Přejít na obsah

Meranie rychlosti - co je pravda?


Návštěvník seanx

Doporučené příspěvky

před 4 hodinami , ApacheSK napsal:

Pre seanxa, zavolaj na podporu že potrebuješ technika, nech premerá ti sieť od modemu až k rozvodnej skrini, potom keĎ tu nieje problem tak nech si opravia sieť, lebo neb udeš jediný kto má problém

Myslím že pro začátek stačí když zavolá na klientskou linku a tam mu na dálku zkontroluji stav signálu na modemu a rozhodnou co dál. Ostatně si to může na modemu zkontrolovat i sám, jak na to najdete zde,

Nicméně V prvé řadě by se měl ujistit že problém není u něho doma a vyzkoušet rychlost i s jiným zařízením.

 

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník seanx

Dakujem za odpovede, urcite ste mi pomohli. Uz sa to bude riesit cez technika, ale skusim este aj HW/SW u mna.

Ale aj tak zvlastne preco v Mozille na UPC speedteste nameria 213/9 a v Chrome 9/20.

 

Upraveno uživatelem seanx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že by neměl být až tak dramatický rozdíl mezi prohlžeči na jednom stroji. To nevypadá dobře. Možná nějaké ty doplňky, nebo nevím, co ti to způsobuje.

U mě Mozilla a Chrome, měřeno po sobě přes WiFi, stejný server:  88/9,98 a 98/9,89. Což je myslím relativně dobré. Kablík mi překvapivě ukázal míň (takže nevím, co mám s noťasem) 81/9,6 a 73/9,7. Stolní PC přes kabel 150,36/9,95 a 150,77/9,91. Na noťasu jsem zkoušel i kablík, který mi na stolním PC udělall full speed.

Jo a když mě překlopili ze 100 na 150, tak jsem těch 150 nemohl naměřit. Než mi došlo, že to měřím na Mikrotiku z volného 100 portu. Po přepnutí na 1GB port to samozřejmě ukázalo správně:)

Ten noťas přes kabel mi nejde do hlavy - síťovka píše rychlost připojení (do routeru) 1Gb, routery ke kterým se připojím mi také píšou rychlost zařízení 1Gb. Je mi záhadou, proč měřím max 70-80 Mb.

Upraveno uživatelem sodekcz
  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jardos
On 1/11/2019 at 7:42 PM, Patri.k napsal:

Možná to víte, ale jen upozorním, že 500 Mb/s = 71 MB/s, též je zcela běžný jev, že většina webů neumožňuje stahování plnou rychlostí. Též se může občas stát, že u některých počítačů je síťová karta, která je výkonostně jen na maximální rychlost 100 Mb/s (14 MB/s). Též je důležité ověřit si rychlost na speedtestu, tam jsou ty data ze všech měřáků nejpřesnější. Též u jejich starších modemů, které už nenabízejí může být problém dosáhnout inzerované rychlosti. Ale asi to nebude váš problém, jen jsem to tu uvedl pro úplnost.

Mně třeba se jednou stalo, že jsem též měl jeden čas mizernou rychlost připojení, moc jsem to neřešil do té doby než internet vypadl úplně. No nakonec se ukázalo, že to byl jen uvolněný kabel v té jejich propojovací skříni a to způsobovalo tu pomalejší rychlost, technik to vyřešil během chvilky. Takže bych určitě kontaktoval UPC a zbytečně se tou rychlostí netrápil. No, kdyby se problém nepodařilo vyřešit, tak prostě přejděte na nižší tarif, ať neplatíte za něco, co ani nemáte.

 

Všechno bylo překontrolováno,kabely,sítovka,počítač,rychlost . Upc nejprve přiznalo chybu,ale po dvou měsících,kde vyměnilo modem,a plno dalších věcí,zjistila nebo věděla že stím nic nenadělá,pak najednou otočila a napsalo,co by jste chtěl,vše je podle smlouvy.Příchozí rychlost 500   odchozí 30,to že stahování jednoho souboru je max 10MB/s nikoho nezajímá.Nebudu zdělovat plno planých řečí  udajných techniků čím by to mohlo být..... Napřed pc,pak kabelama,pak sítovkou,pak restartem,vše bylo vyvráceno,jak říkám až zjistili ,že jsou v koncích,tak  mi napsali vše je tak jak ma být.Paradox ale byl ,že ze začátku uznali že něco není v pořádku.Postupem času jak se jim nedařilo,měnili názor.Ale to,že pokud jsem změnil poskytovatele a vyzkoušel na stejném zařízení stahování stejného souboru ve stejný čas,a šlo to plnou rychlostí to už nikoho nezajímá.Bohůžel nedokáží to přiznat,že to blokují.V tu chvíli jsem zjistil,že 500 rychlost  je asi kničemu,nebod rozdíl 500 či 300 už nehraje roli.Nicméně,abych byl objektivní,chci podotknout,že technici po telefonu se snažili pomoci,nicméně každý měl jinačí názor,takže restarty,připojení napřímo,překontrolování kabelu a podobné věci jsem dělal stále dokola pokaždé s jinačím technikem.Jen mne mrzí závěr,když se zjistilo,zě to asi je problém většího rázu.Každopádně internet od upc je stabilní,výpadky minimální.

Upraveno uživatelem jardos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...