Přejít na obsah

At jde do prd*ele UPC. Blokovani portu kvuli posilani viru..


Návštěvník fataLLik

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ankroth
Tak to tu mam zase zase ten stejnej mail

 

Vážený kliente,

 

dovolujeme si Vás upozornit, že dne 2009-07-21 06:57:35 prostřednictvím Vašeho počítače / Vašich počítačů došlo k rozesílání počítačového viru.

Tím jste narušil provoz datové sítě UPC a porušil Všeobecné podmínky poskytování veřejně dostupných služeb elektronických komunikací společnosti UPC Česká republika, a.s. (dále jen „Všeobecné podmínky“).

 

Abychom předešli dalším negativním důsledkům, provedli jsme na Vašem internetovém připojení v souladu s Všeobecnými podmínkami omezení, která mají dalšímu šíření virů zabránit.

V tuto chvíli máte povolenu komunikaci pouze na portech 80 (http), 443 (https), 110 (pop3), 25 (smtp), 143 (imap), 53 (dns), 67 a 68 (dhcp).

 

Věříme, že k této nepříjemné události došlo neúmyslně a bez Vašeho vědomí. Většina virů je rozeslána zneužitím počítače v důsledku jeho nízkého zabezpečení. Dovolujeme si Vám proto připomenout kroky,

které je třeba pro zabezpečení vašeho počítače učinit, aby byla v budoucnu co nejmenší pravděpodobnost napadení a zneužití Vašeho počítače.

 

1) Nainstalovat všechny bezpečnostní záplaty Vašeho operačního systému (např. pro operační systém Windows na stránce: http://www.windowsupdate.com)

2) Zkontrolovat Váš počítač klasickým aktualizovaným antivirovým programem (např. UPC SmartGuard, Norton Antivirus,Avast, AVG...)

3) Prověřit Váš počítač programem na vyhledávání různých "červů nebo tzv. spyware". Mezi nejpoužívanější programy patří Ad-aware, SpyBot a UPC SmartGuard.

4) Nadále Vám doporučujeme používání firewallu.

 

Jakmile provedete výše doporučená bezpečnostní opatření či jiným způsobem zabezpečíte Váš počítač informujte nás prosím prostřednictvím kontaktního formuláře, který najdete na http://web.upc.cz/klpoz/cz/ a poté Vám bude řádné připojení obnoveno.

 

Nejste-li spokojen s Vámi prováděným standardním zabezpečením a doposud používanými systémy, doporučujeme novou službu na ochranu Vašeho počítače, která se jmenuje UPC SmartGuard. Ta nabízí komplexní zabezpečení Vašeho počítače. Více informací naleznete na http://www.upc.cz/internet/extras.

 

Za 14 dni mi to poslali asi 6x a uz me to zacina docela sr*t. Kdyz se mi to stalo po prvne tak sem vubec netusim ze UPC neco takoveho dela. To byl doba jen osobni PC tak sem ho projel antivirakem a nic, tak sem poslal maila stim ze sem si dal vse do poradku.Internet mi aktivovali do 24hod. Kdyz sem tento maila dostal po druhe tak sem nic nezkousel a napsal sem jim maila ze sem dal vse do poradku, zase do 24 hod to aktivovali. Kdyz sem maila dostal znova rozhodl sem se ze misto meho licencovane NODa zkusim jejich UPCsmartGuard. Po te co sem nainstaloval tak mi nejakej system jinak nez v nouzaku, to me dost nasr*lo tak sem reinstaloval system. Pak byl 2 dny klid, po 2 dnech to tu bylo znova zacal sem zkoumat jak je to mozne a pricina byla notebook jaky se pripojil na router. Ten sem vcera reinstaloval hodil sem tam take licenvovaneho NODa. Dnes sem dostal maila ze zase v 2009-07-21 06:57:35 rozesilam vir v dobu byl zapli pouze notebook a nastivene stranky byli jen tyto www.liga.ct, www.ifortuna.cz a www.superhry.cz. Uz nevim co stim mam delat a vubec me nebavi jim tam psat. Nejake rady?

 

Edit:Omlouvam se za chyby ale takle me dlouho nikdo nenasr*al:)

 

Tohle řeším dnes a denně v práci. Spam z 80% způsobuje spyware, proto ti žádný antivirák nepomůže. Určitě si nech NODa (Smart Security nebo Antivirus) + nějaký antispyware (free - Spyware Terminator, placeny - Spyware Doctor). Měl bys mít po problémech, ale pokud budou přetrvávat, tak doporučím naformátovat PC.

 

P.S: Nemáš doma náhodou Wifi? Zkus se mrknout, jestli ti někdo neparatizuje na připojení. Pokud tam nemáš žádné šifrování, je to jasné. Co se týče WEP ochrany, ta se dá prolomit za pár minut...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ankroth
Mi to příjde jako dost ubohý pokus UPC prodat ten jejich pochybný "antivir".. Jinak nejsem si ale jistý jestli je vůbec ve smlouvě, že jsou oprávnění někomu blokovat připojení kvůli viru.. Do toho jim nic není v jakém stavu má kdo pc :)

 

Je to jednoduché. Tím, že zákazník nevědomky spamuje, působí katastrofální škody UPC. Všude po světě jsou takové veselé organizace, které hází veřejné IP adresy na tzv. blacklisty. Pokud je toho hodně, říznou celý rozsah, čímž stovkám zákazníkům UPC znemožní odesílat maily (mail se odešle, ale nedoručí se a zpravidla se ani nevrátí zpráva o nedoručení ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ještě můžeš být rád dřív UPC snížilo i rychlost :) Dnes se zablukují všechny známé problematické servery. A pozor při sosání z torrentů. Pokud někdo od vás sosá z portu který je určen k mailové komunikaci tak se nedivte že vám něco podobného přijde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...