Přejít na obsah

Nové stanice


Pavel m

Doporučené příspěvky

To těžko, Kellner potřebuje vydělávat a za Nova Sporty to od operátorů už nějakou tu slušnou kačku hodí. A o žádném monopolu nemůže být řeč, jsou tady Eurosporty, Sport 1 a 2 a další, to má k monopolu sakra daleko.

Upraveno uživatelem Adolf.Shitler
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

To nemyslíte vážně. Adolfe, že tu není žádný monopol O2. Podívejte se jenom, kolik atraktivních sportovních událostí už O2 ostatním kanálům přebrala, naposledny třeba NFL Sportům 1 a 2. Ostatní kanály tak musejí vysílat stále méně atraktivní obsah. A bude hůř, jak upozornil i ředitel ČT, který byl jediný ochotný se Kellnerovu impériu postavit. A díky této akvizici získají přístup i k dalším lukrativním sportovním přenosům, jako NHL, NBA nebo MotoGP, takže i kdyby nakrásně Nova Sporty zůstaly v nabídce ostatních operátorů, o čemže pochybuji, protože těch pár drobných co by tím Kellner získal, bude rozhodně miň, než kolik mu vydělává O2 TV svou agresivní sportovní politikou, tak minimálně ten nejlukrativnější obsah z Nova Sportů určitě přesune na kanály, které dál zůstanou exkluzivně v O2 a Nova Sporty tak budou méně atraktivní. To je prostě dlouhodobá strategie PPF a pokud jí někdo nezabrání, tak tu ten monopol prostě bude a tečka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ludekfilm

Ztráta Nova sportů by byla velmi nepříjemná.

Musím se ale vrátit k změně názvů programů MTV, v Horizon TV bohužel došlo jen ke změně Ikon, ale názvy programů jsou stále původní a  toto platí i pro některé další programy jejichž názvy byly změněny již dříve!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ peno Posuzovat atraktivitu sportovních kanálů je dost ošemetné, protože osobně znám třeba lidi, které ze sportů zajímá jenom F1 (Sport 1 a 2). Někoho zase zajímá cyklistika typu TdF (Eurosporty). Když bude řeč o nejsledovanějším CZ sportu - hokeji, tak všechno lze sledovat na hokejka.cz (Tipsport), tj. ani zde není nějaký monopol O2.
Jinak za Nova Sporty to rozhodně není "pár drobných" a Kellner moc dobře ví, že i kdyby se rozkrájel, tak stejně nemá technicky šanci obsloužit klienty jiných platforem (SAT, kabelovky). Pokud by jeho cílem byl skutečně monopol, pak si minimálně mohl koupit satelitní Telly (DIGI), která byla k mání a nikdo ji nechtěl. A to neudělal, takže to s těmi sporty zase nebude tak žhavé.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

Nejsledovanějším sportem v Česku je stále ještě fotbal, ne hokej. A kromě české ligy, Čechy asi nejvíc zajímá anglická Premier League a oboje má O2, byť ne exkluzivně. A pokud jde o hokej, tak hokejka vysílá jen českou Extraligu, tedy momentálně nic. Češi ale hojně sledují i NHL a KHL. NHL už teď Kellner má. KHL zatím zůstává na Sport 1 a 2, ale otázka je jak dlouho. Každým rokem získá Kellner něco nového, takže jeden nikdy neví. A Sport 1 a 2 má pak ještě Švédskou ligu, i když ta má asi především nahradit pro tento rok zrušenou CHL, což, opět, Sport 1 a 2 poškodilo, byť tentokrát ne vinou Kellnera. Předpokládám, že jestli se CHL příští rok opět hrát bude a AMC na ni opět získá práva, švédská liga zmizí. Na a pak taky můžeme na Sport 1 a 2 sledovat kvalitní slovenský hokej 😁

No a kdo ví, jak to vlastně bylo s tím prodejem Telly. Mediální spekulace se vždy nezakládají na realitě 😉 

Upraveno uživatelem peno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je sice hezká idea, ale v reálu hovoří čísla sledovanosti o něčem jiném. Samozřejmě vede hokej (ten domácí a MS nebo Olympiáda). Všechno další je na druhé koleji, snad s výjimkou, když náhodou hraje Kvitová finále Wimbledonu. Sice chápu, že sportovní fanoušci žijí v tom, jak je sport i pro všechny ostatní alfou a omegou, ale skutečnost je opravdu zcela jiná od jejich představ.

S prodejem Telly to bylo tak, že jsou dlouhodobě v červených číslech, protože ten sport zase netáhne natolik, aby na sebe dokázal vydělat. Tady není o čem spekulovat.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

Ono se to ale nedá úplně porovnat, protože většina lidí sleduje zápasy jen těch svých klubů. A co si budeme povídat, český hokejový nároďák je prostě úspěšnější, než ten fotbalový. Kdyby se naši fotbalisti pravidelně probojovávali na mezinárodní soutěže, jejich sledovanost by byla násobně vyšší, než sledovanost MS v hokeji. Proč? Protože fotbal je stále u Čechů sport číslo 1. A to říkám jako antifanoušek fotbalu, který považuji za jeden z nejnudnějších sportů světa, takže mě snad  nikdo nemůže obvinit z toho, že kopu za fotbal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotbal je číslo 1 ve světě, o tom samozřejmě není pochyb. Ale v ČR je sportovních fandů pořád stejně, takže kdyby naši byli úspěšní ve fotbalu, tak bych neřekl, že počet diváků nějak výrazně vzroste oproti divákům hokejovým, vesměs jsou to pořád jedni a ti samí diváci, kteří sledují právě to, v čem jsme úspěšní :-)

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník William_

Tak když u fotbalu to je složitější, když se velké turnaje hrají ob 2 roky (teď díky koroně ob 3), mezitím co u sportu, co zajímá v Evropě asi 7 zemí, pár amíků a Kanada (ano, mluvím o hokeji), kde se MS hraje každý rok, aby ten sport měl vůbec šanci na přežití.

Dostat se ve fotbale na MS, jo to tehdá nedokázali ani naše největší fotbalové hvězdy. A když jsem se díval na souhrny sledovanosti z Eura 2016 a porovnal je s MS 2016 v hokeji, zas taková rozdíl tam nebyl.

Ono taky má jinou váhu dostat se ve fotbale na mistrovství a dostat se v hokeji na mistrovství. V hokeji tam máte jistotu, žádná kvalifikace se totiž nehraje = sport hraje 10 zemí -fotbal celý svět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UEFA především spoléhá na velké a bohaté trhy jako Německo, Francie, Itálie...z těchto má největší profit a nějaké Česko které mimochodem UEFA řadí do balíčku východních zemí je jim úplně u zadku, z nás mají doslova drobné. Jen pro představu, Sky Italia zaplatila za tři sezóny LM, 800 mln eur což v  našich korunách představuje roční rozpočet našich důchodů. Jinými slovy, kdyby nám Sky Italia tyto peníze darovala, tak máme na důchody na celý rok. 

Upraveno uživatelem marek-81
  • Basic
  • Red Basic
  • -
  • -
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...