Jump to content

Modem Compal

Marek-26

Recommended Posts

před 43 minutami, kautskym napsal:

@homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/

já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 

?

Kdyby byla možnost si pronajmout/koupit pouze DOCSIS 3.1 modem/bridge za menší prachy, tak to udělám, ale ta pokud vím u Vodafone není (naposledy DOCSIS 3.0 modem-only v dobách UPC).

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

Co Compal neumí (pro mě):

2,5G LAN

Bonding

Jumbo frames

OpenVPN Client/Server

Něco na způsob rodičovské kontroly + základní ochrana (blokování škodlivých stránek)

USB (různé typy serverů, cloud)

USB zálohu připojení

Ale samozřejmě každému bude chybět něco jiného. To vše dnes umí routery v ceně od 2 tisíc (s výjimkou 2,5G LAN tam je cena vyšší)

• Like it 1
  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN.

Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router.

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

před 4 hodinami, kautskym napsal:

@homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/

já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 

Pro základní uživatele to opravdu smysl nedává. U mých rodičů (BFU uživatelé) to je třeba proto, že modem je v garáži a zbytek dění se odehrává jinde a pro pokrytí domu je potřeba několik AP.  Pro pokročilé uživatele a  paranoiky jako jsem já je vhodný vlastní router. 

Edited by MSwamp
  • Agree 1
  • Like it 1
  • Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Štatl

před 6 hodinami, kautskym napsal:

@Sparrowto jsem tam dal, kvůli informacím k bridge módu 

• Premium, Super DSL
  • Basic, Red Basic
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
  • Speedtest

před 3 hodinami, mpetr napsal:

Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN.

Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router.

Já teda myslím, že tyhle kabelový modemy jako router nevyhovují vůbec nikomu, jen většina o tom ještě neví 🤷🏻‍♂️🙂

• Agree 1
  • Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha 6
  • Speedtest