Přejít na obsah

UPC na Slovensku uvádza internet s rýchlosťou 1 Gbit/s


Návštěvník Marek

Doporučené příspěvky

Návštěvník Marek

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA, ktorá je súčasťou Liberty Global, najväčšieho svetového medzinárodného poskytovateľa TV a širokopásmových služieb, uvedie od zajtra (29.5.2019) internet pre domácnosti s rýchlosťou až 1 Gbit/s! Gigabitové pripojenie na internet prinesie nové možnosti virtuálnej zábavy pre viac než 200 000 domácností v Bratislave, ako i v Pezinku a vo Svätom Jure. Vďaka novej službe tak budú môcť využiť všetky výhody a prednosti gigabitového pripojenia, ktorého uvedenie je potvrdením technologickej vyspelosti internetu od spoločnosti UPC a jej neustáleho investovania do najmodernejšej širokopásmovej siete.

Viac tu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ApacheSK

Škoda toho uploadu 😕  ale viem pochopiť dôvod prečo nezvýšili i upload...

Asi tu nevie nikto čo obnáša upgrade na Docsis 3.1 či sa musia meniť len nejaké mašiny alebo vlastne len SW?

A v druhom páde vlastne, z akého dôvodu nemôže byť už i Upload na docsis 3.1, viem že vraj nikto netestoval ešte D3.1 upload vo full duplexu ale ak funguje na 3.1 download, tak technicky by mal i upload keď to su len data poslané druhým smerom, ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem, až do takejto sféry sa už moc nezaujímam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Full duplex DOCSIS 3.1 sa uz testoval aj testuje.. ale jedna vec je test, druha vec ostra prevadzka.. a ako pozeram, tak uz UPC SK ma pripravu hotovu - modem sa mi pred tyzdnom preladil na 660 az 720 MHz kanaly (predtym boli 10+ rokov v oblasti 220 az 250 MHz), takze si uvolnil miesto pre OFDM, navyse stupol pocet kanalov na 24 (som na ID 17 az 24).

Som zvedavy, ci naozaj na 1 GBit pouzivaju OFDM kanal, alebo iba vacsi pocet DOCSIS 3.0 kanalov.. upgrade siete na DOCSIS 3.1 je dost narocny - nova CMTS, ak maju niekde aj VF zosilnovace po trase, tie musia mat ovela vacsiu linearitu, myslim, ze teraz mnohi uzivatelia s "dorobenymi" rozvodmi budu vyplakavat, ze im to nejde (kedze su zrazu o 400 MHz vyssie).

Connect Box je Arris TG3492LG, uz sa dava nejaky mesiac v DE (Unitymedia).. a podla vsetkeho je to Intel Puma 7 shit.

DOCSIS 3.1 upload (OFDMA) je zlozitejsia vec, nielen "data druhym smerom".

Ako pozeram, T-Mobile Austria (UPC AT) pod heslom "Vieden sa stala Gigacity mestom" spustil 7. maja DOCSIS 3.1 v celej Viedni..

1.500 Glasfaser-Versorgungszellen, sogenannte Fibernodes, sind die Schaltstellen für 65.000 Verstärker, mit denen 1,5 Millionen Anschlussdosen in Wien ab 7. Mai mit Gigabit-Internet versorgt werden.

1500 optickych uzlov (Fibernodes) napaja 65000 zosilnovacov, ktore napajaju 1,5 miliona uzivatelov.. pouzivaju rovnaky Connect Box (Arris) ako UPC SK.

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na UPC na Slovensku uvádza internet s rýchlosťou 1 Gbit/s
Návštěvník TSY

Tak to je super, bylo by fajn, kdyby alespoň do konce roku byl dostupný 1Gbit i u nás. A ten upload 50 je relativně dobrý (i psychicky už působí lépe 😄, i když je to jen 20:1), bál jsem se, že bude jako v Polsku jen 40. Až to bude i u nás, tak snad up. taky bude alespoň 50. Jinak jinde po světě je k gigabit rychlosti po koaxu běžně třeba jen 30-35 up. Kdyby to bylo 100, tak by to byl už větší pocit "neomezenosti", ale když se zatím zavedl jen DOCSIS 3.1 download a upload zůstal na 3.0, tak chápu, že to zatím nejde.. Navíc, když je rychlost nízká, tak když odesíláte xx GB, tak každých 10 Mbits navíc udělá celkem podstatný rozdíl - xx minut, což je celkem znatelné.. Cena zůstala v podstatě stejná, což je taky fajn, jen cena za pronájem Giga Boxu je o něco vyšší.

Takže oproti starému tarifu se down. zvedl o 100% a up. o 66%.

Jinak by mě taky zajímalo, co má UPC, případně další ISP v plánu dál, když je už down. na 1Gbit, tak to je takový ten momentální pomyslný strop.. protože rychlosti nad 1Gbit by asi moc lidí ani nevyužilo, protože na to by byly třeba i nad 1Gbit síťové karty atd.. Jestli bude na pořadu dne zvyšování uploadu? Na DOCSIS 3.1 k lepšímu vyvážení rychlostí a potom případně na Full-Duplex 3.1 k poskytnutí symetrického 1:1 připojení?

Upraveno uživatelem TSY
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Filip0000

tak 1Gbit by byl fajn jako v práci, ale ten upload 30mbit.... a taky Horizont TV pro Android TV maji take jen kolegove na slovensku, (pro ceske zakazniky nefunkcni nelze se i pres stazeni apk prihlasit) UPC je tam nějak dal nez u nás 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...