Přejít na obsah

UPC smart karta - LCD Sony x3000


Návštěvník Pjootr

Doporučené příspěvky

Návštěvník Pjootr

Zdravím všechny příznivce digitální televize.

Nevím zdali tento dotaz patří zrovinka semhle , ale nic bližšího jsem nenašel.

Vlastním LCD Sony KDL46X3000, která má zadní strně CAM modul pro zasunutí CI slotu.Dále jsem uživatelem kabelové digitální televize UPC a mám předplacenou nabídku UPC LIGHT+STANDARD+HBO s HD set top boxem. K problému balíčku a nenaladění HBO HD se nebudu vyjadřovat a znovu se rozčilovat jak má UPC propracovanou nabídku balíčků...

 

Včera jsem koupil v prodejně od Technisatu CI slot a doufal , že po zasunutí SMART karty do tv nebudu muset již používat zapůjčený set top box od UPC. Ale bohužel se tak nestalo a krom standartních 6 programu jsem nic nemohl spustit.

 

Z toho vyplívá otázka do davu : máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Lze vůbec technicky uskutečnit tento záměr? Nemá UPC schválně karty zakodované aby nepřišli o svůj zisk ze zapůjčení STB?

 

Před nedávnem jsem někde četl že snad UPC se SONY testovaly řadu X3500 a byl tento pokus ůspěšný......

 

Díky moc za odpovědi a za Vaše názory a rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Tak si zkus prohledat tohle fórum, určitě zde najdeš nějaké informace o tom, že UPC tyto CAM moduly testuje, a že by mohly být nasazeny už v létě. Nicméně, to bude nejspíš tak, že si tento modul od UPC pronajmeš, a oni ti ho s Conax kartou spárují. Zatím to tedy není možné, aby ti digitální kabelovka fungovala na TV s DVB-C tunerem, protože Conax karta je pevně spárována s tvým pronajmutým STB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Luger

Mám stejnou TV a situace je stejná. Modul co sis koupil můžeš defacto vyhodit, nikdy fungovat nebude. Snad už v létě si ho budeš moct "pronajmout" od UPC kdy bude napárován na kartu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Pjootr:>Trochu upřesním pojmy:

1. LCD Sony má na zadní straně CI slot pro zasunutí CA-Modulu (CAM).

2. V prodejně Technsat jsi si koupil CAM, nikoli CI-slot .

Do CI slotu (Common Interface) se zasunuje CA-Modul a teprve do CAM se zasune smart karta.

CAM je dekódovací modul pro příslušný kódovací systém, pro každý systém jiný CAM, může být i kombinovaný pro více systémů, nebo i univerzální. V případě DVB-C od UPC je to systém Conax CAS 7 Bohužel, jak píše ONA, každá smart karta musí být u UPC spárovaná se zcela konkrétním CA-Modulem, ať už konstrukčně zabudovaným v STB, nebo samostatným, proto vlastní nákup čehokoli (STB, CAM) obvykle nevede k žádoucím výsledkům.

Já jsem odzkoušel smart kartu spárovanou s STB v CAM Technisat Cryptoworks/Conax s pouze částečným úspěchem: dekódoval pouze všech pět slovenských programů a asi čtyři další programy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pjootr

Díky za odpověd. Přiznám se že nejsem tak široce technicky vybaven a celé jsem to pomíchal. Ono nakonec každý rozumí něčemu jinému.

Jak píšeš také jsem měl Cryptoworks od tecnisatu a naladil jsem to samé.

Naštěstí jsem se v prodejně dohodl při koupi na vrácení takže dnes ji pojedu bez problému vrátit.

Tak ještě jednou dík...... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
Návštěvník Kodl

Také již 4 měsíce (od uveřejnění článku na digizone http://www.digizone.cz/clanky/petr-svejda-digitalni-kabelovka-upc/) čekám na chvíli, kdy už konečně UPC nabídne zákazníkům CA modul CONAX CAS7, abych mohl využít integrovaného DVB-C tuneru ve své TV Sony Bravia.

Včera jsem opět vznesl dotaz na klientské centrum a opět jsem dostal, již poněkolikáté, odpověď, že se modul stále ještě "testuje" a že nemohou poskytnout ani přibližný termín jeho zařazení do nabídky. Přitom mi v dubnu odpověděl "specialista technické podpory datových služeb" na stejný dotaz, že "jeho nasazení a objednání bude možné v nejbližší době".

Je to velká škoda, protože UPC tím své zákazníky omezuje a odrazuje. Nejde jen o využití integrovaných DVB-C tunerů v televizích, ale zákazník si takto nemůže vybrat svůj vlastní STB. Kvalita Handanů, obzvláště HDTV modelu Handan CV-7000 HD je bídná. Jakmile bych měl tu možnost, koupil bych si vlastní, kvalitnější STB.

O co lépe na tom jsou lidé, kteří přijímají TV ze satelitu! Vyberou si vše podle vlastního výběru (i poskytovatele TV programů) a ještě je to ve výsledku vychází levněji.

Čím dál více se kloním k vystrčení paraboly na barák. Jediné, co mě od toho zatím odrazuje je fakt, že kabel, narozdíl od paraboly, nehyzdí dům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...