Jump to content

Modem Compal

Marek-26

Recommended Posts

Guest Arnost007

Dobrý den, doma máme Vodafone Modem CH7465VF a potřebuji poradit. Aktuálně jde do modemu internet ale modem ho dále neposílá do konektorů RJ45. Když se na modem připojím přes Wi-Fi tak internet funguje jak má. Myslel jsem si že to je nastavením ale modem jsem resetoval a nic... 

Předem děkuji za pomoc.

Guest Arnost007
před 18 hodinami, Marek-26 napsal:

Jestliže nepomůže uvedení do továrního nastavení, tak zavolat Vodafone a objednat si servis/výměnu.

Už jsem objednal 😄 Díky

V 17. 8. 2023 v 6:00, motorar napsal:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat... u exUPC zákazníků bude provedena výměna starších Compal modemů (bílá barva) s avizovanou změnou tarifů od října 2023? Nebo mohou zůstat stejné? Přišla informační  sms o navýšení rychlosti a budoucí změně tarifu z kabel300 (snad to nekomolím) na super500. Změnu chápu jako dokončení přechodu od upc, ale možná tomu jen nerozumím. V sms nešlo o žádnou výzvu k výměně, to je asi jen informační servis, že? Ptám se proto, že stávající modem šlape jako hodinky, takto mi dobře nefungoval ještě žádný jiný, což si fakt pochvaluju. Jestli jsem to pochopil správně Compal se dává stále stejný, jen v jiném designu. Děkuji M.

Modem Compal v pohodě zvládne i rychlost 500 Mbit, takže k výměně asi nebude důvod, až u rychlosti 1 Gbit se dává modem Arris Vodafone station.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Kdy probíhají nějaké ty pravidelné restarty routerů? Jednou měsíčně, častěji, někdy v noci/časně ráno?

Tento týden se mi Compal sám restartoval už 2x:

22.8. cca 13:45

24.8. cca 6:05 

a to několikrát i předtím, ale začal jsem si logovat až tento týden. Zpětně, zda byl výpadek nebo ne nezjistím - ten restart uprostřed dne, ale to ráno, nemohl to být ten standardní restart? 

FW je stále ten stejný +- čtvrt roku od posledního updatu. 

• Agree 1
  • Premium
  • -
  • Základní, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
  • Speedtest

Kdyby se alespoň stáhl nový FW, nebo byl na stránkách lokality výpadek, ok beru, ale takhle to vidím buď na vadný router, že se svévolně restartuje několikrát do měsíce, nebo má Vodafone šotky na síti. A během dne (chápu, že pro některé s otočeným harmonogramem spaní i v noci, časně ráno) to může být omezující. 

• Premium
  • -
  • Základní, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
  • Speedtest