Přejít na obsah

COMPAL CH7465LG vs. Cisco EPC3208


Návštěvník jandik

Doporučené příspěvky

Návštěvník jandik

Zdravím, měl bych dotaz. Od UPC mám COMPAL pronajatý modem Compal CH7465LG. Nebyl jsem s ním spokojený co by s routeren a pořídil Synology MR2200AC (úplně jiná káva). Compal jsem tedy přepnul do modu bridge. Vzhledem k tomu, že mám doma odkoupený od UPC modem Cisco EPC3208, koketuji s myšlenkou vrátit ten Comal, tím se zbavit platby 70 Kč měsíčně. Co vy na to? Bude tio v pohodě? Mám tarif 300/30.

Díky za vaše postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jandik

To by slo, ale kdyz jsem to zkousel pred casem, zdalo se ze je vse oka. Router dostal vnejsi ip, ale na inet jsem se nedostal.
Kdyz bych to nechal delsi dobu, aktivuje se modem u UPC, nebo je nutno zavolat a nahlasit.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch 300 Mbit modem Cisco zvládne, ale už se to přibližuje k hranici jeho možností, přeci jenom umí spojit pouze 8 kanálů, na rozdíl od Compalu, který umí 20 kanálů.

Ale Nic ti nebrání to vyzkoušet, po připojení modemu musíš zavolat na UPC a nechat si ho zaregistrovat k tvému účtu, není možné mít současně připojené dva modemy,

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kayman

Ja mám Cisco a za ním mikrotik na 500/30 a ide to skoro stále nad 300 download. Sem tam sa mi podarí namerať okolo 380, viac už moc nejde.

Ale mal som problém pri prvej registrácii, že to šlo 100-150. Neviem či reštart a iné priradené kanály pomohli, alebo sa to medzitým časom nejako so sieťou "zostabilizovalo" alebo čo, no odvtedy ide parádne. Skôr je Mikrotik limit keďže mám starý model so slabým cpu a príliš veľa pravidiel nezvládne pri takej rýchlosti natovať. Takže teoreticky by som možno šiel aj rýchlejšie.

Nevýhoda je niekde v paneláku alebo kde je veľa ľudí pripojených na nejakú časť siete, po rozvodnú skrinku, ústredňu - neviem kam až to siaha :). Cisco vie tých svojich 8 kanálov mať len za sebou, kdežto Compal ich za sebou nepotrebuje priradené. Takže sa ti môže stať,ž e to pôjde pomaly, ale nebude to ciscom, že by nezvládalo rýchlosť. To sa možno mne stalo a potom už to priradilo "lepšie" :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jirka73

Dobrý den , jsem 3/4 ruku u UPC a dostal jsem modem Complal CH7465LC . Modem chodil 3 měsíce,  poté měl kolísající vysoký PINK  ,samovolně se restartoval a nebo nešel přes Wifi internet až do restartu. Zkoušel jsem všechno možný, nepomohl reset ani návštěva  technika pomohla až výměna za nový. Bohužel po 2 měsících se to začalo opakovat , nikdo mi nedokázal říct proč , dopadlo to tak že jsem si koupil vlastní 5G router a u Compalu vypnul obě WIFI . Tím se vyřešil samovolný restat a občas nefunkční internet. Bohužel to nevyřešilo kolísající PINK .Běžně byl okolo 20ms  cca 15x denně  2000ms . Včera jsem dostal od švagrové modem CISCO EPC3208 , zapojil a ejhle pink a vše chodí jak má. Přemýšlím o vrácení Compalu a ponechání Cisca. Vypadá to ,že Compal má sice 20 kanálů ,ale asi je nestíhá zpracovat.

Upraveno uživatelem Jirka73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ludekfilm

Můj původní modem EPC3208 nikdy nedal 300 Mb/s ale jen max 260 Mb/s, co bylo podle techniků UPC v povolené toleranci 15%. Až modem Compal uměl těch 300 Mb/s.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...