Přejít na obsah

Nové stanice


Pavel m

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Marek-26 napsal:

Asi normální chyba, skutečná frekvence bude jiná. Netuším, na co chcete naladit kanál, který ještě nevysílá. 

@notizia nerozčiluj se, prdne ti cévka a budeš tahat nohu.

Chyby se dělají a dělat budou. Než jí bagatelizovat, je lepší se omluvit a zjednat nápravu !

  • Internet 500
  • -
  • TV Komplet
  • ca modul
  • Praha 15
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia
před 1 hodinou, marek-81 napsal:

Dokonce i Česká televize kupuje třeba od BBC, RAI nebo ZDF obsah v nativním 4K. 

To je super vysílat stanici nonstop v 4K když je tam pouze jen občas a výjimečně nějaký pořad v tom 4K. Právě z tohoto důvodu se aj samotná ČT vyjádřila že nemíní šířit své stanice v 4K kvůli nějakému občasnému šíření např. v 0,1% které je opravdu v daný moment v 4K. Takže je podle tebe perspektivní šířit místo třech stanic v HD jen jednu stanici v 4K jen kvůli tomu že tam bude jednou za týden nebo dokonce za měsíc pořad v reálném 4K? Z toho důvodu jsem jednoznačně pro toto aby se stanice v 4K šířili jen přes internet a ne v pásmu DVB-C. Na jedné straně he tu pořád snaha opustit TV vysílání v DVB-C na úkor zabírání internetem a najednou je tam místo pro 4K vysílání a zabrat jeden Mux jen pro jednu a nebo maximálně dvěma stanicemi v 4K? Vodafone nabízí už hybridní settopboxy a kdo má zájem o šíření stanic v 4K tak si ho může pořídit a stanice v 4K může přes nej sledovat přes internet a ne v DVB-C. k je jen reklamní trik pro prodej nových televizorů a nakonec to s šířením v 4K dopadne jako s tím 3D.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@notiziatak samozřejmě vše se musí postupně. Obsahu ve 4K bude přibývat. Však počkej od podzimu, budeme čumět co se chystá v zahraničí ohledně 4K. Pro ČT je drahé úplně všechno. Však se stačí podívat na její nabídku. Studia pořadů jako z devadesátých let, přes den samé archivní pořady, večer sem tam premiéra aby se teda neřeklo. Jenže bez investic se nepohne nic, ani ČT.

  • Basic
  • Red Basic
  • -
  • -
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia
před 43 minutami, Adolf.Shitler napsal:

Nějak podobně se kdysi psalo o HD a jak je zbytečnost v něm vysílat těch pár pořadů, a že stačí SD.

Já o voze a ty o koze. Rozdíl mezi SD oproti Full HD je tak markantní že to musel vidět každý a to aj ten pomalu slepý což už není tak úplně pravda oproti Full HD versus Ultra HD. Co si tak přečíst odborné články na toto téma a že jich bylo požehnaně. Chceš snad popírat že snahou prodejců je to aby si divák kupoval novou TV pokud možno každé dva roky a zákazníkovi nutil aj to co vůbec reálně zatím nepotřebuje?

 

Tady aspoň něco z jednoho takového článku  Full HD versus Ultra HD

 

