Přejít na obsah

Pomalá WIFI v telefonech


Návštěvník upcklient

Doporučené příspěvky

Návštěvník upcklient

Zdravím,

mám takový problém/dotaz. UPC  mám zhruba 7 měsíců, ale většinou to zaznamená v době, kdy něco změnili třeba navýšili rychlost nebo měnili nějaké služby, možná to s tím nesouvisí, nevím. Mám internet 150 MB. Když si dám LAN, tak mám v PC klasicky rychlost cca 140 MB, přes wifi na telefonu či ntb když měřím, tak zhruba do 50 MB, což je jasné, že wifi nebude tak silná.
Ale co mi poslední dobou vadí je to, že je rychlost wifi, především v telefonech hrozná. Na ntb to ještě jde, ale v telefonech, zkoušeno několik. Například na IOS se to vcelku dá, ale když přepnu na jinou wifi jinde, tak je rychlost znát, že doma mám vše podstatně pomalejší, nemyslí stahování, ale načítání stránek, jakékoliv. Na telefonech s android to je ještě větší bída, jak na nových, tak i starých. To čekáte, než se vám načte např. mail třeba i 3 minuty a pak se začne něco dít. Nevím, kde může být problém, zkoušel jsem i kompletní reset modemu a nic.  Možná něco musím někde donastavit, možná je zahlcená frekvence? Zkoušel jsem ale různé frekvence měnit a nastavení a změny jsem nezaznamenal.

Neřešil někdo něco takového? Co jsem nalezl, mohlo by to způsobovat zapnuté wi free, což jak jsem si ověřoval na podpoře by mělo být u mě vypnuté.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Děkuji. Na WiFree připojen nejsem. Na telefonu IOS používám 5 GHz, na starších 2,4, stejně tak jako na notebooku, s výjímkou jednoho, kde je také 5 ghz. Ale ten problém co sleduji je právě jen v těch telefonech. Na všech telefonech používám nejnovější dostuoný OS a také prohlížeč, testoval jsem to ale ve více. Když procházím nastavení sítě, tak vidím, že v nastavení je povolena jak 2,4 GHZ tak i 5, tak zda se to mezi sebou nějak nemůže rušit, netuším. Test rychlosti na telefonu je obvykle kolem 30 MB/S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže máte stále modem Technicolor, tak ten používá buď 5 nebo 2.4, nejde používat obě pásma zároveň. Předpokládám, že tedy máte nastaveno na modemu pásmo 2.4MHz. Dle dosahovaných rychlostí předpokládám, že nejvyšší WiFi standard na nejhorším zařízení je IEEE 802.11 g s max. propustností 54Mbps. Tomu by těch naměřených 30Mbps odpovídalo. Zkusil bych vyřadit (odpojit od sítě) ta zařízení, která nepodporují IEEE 802.11 n nebo zkusil modem přepnout do "n only". To by mělo zvýšit rychlost v síti o cca polovinu. Každopádně, jestli je telefon schopen naměřit rychlost přenosu 30Mbps, určitě by se web neměl načítat desítky sekund. Co třeba takový Youtube? Tam se videa načítají normálně?

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Děkuji. Aktuálně mám modem CBN CH7465LG viz https://www.upc.cz/internet/doplnky/zarizeni/premiovy-wifi-modem/

Tento mdoel jsem dostal hned při založení služeb UPC začátkem roku (při zakládání profilu zde tento nešel zvolit, proto je uveden jiný). Právě v nastavení routeru je jak u 2,4 a 5 GHZ napsáno povoleno (je možné jednu z nich deaktivovat). Aktuálně nemám zařízení k dispozici, nejsem doma, ale ano, myslím, že jedno ze starších zařízení má právě 54Mbps, teď jen nevím, jestli je to Huawei P8 lite nebo druhý android, na tom ale asi nesejde.

Předpokládám, že nastavení na "n only" se provádí přímo v konfiguraci modemu na webu u damé sítě, kde se mění pásma atd. Pokud si dobře vzpomínám, tak na starším telefonu, právě Huawei P8 lite se například ani videa nenačítají úplně správně, ne tak rychle, jak by měly, a třeba když jsem zkoušel Instagram, tak to bylo ještě horší, čekání třeba 2 minuty, než se přehraje třeba video, které má 10 vteřin. Dříve jsem měl internet od 02, kde jsem měl sice starší modem, uže asi 5 let, ale takový problém nebyl nikde a zařízení jsou stejná.

 

Tento stejný problém jsem řešil již v minulosti, myslím, že někdy v březnu. Od ledna vše bylo v pořádku, tedy od zapojení, v březnu jsem měl totožný problém jako nyní, zkoušel jsem vše možné nastavovat, stejně jako nyní a pak se to uvedlo po nějakém čase do normálu. Te mám problém znovu, řekl bych od doby, co probíhala změna slžueb, začátkem měsíce se navyšovala rychlost ze 100 na 150 mb.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Telefon Huawei P8 lite Wifi N umí, ale neumí 5GHz, Já bych zkusil ještě laborovat s nastavením kanálů u wifi na 2,4 GHz, nainstaluj si do telefonu aplikaci Wifi Analyzer a podle ní zjistíš které kanály jsou v okolí obsazené podle toho vyber nějaký nejmíň obsazený a nastav ho na routeru, před dvěma týdny jsem řešil podobný problém A dost mě to pomohlo.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Pomalá WIFI v telefonech
  • po 3 týdnech...
Návštěvník upcklient

Tak bohužel problém přetrvává a už nevím, co dělat. Zkoušel jsem vše možné nastavovat, ale nic. Vypadá to, že na všech starších zařízeních je tento problém, ale třeba na iPhone 7 pluis problém není, tam je vše podstatně rychlejší. I s internetem o2, kde jsem měl tuším rychlost tu nejnižší jen 20 mb, tak vše fungovalo, teď mám 150 a načítání hrůza. Jako by rychlost zařízení nestíhaly, nevím. Ale asi mi dáte za pravdu, že čekat třeba 4 minuty, než se vám načte email nebo nějaký článek není úplně normální. Problémy nastaly až poté, co upc "navýšilo" rychlost ze 100 mb na 150. Rester routeru jsem také zkoušel a taky nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

V okolí mi analyzer ukazuje cca 15-20 wifi síti. Zkoušel jsem i nastavovat kanály, které nikdo nepužívá, šířku kanálu mám defaultně na 20 MHz , ale ještě si s tím zkusím znovu nějak pohrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcklient

Prosím nějaké nápady? Nemůže byt problem u upc? Toto mam od doby kdy navýšili rychlost na 150 mb. Na jiné Wi-Fi v telefonech funguji bez problému. Testoval jsem a u 2,4 ghz katastrofa, google nebo mail se načíta treba i 5 minut. U 5 ghz zařízení je to podstatně lepší. Ale i tak není načítání tak rychle jako u jiných Wi-Fi síti. Stahování, hraní on-line her atd. je úplně v pořádku. Problem je jak jen s 1 připojeným zařízením k Wi-Fi tak i kdyz je více. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...