Přejít na obsah

HD DVR Mediabox - nedostatečné pokrytí


Návštěvník Mart-Kos

Doporučené příspěvky

Návštěvník Mart-Kos

Zdravím všechny,

předem se omlouvám, jsem zde nový a nevím, zda příspěvek nedávám do špatné kategorie (případně jej po upozornění dám, kam patří). Sestra má v bytě od UPC zařízení HD DVR Mediabox který využívá pro televizi i internet přes kabel a Wi-Fi. Pokrytí Wi-Fi je nicméně zcela nedostatečné, kdy dosahuje pouze po místnosti, kde je zařízení umístěno a místnosti vedlejší (což je poměrně problém, protože je umístěno v podstatě v jednom z rohů bytu (obývacím pokoji), a je třeba aby dosáhlo do místnosti na druhé straně bytu (sestřin pokoj), kde je využíváno pro mobilní telefon, stolní PC a notebook.

Mám doma starý TP-Link WR841N, který jsem umístil cca do středu bytu a propojil s HD DVR Mediaboxem kabelem a následně jsem jej chtěl použít jako jediný router (z dřívějška mám zkušenosti, že je schopen byt pokrýt obstojně celý). Co jsem nicméně dohledal, tak HD DVR Mediabox neumí funkci bridge, takže by se to pravděpodobně spolu mlátilo. Zkoušel jsem jej tedy nastavit tak, aby rozšířil existující Wi-Fi s HD DVR Mediaboxu, což se zdálo, že funguje, nicméně spojení často vypadávalo, místy bylo velmi pomalé apod.

V čem spočívá můj dotaz - lze využít ten starý TP-Link nějak smysluplně pro řešení toho problému, nebo bude lepší pořídit jiné zařízení (často se používají extendery, nicméně i ty nejsou prý úplně spolehlivé, apod., tak osobně nevím)? Pokud by šel použít ten TP-Link, mohl by mi někdo poradit s přesným nastavením obou zařízení? Pokud je ten TP-Link nedostatečný (skrze nějaké funkce, módy apod.), co by bylo nejlepší pořídit? Samozřejmě čím levněji tím lépe, sestra nepotřebuje plnou či úplně nějakou vysokou rychlost - nejnáročnější na rychlost jsou pravděpodobně Full HD videa na YouTube. Na druhou stranu jde spíše o tu spolehlivost, která v mnou použitém případě příliš nebyla.

Velice děkuji všem za postřehy a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to máš propojené kabelem  tak zapoj ten TP link jako switch, tedy kabel od setoboxu zapoj do portu LAN, namísto WAN, v routeru pak vypni DHCP a NAT a melo by to šlapat.

Wifi pak nastav na stejný kanál jako u setoboxu a stejene SSID a heslo.

Edit: tím stejným kanálem jsi teď nějak nejsem jistý, Spíš tam bude muset být jiný kanál, snad někdo poradí líp.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mart-Kos

Díky všem za příspěvky. Variantu jak navrhoval Tomus jsem právě v minulotist zkoušel, a nebyla úplně spolehlivá (mohlo to ale být nějakým špatným nastavením). Každopádně by se mi více líbila varianta, kdy by ten HD DVR box vůbec wi-fi nevysílal, ale vysílal ji až TP Link. Popravdě ale přesně nevím, jak to takto funkčně nastavit - byl by někdo ochoten poradit? Zejména nevím, kde je v takovém případě třeba nechat zapnuté DHCP apod.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mart-Kos

Tomus: takže abych si to ujasnil - z HD DVR Boxu povedu z jedné z linek kabel do LAN portu na TPLinku (nikoli do WAN portu), a na tom TPLinku vypnu NAT a DHCP a nastavím jej klasicky pro vysílání Wi-Fi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...