Přejít na obsah

T-Mobile Austria koupil UPC v Rakousku


Pavel m

Doporučené příspěvky

Rakouský mobilní operátor T-Mobile Austria, dceřiná společnost německé telco Deutsche Telekom, převezme UPC Rakousko, země největšího kabelového operátora, zhruba 1,9 miliardy EUR z mateřské společnosti Liberty Global.

Díky akvizici získá silnou oporu na trhu pevné linky T-Mobile Austria, aby mu umožnily nabízet čtyřnásobný hrát produkty svým zákazníkům: TV, internet, pevné telefonní linky a mobilní služby. Tento krok bude také dát Rakouska druhý největší mobilní operátor schopen větší konkurenci s lídrem trhu A1 Telekom Austria.

"S touto akvizicí Deutsche Telekom podniká další významný krok k realizaci naší strategie, aby se stala plně konvergentních operátor v naší evropské stopy. Získaná kabelová síť bude perfektní zápas s naší moderní mobilní sítě. To umožní zákazníkům využít rozšířené působnosti služeb s pevnou a mobilní nabídky z jednoho zdroje. "Vidíme značný potenciál pro urychlení růstu na rakouském trhu," řekl Srini Marián, člen představenstva Deutsche Telekom pro Evropu.

Mike hranolky, generální ředitel společnosti Liberty Global, řekl: "Tato transakce zdůrazňuje strategické a finanční hodnotu naší bohaté na vlákniny sítí rychle sbíhající světě a synergií v pevných a mobilních fúze. Fungovaly v Rakousku více než 20 let a jsou nesmírně hrdí na trhu vedoucí pozici, kterou jsme vybudovali v digitální video a superrychlé širokopásmové připojení."

"Těšíme, věříme, že kombinace UPC Rakouska a T-Mobile Austria poskytne celostátním měřítku konkurovat větším společnostem jako A1 a rezidenční a obchodní spotřebitelům poskytnout služby nejvyšší kvality za nejlepší cenu "si hranolky." Soustředit se na vytváření hodnoty pro naše akcionáře a jsou spokojeni s prémiové ocenění jsou zařazeny do jedné z našich menších provozních trhů."

Eric Tveter, generální ředitel Central Europe Liberty Global, řekl: "fúze UPC Rakouska a T-Mobile je jedním z největších obchodů v Rakousku v posledních 10 letech. Nákupní cena nabízená společností T-Mobile jasně zdůrazňuje, že UPC Rakouska vysokou úroveň odbornosti na rakouském trhu. V návaznosti na dohodu T-Mobile bude spoléhat na nejmocnější datové infrastruktury v zemi Rakousko UPC. Nová mega-player pro pevné a mobilní telefonie vytvoří, jiskření nové dynamiku vývoje na trhu."

Sloučená společnost bude mít přibližně 6,7 milionů příjmů výrobních jednotek (Q3 2017) včetně mobilních zákazníků T-Mobile Austria 5,2 milionu. UPC Rakousko pokrývá 36 % rakouských domácností, hlavně v městských oblastech. Na 30 září 2017 UPC rakouské sítě předán 1,4 milionu domácností a sloužil 654,000 zákazníci, kteří podepsali 513,000 širokopásmové připojení, 468,000 video a 450 000 hlasové služby. Součet výnosů obou společností se očekává, že dosáhnou 1,2 miliardy EUR v roce 2017 na základě proforma výpočtů.

Prodejní cena ve výši 1,9 miliardy EUR představuje násobek téměř 11 x UPC Rakouska odhadované 2017 upravena segmentu provozní cash flow, jak jsou obvykle definovány Liberty Global, nebo přibližně 34 x UPC rakouského odhadované 2017 zdarma peněžní tok z provozní činnosti.

Peněžní hodnota synergie částek na 0,8 miliard EUR po náklady na integraci, podle Deutsche Telekom, představující příležitosti vytvoření smysluplné hodnoty. Zvýšení efektivnosti nákladů a investic se očekává, že 80 % synergií, například v oblastech jako je a síťové operace.

Liberty Global souhlasil poskytnout určité přechodné služby po dobu až čtyř let. Tyto služby zahrnují sítě a informační technologie související funkce. Roční náklady budou záviset na skutečné úrovni služeb vyžadovaných T-Mobile Austria. Liberty Global také umožní T-Mobile Austria používat značku UPC pro přechodné období až do tří let.

Transakce, která je stále podléhá schválení orgány pro hospodářskou soutěž, se očekává, že společnosti zapojené k rozhodnutí ukončit v druhé polovině roku 2018.

Prodej UPC Rakousko nepřijde jako překvapení, protože tam byly zvěsti o Liberty Global zkoumání prodej dceřiných kabel ve Švýcarsku a Rakousku od listopadu 2017. Tento krok by mohla připravit půdu pro rozsáhlé sloučení Liberty Global a Vodafone, scénář odvětví byla spekulace o roky.

https://www.broadbandtvnews.com/2017/12/22/t-mobile-austria-to-acquire-upc-austria-from-liberty-global/

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcman

myslim si ze dalsou krajinou na predaj by mohlo byt kludne slovenske UPC, ked vola zakaznik zo slovenska a ozve sa cesky mluvici operator eje to neakceptovatelne, setri sa na nespravnych miestach

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

A to je spatne, ze s tebou mluvi cech? Kdyz volam na support hp (vcetne hpe), tak mi to obvykle zvedne slovak. Ani nevim, jestli jsem tam nekdy mluvil s cechem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...