Přejít na obsah

UPC centralni pripojka v panelovem dome - smlouvy?


Návštěvník Derek

Doporučené příspěvky

Návštěvník Derek

Ve zkratce, pred par mesici jsme uspesne zprivatizovali panelovy dum o ctyrech vchodech a nedavno na clenske schuzi presla na pretres STA, kabelovka, ale hlavne "krabice" (rozvadece, zesilovace?) v suterenu domu. Vetsina najemniku o tom vi kulove, tak to zacala resit ciste "cesky" - neco tam visi=mel by se uctovat najem, neco tam nejspis zere elektriku=mel by si ji hradit "najemce". Pominme to, nakolik je to zcestne a nejak se to ztrati, nekteri lide to takhle proste resit chteji.

 

To hlavni ale je, ze ta pripojka(y) je tu leta, uz od dob TESmedia Litvinov, tehdy nas dum byl jeste v obecnim vlastnictvi, nicmene podle dotazu a setreni nikdy byvaly majitel zadnou smlouvu s TESem, Karnevalem a nebo naposled s UPC nemel.

A kdyz jsem to ted jmenem druzstva zacal s UPC resit, tak se k tomu maji "jak lacnej ke sr***"... Hrajou to do autu, ze se se mnou nikdo bavit nebude, ze to musi jit primo od predstavenstva druzstva (ktery tomu prd rozumi) a navic se absolutne vyhli otazkam "minulosti", tedy jak to tam mohlo/muze viset doted, ale zminili jen moznost se bavit o uzavreni nejakych smluv ted.

To jeste cela komunikace probihala jenom pres pipku na callcentru, ktera to posilala emailem (ani ne jejich internim systemem) nekomu vejs a ta sama pipka mi pak volala zpatky a tlumocila odpoved. Proste UPC je v komunikaci neprustrelny jako prase...

Prihodme k tomu jeste zkusenost z prvni ruky, kdy znamej resi totez v jiny prazsky casti a udajne uz jedna s UPC pres pul roku a nedostal se o moc dal.

 

Takze, doporucite jakejkoliv konkretnejsi postup a nebo kontakt, jak tohle cely popostrcit?

Kazdej mesic mi vola nejakej obchodak, aby mi narval supr dupr balicky, PVR box a dalsi, ale kdyz se jedna o tohle, tak ticho po pesine...

Jediny, co me zatim napadlo bylo to, vzit to s nima pekne od podlahy, ve stylu "jsou tu nejaky skrine, nevim co v nich je, nevim na zaklade jakyho prava jsou tu umisteny, vy se k nim nehlasite, takze je to tydne necham demontovat, vice ci mene destruktivne".

Od tohohle postupu (at uz naoko a nebo vazne) me odrazujou jen ty "vyhruzny" nalepky o "obecne prospesnych zarizeni" a podobne..

 

Kdokoliv resil podobnou situaci a nebo mi k tomu muze dat nejakej postreh, uvitam to! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak předně by představenstvo družstva mělo mít jasno co chce řešit, čeho chce dosáhnout. Předseda družstva by měl vyvolat jednání s UPC .Za právnické osoby jedná jejich statutární orgán. Konkrétní osoby mohou vlastní jednání vést na základě pověření, resp. plné moci. Nějaké anonymní kontakty přes callcentrum nejsou žádnou náhradou.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Groveer

Tak zatím jsem takovou věc neřešil, ale vím že když vedle ve vchodě někdo tuhle krabici UPC porušil,řešilo se to právě jako zničení veřejně prospěšného zařízení. Navíc jako soukromá osoba určitě na to nemáš právo, jediný kdo by mohl rozhodnout je představenstvo družstva a i to se dle mýho bude muset s UPC dohodnout, jelikož je to majetek UPC která by potom mohla vymáhat peníze za zničení majetku. Chtělo by se to třeba poradit pokud máš známýho u policie, ten by mohl vědět jak dál. Na druhou stranu je otázka pokud byste přerušili přívod elektřiny s tím že UPC v podstatě ilegálně odebírá proud. Vím že jsem moc nepomohl, ale určitě budu rád když dáš vědět jak to pokračuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Derek

HaWe - problem je prave uz ten KONTAKT - bavit se budou jen s majitelem nemovitosti fajn, neni problem aby predstavenstvo napsalo nebo kontaktovalo.

Jenze jediny moznosti, ktere byly dany jsou P.O. Box a nebo generalni email "info@upc.cz" a ten mail byl vypichovan hlavne, postovni adresu jsem si musel vynutit.

 

Takze se ma poslat "oficialni email" z pozice predstavenstva? Takovej muzu napsat ja, jako kdokoliv z vas, staci znat adresu zmineneho druzstva a jmeno predsedy...

To je vyvolany jednani? Nemas pak v ruce ani to, ze tvou vyzvu k zahajeni reseni obdrzeli - tot to hrani o cas jak mi ho licil znamej.

 

Ja chtel jmeno, cislo a nebo prinejmensim mail na nekoho, kdo tyhle smlouvy dela.

Nevim jestli sis myslel, ze jsem to chtel vyresit s radovou operatorkou na callcentru.

Ale jak znamo, tak UPC se kontaktu s lidma vyhejba jak muze - kontaktni formular s cekanim na odpoved, zrusena bezplatna linka, ta stavajici placena automatizovana jak to jen jde...

 

Cimz muzu jen zopakovat zadost o nejake relevantnejsi kontakty na UPC, idealne pravni oddeleni nebo spravu site

 

A ceho se chce dosahnout - to je zatim vcelku jedno, jestli jim bude chtit druzstvo neco uctovat za pronajem a odbery, tak se to bude projednavat.

Ten hlavni pruser ted je, ze je tu nejaky zarizeni (analogicky cernej podnajemik), o kterym neni nikde zadna smlouva, pisemna ani ustni, zabira tu misto (a mozna odebira proud ze spolecnyho rozvodu) a nikdo se k nemu nehlasi.

Ale zaroven s nim majitel nemovitost nemuze zatocit, protoze je chraneno zakonem? WTF?!?

 

Jestli je majetkem UPC nebo neni, to je veeeelmi diskutabilni. Kdyz k tomu nejsou zadny papiry, tak jak se neco takovyho prokaze? Ja nerikam, ze chci tu skrin opravdu ustrihnout, ale jestli bude UPC dal delat mrtvyho brouka, tak asi jinej postup, nez si vzit ~30 jejich zakazniku "jako rukojmi", nezbyde. Papir snese hodne, kdyz to tak reknu. Pak jen doufat, ze je to trochu popozene.

Mne akorat smrdi to "verejne prospesny zarizeni", kdyz je to ryze komercniho subjektu..

Kdyby na tech varovnejch nalepkach byl aspon odkaz na paragraf :-?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro prvotní kontakt bych nevolil e-mail, ale oficiální doporučený dopis. Dopis by měl obsahovat popis problematiky, žádost směrem k UPC, aby se vyjádřila k tomu, jaké zařízení, a na základě jakých smluvních ujednání v domě používá. Další fáze jednání, kontaktů a návštěv může již probíhat operativně pomocí el. pošty či telefonu. Každopádně by však družstvo mělo být dostatečně připraveno a vědět o problematice a historií kabeláže co nejvíce. Mělo by i vědět, co právní předchůdce, či předchůdci družstva kdy s právními předchůdci UPC uzavřelo za smlouvy. Obecně platí, že závazky z takových vztahů přecházejí na právní nástupce.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...