Jump to content

T-Mobile Cable Internet

DiDiDi

Recommended Posts

Kabelový modem u T-Mobile už stojí 70 Kč měsíčně. Bez veřejné IPv4 bych se i obešel, ale režim mostu od toho opravdu chci. 

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Štatl

Já to vidím opačně: Pokud jde vypnout wi-fi (jde?) a komplet všechny porty přesměrovat na konkrétní IP (routeru připojenému k modemu), tak tím dosáhnu v podstatě funkcionality bridge módu, jen se zbytečným NATem navíc. Ale u VF mám 3 veřejné IP a minimálně JEDNU opravdu nutně potřebuju...

Pořád mi vrtá v hlavě tento dokument: https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Cable-Internet-Pozadavky-na-zarizeni.pdf

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

Ježiši... A to jsem VF Station považoval za uzavřené, nekonfigurovatelné zařízení...:D

A port forwardy nastavit jde?

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

na modemu v TMCZ jde změnit prozatím pouze jméno a heslo wifi, nic jiného

• Haha 4
  • Premium, Super DSL
  • Basic, Premium 5G, Red Basic
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Zyxel VMG8623-T50B, Vodafone TV Standard
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest

@PaegasRobin777tady je řeč o kabelovém internetu přes koaxiální kabel prostřednictvím DOCSIS, T-Mobile a Vodafone částečně sdílejí své sítě, nemá to nic společného s optickým internetem do bytu, DSL nebo bezdrátem, takže tvůj příspěvek je úplně mimo téma.

• Agree 2
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Posted (edited)
před 9 hodinami, DiDiDi napsal:

U meho poskytovatele toto take ke stazeni  "Podporovaná rozhraní veřejné komunikační sítě společnosti XYZ -Poslední aktualizace 8. ledna 2024"
Uvnitr dokumentu... 
Společnost XYZ oznamuje dle §73 odst. 7 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích typy rozhraní její veřejné komunikační sítě pro připojení koncových zařízení (dále KZ).
+nasleduji jejich tech.par.

Novelizace?...(Zákon č. 374/2021 Sb. Zákon, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb.,)

To jen kdyby si to chtel nekdo "nastudovat"...

Chtel jsem zarizeni mit sve(a samozrejme neplatit najem) a po dohode(krkolomne) s techniky, ze teoreticky to mozne je(jen mi doporucili stejneho vyrobce jako maj oni jen vyssi verzi). Kdyz jsem vracel na pobocce jejich ONU tak na mne slecna koukala a jako jak ted budu pripojenej, a ze vlastni mit nemuzu... po sdeleni, ze na vlastni uz funguju dlouho nekolikrat telefonovala -vysledek : tak ano muzete. Pak byl jeste problem s uctovanim kde to zapocitane mam ale se slevou v teze castce...
Vyresil jsem tim dve veci : najem a WiFi AX kterou oni v te dobe nenabizeli. Jako bonus mam pristup do administrace(pred tim ne).

Poslali mi parametry , neco jako... Dobrý den, na základě tel. hovoru vám posílám informace k připojení vlastního routeru.

Klient si může zapojit vlastní jednotku podporující technologii GPON, avšak z naší strany se mu nedostane žádné podpory.

Pro zprovoznění musí klient splnit následující body:    

1. Musí nahlásit PON číslo svého zařízení. Jedná se o 16-místné hexadecimální číslo, žádný jiný formát neakceptujeme.    

2. Klient si musí na svém zařízení nakonfigurovat IP adresu na WAN
(optickém) portu takto
       * číslo VLAN je xyz * IP adresa  * maska je odpovídající maska * brána je první IP adresa z rozsahu definovaného maskou  * DNS xxxxxx0.20 a xxxxxx2.100

Parametry: konektor SC/APC zařízení třídy B+ optický port 1490/1310 nm citlivost alespoň -27dB podpora WBF podle G.984.5 podpora AES128 obousměrný FEC
podpora SR-DBA a NSR-DBA flexibilní mapování mezi GEM a TCONT podpora SN autentizace podle G.984.3 

Router od nás je Huawei EG8145V5. 

Objednal jsem odsud co vyhovovalo mne...(je i na aliku, ale do toho jsem nesel...)) Trochu jsem s tim jako jen "pouceny laik")) zapasil , ale jo slo to. Asi pred mesicem se zarizeni "zaplatilo..."
(...a jeste se ukazalo, ze oni nakupuji take od tohoto distributora)
______________________________________________________________________________________

Tak si myslim jestli ten dokument, na ktery poukazujes neni proto aby dostali zakonu a uvedli verejne co jim ulozeno.

Edited by pan Novak
link
  • -
  • -
  • -
  • CI
  • O-va
  • Speedtest

Posted (edited)

K T Fiber dává T-Mobile IPv4 v ceně pouze u Business verzí u klientů s rodným číslem lze přikoupit za 99 Kč měsíčně 🙂 @Altinik

Edited by kautskym
  • Agree 1
  • Sad 1
  • Premium, Super DSL
  • Basic, Premium 5G, Red Basic
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Zyxel VMG8623-T50B, Vodafone TV Standard
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest