Gorole Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) Měl mnohem větší (opravdu otravnou) latenci, zabugovamý FW, ztráceli se pakety. Už je to asi opraveno co jsem pochopil z fóra. Bylo to v době kdy se nasazovali. Jinak jsem po něm nic nechtěl, pouze ipv4, a bridge - zapojit a fungovat, zapomenout. WiFi mě nezajímá, vypínám. A tady Adolf je asi pouze přízemní konzumní spotřebitel co sedí na Fb, a na tomto fóru - což dokládá i jeho nesmyslná hyperaktivita v prázdných příspěvcích. Edited June 1, 2021 by Gorole Quote Kabel 500 Mb/s - Klasik Compal CH7465; Cl karta Ostrava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorole Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 (edited) Tak jsem požádal o navýšení rychlosti na 500/30 Kdo pozná kdy došlo k výměně modemu 🙂 https://www.netmetr.cz/cs/moje.html Je třeba vložit sync kód: 368d99469e2c A výsledek puma testu: Edited June 8, 2021 by Gorole 1 Quote Kabel 500 Mb/s - Klasik Compal CH7465; Cl karta Ostrava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PetrJ Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 (edited) Zdravím, je někde k dispozici seznam modemů (routerů), u kterých mi Vodafone nebude nutit výměnu a jsou už dostatečně moderní? Chci se vyhnout měsíčnímu poplatku za pronájem. Tarif bych používal maximálně Internet 300. Mám možnost koupit Technicolor TC7200, ale má jen DOCSIS 3.0. Vodafone bude vyžadovat do budoucna podporu min verze 3.1? Děkuji Edited July 15, 2021 by PetrJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Momentálně Vodafone do své sítě připojuje pouze dva modemy, pro 1 Gbit tarif je to modem Arris a pro pomalejší tarify je to modem Compal, oba modemy lze momentálně mít pouze do pronájmu, Oficiálně se neprodávají, modem Compal ale stále lze koupit použitý na bazaru, ale nejsem si jistý zda ho momentálně operátor do své sítě připojí. Starší modemy jako Technicolor, Ubee, nebo Cisco už do sítě nelze připojit a jsou v podstatě bezcenné. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PetrJ Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 To je tedy nemilé, dokud nezačne UPC nabízet odprodej aktuálních modemů, tak se tomu poplatku člověk nevyhne. Každopádně děkuji za přesné informace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Odkoupené zařízení není zase takový výhra, jak se může zdát. Ale to už se tady (opakovaně) řešilo. 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek-81 Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 Já mám modem Technicolor a protože ho používám jen na internet (150) a nepoužívám ho k televizi (mám modul), tak mi ho nechají a nemusím tedy nic měnit. Jsem rád. Quote Basic Red Basic - - Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlaťák Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 (edited) @marek-81 Mám stejné služby jako ty. To už tě převádí Vodafone ze své vůle? Nebo sis o to požádal? Jen abych byl v obraze, kdy to asi příjde. Edited July 18, 2021 by Zlaťák Quote - - Klasik Technicolor, 4x CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek-81 Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 @Zlaťákne, jen jsem se zeptal na Messengeru co mě čeká. Kdy budu převeden ještě nevím. Quote Basic Red Basic - - Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrzic Posted August 17, 2021 Share Posted August 17, 2021 Dnes mi volali z Vodafonu, že už mají nové modemy a jsme domluvený na konec týdne na zprovoznění gigabitu 1 Quote 1000 Mb/s - Komfort Vodafone TV Kolín Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts