Jump to content

Musí se pronajímat modem ?

Guest Xtrail

Recommended Posts

Nefungovalo. Technik to zapojil á za 5 minut odcházel, že to pojede ž tak za 1-2 hodiny, až se přenesou data. Čekat nechtěl.
Dnes proběhlo druhé kolo, Compal si odvezl a nechal místo něj Vodafone Station 3.1.  Už to jede.

• Basic
  • Red Basic
  • Základní
  • CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Posted (edited)
před 17 hodinami, Zlaťák napsal:

Tak mi v úterý vyměnili vlastní modem Cisco za bilý Compal

Jsem myslel, že se tu psalo, že budou Compaly dřív nebo později končit a už se nějakou tu chvíli vydávají jen a pouze Vodafone Station 🙃

Edited by Technikus
  • Premium
  • -
  • Základní, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
  • Speedtest

Vodafone station pojede i se starou zásuvkou, akorát nebude využívat všechny dostupné frekvence a tím pádem může být internet pomalejší, což ale na nižším tarifu nezaznamenáš.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Taky mně nedávno měnili Compal za Station a zásuvka stará min. 10 let nikoho nezajímala.

@sodekcz Ano, placená služba. Ale to už si každý musí zvážit sám, jestli ta pětistovka (nebo kolik to aktuálně je) mu stojí za jistotu, že nebudou problémy.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

před 2 hodinami, Zlaťák napsal:

Nefungovalo. Technik to zapojil á za 5 minut odcházel, že to pojede ž tak za 1-2 hodiny, až se přenesou data. Čekat nechtěl.
Dnes proběhlo druhé kolo, Compal si odvezl a nechal místo něj Vodafone Station 3.1.  Už to jede.

1-2 hodiny? To vás dobře bullshituje. Se mnou technik zůstal a trvalo to tak 5-10 minut. Ještě ochotně počkal na přepnutí do bridge modu a ověřili jsme funkčnost připojení.

Ohledně "čekat nechtěl". Podle mě dokud mu nepodepíšete papír, odejít nemůže. Co chce nebo nechce, je celkem vedlejší.

• Agree 2
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Ani u nových (samo)instalací technik nečeká a má na vás 15 minut, pokud si nepřiplatíte za instalaci asistovanou technikem,

takže nevidím důvod proč by měl čekat při pouhé výměně modemu, u mě taky nikdo nečekal, předaly jsme si modemy z ruky do ruky, podepsal jsem papír a čau, kdyby měl u každého strávit mnohem víc času, tak toho za den moc nestihne, 

Jenom u modemu Vodafone station si vzpomínám že se měříval signál na zásuvce zda jsou všechny frekvence ok.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Posted (edited)

@tomusNo, já si stále myslím, že vás nikdo nenutí podepisovat papír mezi dveřmi. Však 15 minut stačí, když nedojde na nečekané komplikace.

A proč by měl čekat? Třeba proto, že je technik. Jinak mi ten modem může donést kdokoliv bez sebemenší kvalifikace. 😄 Nebo mi ho rovnou můžou poslat poštou.

Edited by janmichaelvincent
  • Agree 2
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -