Přejít na obsah

Ukončení služby SMS e-mail k 30. 11. 2022


Návštěvník renda80
Přejít na řešení Vyřešil sodekcz,

Doporučené příspěvky

Návštěvník MarekM
Těžko říct, já raději řeším vlastním mail serverem (nechci jim dávat číslo a zatím mi IMAP/SMTP nezablokovali), protože není vyloučeno, že Seznam jednoho dne vypne email se stejným odůvodněním. Přece jen se jedná o 50 let starou službu, tedy něco naprosto "nemoderního". NL daňová správa např. komunikuje dle jejich slov z důvodu bezpečnosti jen přes Twitter, nikoliv emailem. Gmail tel. č. nevyžaduje? U něj raději účet nemám... Myslel jsem, že s tím přišli oni. Upraveno uživatelem MarekM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gmail má povinný dvoufaktor jen u účtů kde je uložen i telefonní číslo. U nových účtů telefon povinný není, jen pokud si v brzké době založíte ze stejného počítače další, pak to chce telefon hned zpočátku registrace. 

  • -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník deQu
V 5. 2. 2023 v 16:03, Adolf.Shitler napsal:

Tuto službu by měl svým zákazníkům vždy zajišťovat pouze poskytovatel emailu, pokud je o ni samozřejmě zájem (ostatně jsou to jeho zákazníci, tak ať jim vyjde vstříc). A měl by už proto, že spousta lidí má virtuální operátory, kde žádná možnost notifikací přes SMS také nikdy nebyla.

Mě na tom vyhovovalo, že jsem si ze všech různých mailových schránek od různých poskytovatelů mohl posílat upozornění na jedno místo. A upozornění mi přišlo, i když jsem nebyl na datech. Člověk pak věděl, že se má někde na mail kouknout (nebo si třeba zapnout data).

Přešel jsem na to řešení s tím přeposíláním na gmail.

Ano, chápu, že je třeba pravda, že nás, kdo jsme vodafone email využívali, bylo málo a že už vodafone neviděl přínos pro sebe v tom službu udržovat.

Nechápu všechny, co tady dokola melou, že je to služba k ničemu. Pro nás, co jsme ji používali, k něčemu byla. A dokud bude existovat SMS, mohla existovat i tato služba, třeba i jako příplatková.

Život jde dál, například některé banky přecházejí k povinnému potvrzování operací přes smartbanking a u nich budou mít lidi s "hloupým" telefonem smůlu. To bude pro ně větší problém než ukončení služby vodafone emailu 😄

Upraveno uživatelem deQu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A já zas nechápu, proč někdo tu pořád dokola píše, jak je služba nenahraditelná a když uvádí argumenty proč nejde nahradit, tak většinou jde nahradit snadno. Třeba tím Gmailem.  

Stejně většina notifikací v sms měla malou informační hodnotu, kdy polovinu zprávy zaplnila adresa odesílatele a subjekt. 

Ta služba je natolik využívaná a žádaná, že kdybyste si zaplatili výzkum veřejného mínění na ulici, tak vám drtivá většina respondentů odpoví, že ani neví že to jde a k čemu že to má být. 

  • -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník kachnaone
V 15. 11. 2022 v 10:24, Ondra - Vodafone napsal:

Pěkný den všem,

chápu, že SMS e-mail má i dnes své příznivce, nicméně realita je taková, že nejlepší roky má tato služba dávno za sebou. Dnes má většina zákazníků přístup do e-mailu přímo ve svém telefonu a asi je zřejmé, jaké to má výhody. Pokud by šlo o oblíbenou a využívanou službu, tak bychom ji nerušili, realita je však taková, že její využívanost je dnes už minimální. A protože se musíme dívat i na to, jestli poskytujeme služby efektivně, tak udržovat v chodu doplňkovou službu, která je z dnešního pohledu zastaralá a její využívanost je malá, nedává příliš smysl. Můžu tedy potvrdit, co už tu padlo, SMS e-mail k 30. listopadu 2022 vypínáme

A kolik daná služna stála? jeden server v datacentru a jedna SMS brána?
Pro mne je to  z důvodu, že nemám teď jak zasílat nofifikace /hlídání serverů, hlídání auta/ důvod, abych odešel s pěti telefonními čísly k e konkurenci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, kachnaone napsal:

A kolik daná služna stála? jeden server v datacentru a jedna SMS brána?
Pro mne je to  z důvodu, že nemám teď jak zasílat nofifikace /hlídání serverů, hlídání auta/ důvod, abych odešel s pěti telefonními čísly k e konkurenci...

No, spíše jde o nový vývoj dané funkcionality na novém systému / SMS centru. A jestli to aktivně využívalo doslova pár procent uživatelů a z toho část ještě ze zvyku, tak ve chvíli, kdy se hledají úspory, je takový vývoj přesně ta věc, která se lehce škrtá.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...