" Ultra HD oproti Full HD zjevně přináší ohromné množství dalších obrazových bodů a nabízí se, že by zpozorovatelná změna mohla být podobně dramatická jako při přechodu z SD do Full HD. Rozdíl tu je. Zda ho spatříte, je však věc jiná. Hustota pixelů na zobrazovačích je totiž už při Full HD tak vysoká, že při určité pozorovací vzdálenosti člověk jednotlivé body a přechody mezi nimi přestane vnímat. Jestliže se díváme na obraz z Full HD zdroje na Full HD televizoru z dejme tomu dvou metrů, stejnou scénu na Ultra HD zobrazovači s totožnou úhlopříčkou bychom museli sledovat z méně než jednoho metru, abychom byli schopni zpozorovat jednotlivé pixely a tedy i rozdíl v drobnokresbě scény. Ale kdo by se díval na padesátipalcovou televizi z jednoho metru, že? " 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl mezi SD a HD viděl ten, kdo měl novější a větší televizor. Jedinci s nějakým HD ready křápem nebo dokonce CRT samozřejmě neviděli nic. No a dneska je to úplně stejné, rozdíl mezi HD a UHD také nevidí ti, kdo mají nějaké 32" plivátko v 1920x1080, ale ti, kdo mají 65" a větší 4K televizory. Prostě 4K zde dřív nebo později bude i navzdory všem pochybovačům a zastáncům starých formátů.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím,že ať raději převedou co nejvíce stanic z SD do HD,kde ten rozdíl je markantní a 4k řeší pak,protože kvůli pár pořadů není nutno tak rychle spěchat. Sám mám tv podporující 4k a  rozdíl mezi full HD a 4k z větší vzdálenosti není skoro poznat. Ale SD a full HD tam je rozdíl pořádný. Tím chci říct že nejsem proti 4k, ale je třeba zvážit co je důležitější. 

 

  • Super 500 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • CA moduly a Vodafone prémium box
  • Ostrava-Zábřeh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia
před 38 minutami, Adolf.Shitler napsal:

Jedinci s nějakým HD ready křápem nebo dokonce CRT samozřejmě neviděli nic.

 

 

A kde jsem něco psal že ten rozdíl byl vidět na "nějakém HD ready křápu"? Je snad logické že jsem psal o to že ten rozdíl  mezi SD a Full HD musel vidět na TV s Full rozlišením 1920x1080 ane na CRT televizoru a podobně (a musel by to vidět aj na tom HD ready když dojde na věc.  Ano pořídím si úhlopříčku  asi 165 cm a budu se pak na ni dívat ze 150 cm, že? Nemíním s tebou dále diskutovat kdy máš tak ujeté argumenty. Ano pokud nemáš úhlopříčku nad těch 170 cm tak opravdu úplně minimální nebo vůbec žádný rozdíl mezi Full HD a Ultra HD a to aj dle odborných článků.

 

V prvé řadě ať Vodafone už konečně spraví co už skoro dva měsíce totálně "dotentované" a odstraní ty neustálé rozpady obrazu u vybraných stanic co se tady řešilo od vícero uživatelů. Toto je dle mě prvořadé a ne nějaké šíření stanic v 4K!!! A o tom že mě před asi před třemi měsíci při výpadku na celé Moravě a Slezsku odpárovali dva CA moduly a nebyli to dat ani za dva týdny dohromady přes infolinku nebudu raději ani rozvádět. Dokonce ani pak nevolali jak slíbily že za následující 24 hodin zavolají jestli to už funguje. Tak to dopadá když Vodafone propustil hromadu schopných lidí z bývalého UPC a nahradil je lidmi z Vodafone kteří  s provozem DVB-C nemají vůbec žádné zkušenosti. Po opakovaném volání na jejich infolinku a řešení stálého nedořešeného problému jsem poznal že údajní technici od Vodafone ani neví co je to párovaní dekódovací karty s CA modulem. Musel to vyřešit až technik na kterém jsem trval jak jsem byl už vytočený z toho že mi pořád tvrdili že mám špatné CA moduly a že mám si od nich vzít nové do pronájmu. Až dojel technik a po patřičném zavolání člověku na pravém místě měl ty oba dva ty CA moduly spárované a funkční do půl hodiny. Nyní zase ty neustálé výpadky s rozpadem obrazu, už opravdu asi s Vodafonem definitivně skončím a vrátím se k satelitu.

Zde ještě pro tebe aspoň ještě odkaz na ten článek FullHD versus Ultra HD 

Co je 4k Ultra HD? Vše o UHD, 4k, HDR, WCG a Ultra HD Blu-ray (blu-space.cz) 

A pokud mě nadále míníš přesvědčovat o tom že černá je bílá a že kula je hranatá tak definitivně nemíním s tebou nadále diskutovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...