Přejít na obsah

HD STB Tak ho mám od včerejška, prý první v Litoměřicích


Návštěvník urbanb

Doporučené příspěvky

Návštěvník urbanb

Takže včera se dostavil technik a přinesl nový STB. Instalace bez problémů, jen se čekalo víc jak 30 minut než se načetly kanály. Po prvním spuštění se objevil stejný problém jako zde výše popisovaný, t.j. zpomalení STB. Stačilo jen vypnout a zapnout. Mám ho připojený k TV Panasonic plasma 42 PX 70AE kabelem HDMI, který technik neměl, prý jim je nedodali, ale měl jsem svůj jeden navíc, takže žádný problém.

K obrazu, díky přepočítávání STB do vyššího rozlišení, se výrazně zlepšil na všech kanálech při připojení HDMI, při připojení Scartem je obraz hruba stejný jako u C 5000.

HD kanály oba obraz vynikající, přostože nemám full HD TV. Mám jen jeden problém a to zvuk, protože STB mám výstup zvuku pouze SPDIF optika a já mám na receiveru pouze jeden optický vstup a dva coax, nevím jak zapojit, protože DVD recordér Panasonic má také pouze optický výstup. Kupovat nový AV receiver se mi nechce, tak uvidím.

Jinak je STB rychlejší a to včetně prohledání pásmem při ladění a i při pohybu v menu. Stalo se mi jednou jak to tu je také popisováno, že po delším sledování HD NGC nešlo přepnout jinam. Stačilo vypnout dálkou a zapnout. Jinak v určité době sledování se asi snižil datový tok a při švenkování kamerou byl pohyb trhavý. Tak to jsou zatím první poznatky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

pokud maš na settoboxu jen spdif vstup a připojovane aoudio zařizeni jako je vtomhle připadě receiver lze řešit nasledujicim spusobem pokud mate setobox handan 5000 coanx tedi ten klasicki a chcete posloucaht zvuk přes domaci kino tito setoboxy maji pouze spdif vstup ja jsem to virešil tim zbusobem koupil jsem kabel scart cinch scart sem zapojil do settoboxu a dva cinch konektory do receivru a zvuk šlape perfektne neni to sice dolby digital ale kvalita zvuku je super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Fucik

Pro "urbanb" :

Pro toto připojení existuje "převodník" digitálního audio signálu z optiky na koaxiál a samozřejmě i opačně za cca 550,- Kč + napájecí adaptér 6V - používám převod z koaxu na optiku a funguje naprosto vpohodě. Koupeno na www.audiocc.cz, objednací číslo 1655 (Coaxial IN-Optical Toslink OUT), 1654 (Optikal Toslink IN-Coaxial OUT)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...