Přejít na obsah

Technický dotaz


Návštěvník Miloš

Doporučené příspěvky

Návštěvník Miloš

Měl bych jeden technický dotaz.V Příbrami ještě digitální televize od Karnevalu(UPC) ještě není pořád zde máme analog.Vypadá to, že v září se snad dočkáme.Měl bych jeden konkrétní dotaz.Jak to řešíte s dvěma televizemi v bytě.Já mám jednu televizi v obýváku a druhou televizi v dětském pokoji.Nedovedu si ale představit, že všichni (dospělí i děti) ve dvou pokojích budeme čumět na stejný pořad.zapůjčení druhého přístroje za měsíční paušál 200,-Kč mi připadá jako zlodějna.

Ještě jeden dotaz.Po nástupu digitalizace montáž provádí technik, nebo každý sám.Jde mi o to jak to zapojit na dvě televize.Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Zatím zapojení dvou televizí nejde řešit jinak než, že na jedné sleduješ digitál a na druhé analog. Pokud chceš na obou sledovat digitál tak buď na obou pojede stejný program nebo budeš muset obětovat těch 200 Kč (což mi taky přijde hodně) na druhý STB.

Snad se někdy v budoucnu dočkáme toho dvoutunerového STB s PVR, to by pomohlo vyřešit.

Nevím jak to funguje teď, ale zatím byla praxe taková, že technik ti doveze STB domů a ty už si ho zapojíš sám. Není to žádná věda, zapojíš to stejně, jako by jsi třeba zapojoval video nebo dvd-rekordér.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Miloš

Prosímtě ještě jeden dotázek.Jde to tedy zapojit tak abych např. v obýváku měl digitál a děti v pokoji analog/i když pokoj dětí je na druhé straně bytu/.laický popis jak to propojím ze zásuvky kabelové televize.Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Nevím, jak to máš zapojené teď, aby ti hrály obě televize. Pravděpodobně máš za zásuvkou rozbočovač, odkud ti jde jeden kabel do televize v obýváku a druhý k dětem do pokoje. Tak s tím kabelem k dětem nebudeš dělat nic a v tom obýváku akorát předřadíš před televizor set-top box. Ze STB pustíš do televize přes SCART digitál a přes anténní výstup analogový signál (STB je pro analogový signál průchozí), aby jsi i v obýváku mohl sledovat jak digitál, tak analog. Děti budou mít jen analog.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo díky.Mám to pro děti přes ten rozbočovač.Akorát budu muset ještě vykoumat jak to udělám s televizí v obýváku.protože vzadu mám dva scarty.jeden je na DVD a druhý na videorecordér.takže anténu pro kabelovku mám ve videu a z videa kablík vstupu pro anténu na televizy.nějak to musím pořešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...