Přejít na obsah

Vyplatí se odkoupení HD mediaboxu a modemu od UPC?


Návštěvník upcklient

Doporučené příspěvky

Návštěvník upcklient

Zdravím, měl bych dotaz. U UPC jsem skoro rok a se vším jsem plně spokojen, s porovnáním původního poskytovatele (až na občasné problémy se zpětném zhlédnutím). Když si tak porovnávám faktury, hradí se také poplatek za pronájem WIFI ED3.0 70 Kč (modem) a pronájem KAON HD USB-PVR, také 70 Kč měsíčně. To je měsíčně o 140 Kč více a ročně 1680 Kč navíc v podstatě za nic, původní poskytovatelé měli vždy toto zdarma a po ukončení nepožadovali ani vrácení.

U UPC plánuji následujících pár let určitě zůstat a uvažuji, zda se cenově vyplatí od nich odkoupit modem a mediabox. Cenu modemu jsem nalezl v ceníku za nějakých 2 020 Kč, což je celkem dost,ale když už mám platit, tak je asi přijatelnější, když budu modem vlastnit než jen platit pronájem. stejně stojí také Kaon KCF-SA900PCO. Pokud budu u UPC následující tři roky, což s největší pravděpodobností budu, tak pokud správně takto po ránu počítám, ušetřená částka bude 1000 a k tomu ještě zařízení budu vlastnit.

Otázkou ale je. Je tu někdo, kdo má obě zařízení odkoupené a je spokojen? Dotaz cílený spíše na starší zákazníky, zda třeba UPC neprovádí různé "modernizace" a případně jak často, aby se nestalo, že odkoupím a za rok budu muset vše měnit za jiné modely. U původního poskytovatele jsem za cca 6 let měnil jednou router, který mi poskytli z důvodu zkvalitňování služeb.

Vím, že zařízení lze dokoupit třeba na inzerci nebo i zde, ale když už, raději koupím nové, díky za odpovědi. Kdyby docházelo ke změnám v zařízeních pravidelně, cenově výhodnější by asi bylo zůstat u pronájmu, protože vždy kupovat nový modem by se celkem prodražilo 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, ze se to vyplatí, modem určitě, ikdyž teď Ti prodají pouze Compal. Přinejhorším ho můžeš vždy prodat. U Kaonu je to otazka, pze je to krám, stojí taky dvojku. Jestli ovšem není lepší od někoho odkoupit CA modul. Jedina vyhoda je “neomezená” záruka, pokud je zarizeni v pronajmu. Ale malokdy se stane, ze by zarizeni nevydrzelo alespon 3 roky, max odejde akorat zdroj. Odchazely routery od Cisca (ne modemy), zacinalo to piskanim.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Děkuji moc za odpověď. Modem tedy pravděpodobně odkoupím, co se týká Kaonu, tak jeho odkup ještě zvážím. Co se týká odkupu, máte s ním prosím zkušenosti? Stačí pouze napsat, vystaví fakturu na úhradu, nebo se toto řeší zcela novým modemem, který mi přidělí a "starý" Compal si odvezou? Děkuji moc.

Co se týká Kaonu, tak nemohu úplně posoudit, zda je to krám nebo ne, mám starší model, ne ten novější, který lze odkoupit, obecně mám problémy se zpětným zhlédnutím, zda je to ale otázkou zařízení nebo problému na straně UPC, kdo ví, když nepočítám ale to, tak funguje správně, zatím používám od ledna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo dostaneš nový, zaplatíš s další fakturou, technik Ti to pouze vrazí do ruky, některý možná i přišroubuje koax.

Případně můžes koupit Technicolor z druhé ruky tak kolem pětistovky, jen pozor aby byl odkoupen akorát neumí dualband, v režimu bridge s vlastním routerem to nevadí.

Zpětné zhlédnutí je problém Horizon GO jako takového. Lze případně řešit pomocí Chromecast/Airplay z Horizon GO aplikace.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Děkuji, již mám objednaný jak modem, tak i mediabox a technik dorazí tento týden, zapojení, kdybych chtěl, je prý za poplatek nějakých 400 Kč, což jsem rovnou řekl, že si vše připojím sám. Máte jinak zkušneosti s tím, jestli je výjezd jinak zdarma, tedy přivezení nového začízení a odcoz starého? Určitě to bude chtít i nějaké potvrzení o odevzdání zařízení.

Staré zařízení údajně nemusí být ani a původním balení, i tak mám jen krabici k mediaboxu, k modemu ne, ale to není podstatné. Děkuji, tak již mám vše zařízené a jak modem, tak i mediabox objednaný. Snad vše proběhne v pořádku a bude fungovat jako doposud

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže jste zvolil tzv. samoinstalaci, kdy si zařízení zapojíte sám, je výjezd zdarma. Technik Vám normálně předá Zakázkový List, který je zároveň i Potvrzení o převzetí přijímacího zařízení. Tam technik nalepí štítek (čárový kód a SN) dodávaných zařízení a vypíše SN zařízení, která odebírá. Staré zařízení nemusí být v původním balení, stačí třeba igelitka. Nezapomeňte mít zařízení připravená, odpojená před jeho příjezdem, k modemu patří napájecí adaptér a k Horizon Mediaboxu napájecí adaptér, dálkové ovládání a HDMI kabel.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...