Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravím - může mi někdo, prosím, vysvětlit jak to vlatně chodí s tímto set-top-boxem CV 5000 ?

Jaký vlastně leze z toho STB signál do TV? Je to digitální obraz nebo analogový obraz?

K tomuto STB jsem měl nejdříve připojenou ryze analogovou TV přes euroscart, nyní jsem obměnil TV za LCD TV a je připojená taky přes euroscart a také funguje. Jaký vlastně sleduji obraz - digitální / analogový? Je mi jasné, že do STB jde i digitílní signál pozemního vysílání, v STB se dekoduje? a převede na analogový obraz i digitální ?

Děkuji za odpověď.

No jo, je to tak jak tušíš. Připojení přes Scart je analogové. Tzn. digitální settopbox převede signál na analogový a v televizi se znovu převede na digitální. Každý převod trošičku ubere na kvalitě ale u SD signálu to snad nebude tak významné. Když budeš chtít digitální propojení, tak budeš potřebovat settopbox s HDMI. Viděl jsem HD box zapojený do FullHD televize přes Scart a to poněkud bilo do očí :D

Díky za odpověď. Chtěl jsem se jen ujistit. Já to budu řešit přes CA modul a využiju vše co jsem si koupil v TV a nebudu si z ní dělat monitor a používat více ovladačů. Bohužel toto řešení na UPC stránkách nenabízejí, ale je možné.