Přejít na obsah

Kaon 700 samospúšťanie


Návštěvník foreteller

Doporučené příspěvky

Návštěvník foreteller

Mám čerstvo vymenený Kaon 700. Predtým som mal asi 2 roky Kaon 900. Pôvodný 900 mi vymenili nakoľko sa sám spúšťal. Ale presne to isté robí aj vymenený Kaon 700. (Mám ho 3 dni ). Prejavuje sa to tak je vypnutý v režime rýchleho štartu. Po čase cca 50 min. sa sám spúšťa. Nemám pripojený HDD , ani nemám nastavenú pripomienku. Vedeli by ste poradiť ? Ďakujem.

Upraveno uživatelem foreteller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Mě se spouští pravidelně každou noc ve dvě hodiny ráno, setobox zkontroluje aktualizace softwaru a nových kanálů a poté se po několika minutách sám vypne.

někdy se ovšem stane že set-top box se nevypne a zůstane v jakémsi zaseknutém stavu, na displeji svítí číslo kanálu, ale na televizoru není žádný obraz a kanály nejdou přepínat, Jediné co lze provést je setobox natvrdo vypnout dálkovým ovladačem, tak že se delší dobu podrží tlačítko pro vypnutí.

Že by se mi set top box sám zapl v jinou dobu se mě ještě nestalo.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

39 minutes ago, tomus said:

někdy se ovšem stane že set-top box se nevypne a zůstane v jakémsi zaseknutém stavu

Tohle se mi dřív taky stávalo jen občas, ale od posledního upgradu firmwaru (někdy před týdnem či dvěma) zůstavá zaseklý každý den bez výjimky. 😩

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník foreteller

No tak to ste ma upokojili. Som myslel , že to mám jediný na svete. Aspoň z vyjadrení technickej podpory UPC to vyplynulo. Ponukali reset za resetom :-D. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zby

Ano, taky se mi děje výše uvedené. Celkem pravidelně. (Tipuji, že to souvisí s tím, že mám nastavené úplné vypínání Kaonu - tj. ne ten mod "vypnutí", kdy se jen odpojí TV výstup).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník mbrazdil

Zdravím Vás,

 

tak jsem se po delší době konečně rozhoupal a zaregistroval zde na upczone. Důvod byl právě takový jako zde popisujete. Mám UPC interent a TV od roku 05/2017. Ke sledování TV jsem dostal set-box HD MediaBox. Byl jsem se vším spokojený až do minulého roku, kdy zřejmě provedli update firmwaru set-boxu. Od té doby mám problémy se samospouštěním. Ze začátku to dělalo občas, ale teď je to ve fázi kdy to je každý den a několikrát se mi stalo, že se spustil i přes den. Asi 3x jsem psal na technickou podporu, kde mi bylo řešeno, že je to televizí a také tím že se aktualizuje seznam programů. Bylo mi doporučeno ať setobox přepnu do úplného vypínaní nikoliv uspání. Toto byla rada odborníka ... Řekl jsem si, že toto snad nemyslí vážně?!

Dostal jsem se do fáze, kdy jsem jim psal již 2x a už se ani neuráčili odpovědět.

Chci se zeptat Vás ostatních jak jste to vyřešili? Začínám zvažovat, že s takovou podporou od nich asi brzy odejdu ...

 

P.S.: Ještě doplním postřeh. K zapínání dochází pokud setobox vypnu před půlnocí. Pokud jej vypnu po půlnoci tak je to ok. Setobox je vždy ve stavu kdy jde pouze vypnout. Pokud jej vypnu ovladačem, tak se natvrdo rebootuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kuko61

Ja mám to isté. Neriešim to, len to trpím 😞 a dúfam, že to opravia. Minulý rok som mal v lete beta firmware a ten fungoval super. Testovalo sa tam nové pretáčanie a nejaké iné zmeny, ktoré pravdepodobne vypustili medzi ľudí v jesenných aktualizáciách. A v nich ešte trochu vylepšili UI, aj to pretáčanie a preskakovanie, ale updejtami prišlo aj viacero podstatných chýb. Hlavný problém je zvýšenie citlivosti na dialkové ovládanie, predpoladám že kôli pretáčaniu. Ale to v bete fungovalo dobre aj keď vtedy bola citlivosť na dialkove nezmenena. Teraz ma práca s dialkovým vytáča, otravuje ma stále sa vracať, keď mi napr v EPG preskočí o tri strany namiesto o jednu, alebo sa mi prepne program o tri, namiesto o jeden. Tiez pretacanie pokaslali, pri piatich sipkach pretaca najpomalsie, ale tak ze skoro vôbec. A to restartovanie a zapinanie STB mám tiez. Nocný restart po vypnuti mi nevadi, po restarte je STB zase v standby. Ale velakrat sa mi stalo, že ked pridem poobede z roboty, tak je STB zapnute a to mi uz trochu vadí.

Mam taký pocit, ze vsetko, co je vo fw pokazene a nevedia to opravit, oznacuje podpora za vlastnost - ci to vypinanie a restartovanie STB, ale napríklad aj to prišerne citlivé ovládanie - za to by si programatori naozaj zasluzili trstenicou po prstoch 😞 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám u set top boxu nastaveno vypínání do Eco režimu pomalý start, každou noc ve 2:00 se set top box sám zapne a kontroluje aktualizace poté se opět sám vypne, někdy se ale stane že se nevypne a zůstane v zaseknutém stavu běžet až do rána.

Momentálně už několik týdnů testuju vypínání set-top boxu tím způsobem,  že na dálkovém ovladači držím tlačítko pro vypnutí tak dlouho dokud nezhasne display na set-top boxu a zatím se nestalo že by setobox zůstal do rána zapnutý, takže to vyzkoušejte i vy.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
15 hours ago, mbrazdil said:

Asi 3x jsem psal na technickou podporu, kde mi bylo řešeno, že je to televizí a také tím že se aktualizuje seznam programů. Bylo mi doporučeno ať setobox přepnu do úplného vypínaní nikoliv uspání. Toto byla rada odborníka ... Řekl jsem si, že toto snad nemyslí vážně?!

Dostal jsem se do fáze, kdy jsem jim psal již 2x a už se ani neuráčili odpovědět.

A co konkretne ocekavas, ze se zmeni tim, ze jim budes opakovane psat o tom samem problemu? Momentane mozne reseni ti uz popsali, tak co cekas, ze by jeste meli napsat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...