Přejít na obsah

Propojení HD DVR Mediabox a routeru TP-Link TL-WR541G


Návštěvník JirkaDeLucina

Doporučené příspěvky

Návštěvník JirkaDeLucina

Prosím o pomoc s propojením HD DVR Mediaboxu a routeru od TP-Linku TL-WR541G. Na počítači vidím wi-fi sítě obou zařízení, obě zařízení jsou propojeny kabelem - z Mediaboxu do zdířky WAN u TP-Linku (kabel je v pořádku - testoval jsem ho přímým propojením s PC). To co mne trápí, nedaří se mi na TP-Linku zprovoznit internet, maximálně mohu v PC otevřít nastavení TP-Linku, ale síť hlásí připojení "omezené, bez internetu". V nastavení Mediaboxu jsem zkoušel odtrhnout i zatrhnout položku "Blokování WAN", ale bez výsledku. Prosím o jakoukoliv pomoc, jak to rozchodit, abych měl přístup k internetu na obou wi-fi sítích. Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jandik73

Mate mezi sebou propojeny ten Tplink a Mediabox? A nikde nepisete o pripojeni k zasuvce UPC. TEN HD DVR mediabox musite pripojit koaxem do ucastnicke zasuvky UPC. On funguje jako kabelovy modem i jako router. A pokud k nemu chcete jeste pripojitvten tp-link tak urcte ne do wan, ale do lan. Ten tp-link bych urcite nepouzival jako dalsi router,, ale jako treba AP nebo range extender.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaDeLucina

Ano, Mediabox je koaxem připojený a na něm internet jede. Jde mi o to, že do TP-Linku je píchnutá např. IP kamera a další počítač kabelem, aby na něm byl také internet. Jde-li to propojit jinak, než přes WAN, jaký je prosím postup u toho TP-Linku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jandik73

Urcite to nepropojovat pres wan. Propojit obe zarizeni pres lan. Na tplinku povypinat veci jako je dhcp, nat apod. a nadtavol bych mu pevnou ip. Jako gateway a dns bych nadtavil IP toho mediaboxu. Ja to mam pidobne resene aslape to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaDeLucina

Super, díky, WAN zdířka nebyla ta správná cesta :) Přes lan zdířku se to rozjelo, aniž bych musel cokoliv v nastavení routeru měnit. Díky moc za pomoc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaDeLucina

Díky za tipy, zkusil jsem tedy přes LAN port, WAN to nechce natáhnout IP adresu (jen samé nuly - nastaveno dynamické získávání IP), ale když mám spuštěny obě wifiny, tak se to nějak bije a chvíli jde internet na jedné, chvíli na druhé, vypadá to na souboj IP adres připojených zařízení. DHCP je na TP-Linku vypnuté (zkoušel jsem vypnout i na Mediaboxu, to pak ale nejelo skoro vůbec).

Mediabox je připojen k netu koaxem a net tam jede v pohodě, z něj pak kabel do domácího kina a druhý (více jich tam bohužel není) do TP-Linku. Z TP-Linku kabel do stolního PC a bezpečnostní IP kamery Tenvis JPT3815W 2013 (tu chci ale napojit na wi-fi, pokud to půjde - na wi-fi s Mediaboxu se to nenapojí - nenabízí tolik možností nastavení, aby se mi to nějak s kamerou podařilo propojit - pokud ano, tak bych TP-link vůbec už neřešil.

Pokud máte nějaký tipy či rady, budu moc rád..

Upraveno uživatelem JirkaDeLucina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jandik73

Ta kamera podporuje wifi IEEE 802.11b/g. Mrkněte na tom mediaboxu v nastaveni radio v sekci mode 802.11. Zrejme mate nastavenou pouze "enkovou" wifi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...