Jump to content

Modem Compal

Marek-26

Recommended Posts

před 7 hodinami, Technikus napsal:

Diskutováno s techniky na Vodafone lince to už bylo?

Eventuálně je k dispozici výměna za Station s Wi-Fi 5. 

Za stejnou cenu pronájmu?

Má lepší wifi signál přes zdi než Compal?

• Basic
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Příbram

před 43 minutami, sodekcz napsal:

VS má vyšší cenu pronájmu. 100,- měsíčně.

S WiFi 6 stojí 100Kč měsíčně, s WiFi5 stojí 70Kč měsíčně.

@rapmanJestli je za zdí WiFi6 zařízení, tak při výměně za Arris s WiFi6 se signál zlepší.

• Agree 2
  • Like it 1
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

• 4 weeks later...

Jelikož jsem byl nucen vyměnit Cisco na Compal, tak přidávám několik poznatků, které již tady byly komentovány ale bez nějakého jasného řešení. Týká se torrentů.

HW verze: 5.11

SW verze: CH7465VF-NCIP-6.15.20.3-1-NOSH (mimochodem je to poslední verze?)

Nejprve jsem přepnul do režimu modem, jak bylo standartní Cisco (používám vlastní kvalitní router Asus). Rychlost neustále padala k 0, vůbec se přitom nešlo přihlásit k administraci modemu a ani rychlost stahování, pokud to vůbec šlo, nebyla oslnivá. Nepomohlo ani omezit počet TCP spojení na 50. Začal jsem dokonce pochybovat nad svým routerem a kvalitou linky. Ale SNR mám 38 (což bych řekl OK) a Post RS chyby max 40 ale většinou kolem 10.

Pak jsem tedy přepnul Compal do režimu router. Což je normálně blbost (vím). Větší spotřeba a zbytečné další routování. A tady nastala změna. Torrenty jedou na 200 TCP spojení bez problémů, rychlost stahování více něž 3 násobná oproti režimu modem. Do administrace Compalu se bez problémů dostanu i při velké rychlosti stahování (mám omezeno na 20MB/s). I při stahování normálně funguje otevírání stránek a rychlost nepadá.

No takže může toto chování někdo vysvětlit. Chápal jsem, že v režimu modem je Compal méně zatěžován a měl by se chovat lépe, opak je ale pravdou. Jaké modemy se používají např. pro firemní zákazníky? Ti určitě jedou určitě v režimu modem a navíc používají VPN, různé online aplikace a provoz je podstatně větší. To nemůže tenhle Compal ustát.

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

před 55 minutami, mpetr napsal:

SW verze: CH7465VF-NCIP-6.15.20.3-1-NOSH (mimochodem je to poslední verze?)

Ano, mám stejnou verzi firmware, jediné co mě napadá je nějaká nekompatibilita s tvým routerem, nebo někde něco špatně nastavené, spousta lidí tenhle modem provozuje v režimu modem (bridge) a nemá s tím problém i já jsem ho takhle v minulosti provozoval.

Možná bych zkusil udělat reset do továrního nastavení toho modemu.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest