Přejít na obsah

dvdkon

Uživatel
  • Příspěvky

    2
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele dvdkon

  1. ČTÚ požaduje po ISP, aby mu posílali každý rok data o rozsahu poskytovaných služeb, a pár let je součástí dat i seznam všech aktivních i možných ("disponibilních") přípojek včetně rychlosti uploadu a downloadu. Moc lidí o tom neví, ale ač to nejsou (zatím...) otevřená data, tak existují pěkné mapy rychlostí od MPO a i přímo ČTÚ s přesností na adresní místa.

    Zajímavé je, že všechny DOCSISové přípojky Vodafonu, které jsem namátkově v mapě našel, měly uvedenou rychlost uploadu jako 300-1000 Mbit/s. Pokud vím, tak s DOCSIS 3.0 není dosažitelných ani těch 300. Napsal jsem na ČTÚ a jako odpověď jsem dostal přeposlané vyjádření od Vodafonu, že se jedná o přípojky, které mají vyšší možnosti, než celorepublikový standard, a že vyšší rychlost nabízejí na základě individuální poptávky.

    Hned jsem poslal na poptavka@vodafone.cz mail, že těch 300 Mbit/s chci i u sebe. Bohužel zatím se mi nikdo neozval. Můžete taky zkusit posílat poptávky, když má podle definice disponibilní přípojky ji Vodafone být "schopen a ochoten instalovat v době do čtyř týdnů" :)

    Nemáte někdo zákulisní info, jak se tahle informace do dat pro ČTÚ dostala? Každopádně doufám, že to nezůstane jen u nezodpovězeného mailu, a buď dostaneme rychlejší upload nebo Vodafone dostane vynadáno od ČTÚ za falešná data.

    • Děkuji 2
×
×
  • Vytvořit...