Posted May 25, 200519 yr Rád bych se zeptal těch, kteří si spravují svoji doménu sami. V naší firmě bylo zaběhlou praxí, že primární DNS běžel na našem stroji a jako sekundární, autoritativní DNS nám zabezpečoval poskytovatel internetu. Pak jsme přešli pod Karneval, a ten nám tuto službu obmítá poskytnout. Prý jedině pod podmínkou, že nám budou spravovat doménu včetně obou DNS a když změníme registrátora. Trochu nás to zaskočilo, zaprvé jsme na něco takového nebyli upozorněni - i když, nevím, u podpisu smlouvy jsem nebyl. A za druhé má Karneval v ceníku položku: vední primárního nebo sekundárního serveru - zřízení za 420kc a vedení za 100kc. Trochu mě tam mate to slovo nebo - protože v případě spravování celé domény vedou DNSka obě u nich. A především, pokud bude správcem mé domény Karneval, tak proč bych si sakra měl u něj zřizovat primární nebo sekundární DNS? To přece pod správu domény automaticky patří, takže mě vůbec tahle položka připadá zbytečná... Řešil tady někdo s Karnevalem podobný problém?? Nepřipadá vám to taky nelogické? Nehledě na to, že u ceníku žádná taková podmínka uvedena není. A navíc totéž platí hned o další položce: Změna nastavení reverzního záznamu, který nám taky odmítli poskytnout. Zajímalo by mě, jak to řeší ostatní, kteří mají poskytovatele Karneval a spravují si sami doménu. Jestli s tím někdo máte nějakou zkušenost, moc rád se poučím. Klidně mě vyvedte z omylu a vysvětlete mi, že jsem nechápavej ignorant, jen at tomu přijdu na kloub. Díky moc. map.