Přejít na obsah

Internet v Šumperku


Návštěvník Pocky

Doporučené příspěvky

Návštěvník Pocky

Zdravím, nemáte někdo informace, kdy by mohla být dokončena modernizace sítě v Šumperku, která umožní obousměrný provoz, tedy internet a telefon?

V novinách se informace o započetí prací objevila v polovině dubna, tak by mě zajímalo, jak dlouho může takový upgrade technologií trvat. Ten místní bezdrát už je na evropské poměry neúnosný.

 

Díky všem za jakékoliv informace, třeba i z jiných lokalit jak dlouho trvalo zřízení od nějakých prvních zpráv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pocky

"Je nám líto, ale v tuto chvíli Vám nejsme schopni sdělit bližší informace zprostředkování služeb ve Vámi uvedené lokalitě."

 

Holt si budeme muset vystačit jen s ADSL nebo WiFi. Nakonec v tom až takový rozdíl není, protože 2048/512 od ČRa za 582Kč s DPH je skoro lepší jak 2048/256 za 490Kč co nabízí UPC. Nechápu proč nevyužijí potenciálu Eurodocsis a nenabídnou upload třeba 384kbit, aby se alespoň trochu výrazněji odlišili od ADSL. Co mě ale nejvíc udivilo, že UPC na Slovensku má o hodně levnější internet, třeba 10Mbit za 650 Sk a jsou si vědomi i toho, že se má u cen uvádět jestli jsou s DPH nebo bez, což u českého UPC v přehledu tarifů nějak chybí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Jsem taky ze Šumperka a asi před rokem a půl mi přišel dopis, že budou rozšiřovat nabídku o internet a další služby. Kvůli tomu taky totálně předělali frekvenční plány. Docela mě s tím štvou a již několikrát jsem jim psal, kdy už tu konečně internet zavedou. Hodila by se mi i digitální kabelovka, protože nabízí o hodně víc programů. V naší lokalitě teď ovšem zavádí Moravanet optiku. Tak jsem jim asi před týdnem znovu psal, jestli zde internet zavedou do 1 roku protože s Moravanetem musím uzavřít smlouvu na 12 měsíců. Z UPC mi odepsali, že dotaz předají na oddělení výstavby. Tak až mi příjde odpověď, tak ji přepošlu. Jinak v UPC většina mých dotazů nebyla téměř zodpovězena a pořád odpovídají jejich zažitými frázemi. Snad půl roku jsem s nimi řešil, že zde vysílají signál TV Prima z Ostravy, čili jsou zde ostravské regiony. Po půl roce to zpravili, ale nedávno to zas předělali, takže s olomouckým zpravodajstvím se asi můžu rozloučit. Po těchto zkušenostech jsem zjistil, že jakékoli připomínky na stranu UPC nemají cenu. Teď jsem tedy zvědav co mi odpoví. Ale nejspíš přejdu na ten Moravanet nabízí i televizi přes FTTB. S pozdravem Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Pocky

Úplně ty jejich odpovědi vidím. Taky jsem jim několikrát psal a zdůrazňoval, že podle územních rozhodnutí, které jsou dostupné na úřední desce Šumperka, už provádí upgrade sítě a zajímalo by mě tedy, jaký mají časový plán, ale odpověď byla zase zcela všeobecná a nic neříkající.

Dnes jsem náhodou narazil na stránku http://www.upc-internet.cz/order a ze zvědavosti se podíval, jestli je v seznamu i Šumperk a některé ulice už tam jsou (i při ověření dostupnosti na www.upc.cz), takže se něco pohlo kupředu a opravdu na tom pracují.

Jinak musím uznat, že Moravanet má dobrou nabídku. Za 699Kč měsíčně mít 6Mbit/6Mbit a 30 programů k tomu, to už stojí za to. Ale nepočítám s tím, že budou zavádět optiku i do RD, takže musím stejně počkat na UPC.

Budu rád když sem tu odpověď potom napíšeš, teda pokud se jim bude chtít rozumně odpovědět :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

No tak došlo na moje slova - odpověď nepřišla, ale minulý týden pořád vypadával signál analogové kabelové televize, tak jsem jim tam zavolal a zároveň jsem se již zeptal na další rozšiřování a vypadá to, že se ty lokality ještě budou rozšiřovat protože říkala, že to zavedou i do našeho baráku, který teď v nabídce není. Sice nevím za jak dlouho, ale tak snad se dočkám. S pozdravem Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...