Přejít na obsah

Přechod na Vodafone TV


honza265

Doporučené příspěvky

tak jsem byl včera převeden na Vodafone systémy a když nebudu komentovat muj vodafone "samoobsluhu", kde jsem moc možností, jak se sám obsloužit nenašel, tak Vodafone TV je docela katastrofa, na uživatelský rozhraní si třeba zvyknu, ale k PC mám připojený monitor i TV, oboje přes HDMI a přesto pořád chyba WT1807 dokud nepřepnu z klonování zobrazení na pouze jeden výstup... jestli tohle je nějaký pokus o zabránění kopírování, tak je to víc než směšné a jen to omezuje použitelnost pro normální uživatele, kopírování to opravdu nezabrání. 

 

Pak jsem chtěl vyzkoušet Android appku, když teda mám Android TV operační systém v TV a ono to nejde, ono je to jen pro telefonní Android... 

  • Basic
  • -
  • Základní, Sport, Cinema
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kabitech

Marnost nad marnost.  Jako mnoho ostatních jsem i já byl tento týden převeden na VTV.  Předchozí 'téměř' bezproblémový HorizonGO s pár mouchami byl nahrazen něčím předpotopním (řekl bych,  že se to spíše brzo potopí).  Mé prozatímní zkušenosti - aniž bych chtěl opakovat to, co zde napsali již ostatní a je to vše pravda:

AndroidTV s Nvidia Shieldem je mě (aspoň zatím) k prdu - protože toto zařízení je prohlášeno za nebezpečné zařízení přičemž Windows je 'jakože' OK.

Jediný funkční přístroj tak je akorát 'pidi' telefon, tablet,  nebo hučící PC s Windows - neboť Linux je také obřadně vykázán do kouta jakožto nepodporovaný přesto, že má DRM & Widevine podporu a umí/je certifikovaný pro Netflix4K. Nefunguje ani browser  na LG TV (rovněž s Widevine).

Z mých testu navíc plyne že sledování přes WEB verze má osekanou nabídku z 'Komfort' seznamu  (filmové kanály out) a také má výrazně horší kvalitou datového toku, který se průběžně zasekává a dokonce KOSTIČKUJE tj. chyby v přenosu (jak tohle vůbec dělají v roce 2022??)  - to se jen tak nevidí!.

Jediné funkční přehrávání je tedy na telefonu, kde  androidí apka zjevně běží z jiných serveru zřejmě s lepší stabilitou  - bohužel apk-a samotná se mě za těch pár dnů již několikrát sama zastavila - takže přehrání pořadu bez žádného problému to je taky trochu 'štěstí', ale v zásadě jednoho moc nebaví to sledovat na pidi displeji.

GUI android aplikace - to bych nazval programátorskou pomstou - EPG zcela nepoužitelné atd. atd.  to bych se tady zase jen opakoval.   To, že k návratu zpět do Guidu musím vysouvat telefonní GUI butony, trefovat posouvání dopředu dozadu - to se snad ani blběji udělat nedá. Nechápu,  proč nám tohle Vodafon dělá -    to spíše vypadá, že se celého TV businessu chce zbavit  a prostě nás donutit jít jinam, jiné vysvětlení pro to nelze najít.

Kvalitu obrazu z Android telefonu nedokážu posoudit, neboť je obraz maličký -  ale  WEB verze z PC byla OTŘESNÁ. Velikost tragédie násobí přímé porovnání s ČT1 HD  Dvb-T2 vysíláním - kde si člověk říká že to je snad špatný vtip. V telefonu ten obraz vypadá lépe - je možné že ti, co mají  AndroidTV box od Vodafonu, tak mají možná  lepší obraz - ale  sledování přes PC je slovy klasika 'eine grosse katastrophe' .

Jediné, co zatím funguje, je kabel se zakoupenou čtečkou - hádám ale,  že tihle zákazníci Vodafon asi  značně 's*,  iritují' - protože jejich vize je zpoplatnit každou zobrazovací plochu alespoň  100 korunou navíc - takže čekám, že ještě přijde  'solution'  ve formě nového kódování s potřebou nové  smart+ karty.

 

Co bych tedy rád na rovinu od Vodafonu slyšel:

 

Chce Vodafon  za každou TV výpalné  100Kc - a nebo nám bude umožněno používat vlastni kvalitní HW  -  ať to je klidně o pár korun dražší, když si to bude moci pustit na čem chci, kde chci a kdy chci -  s oním limitem  3  streamu parallelně   (s HorizonGO byly 4! - takže už  teď je to pro mě zdražení a zhoršení podmínek)

 

Samozřejmě nečekám že  Vodafon půjde do sebe - už je to holt 'velký korporát'  - ale pokud  TV nechcete dělat - proč tu službu tedy nabízíte  - ať mě nikdo neříká, že majitelé sami tuhle katastrofickou službu používají?

 

Perlička - na AndroidTV lze sledovat české televizní stanice LEGÁLNĚ a  ZADARMO v MNOHEM vyšší kvalitě (samozřejmě bez onoho 7 denního backup-u)  - ale ten rozdíl v kvalitě je do očí bijící  -  a krom ČT multiplexu je dokonce i v  lepší kvalitě než samotné Dvb-T2.   To, že placená služba se tomu ani vzdáleně neblíží je tristní a je vidět, kam to jde s mamonem dopracovat.

 

HorizonGO je mrtev, ať žije král -   ten mě mimochodem odřízli pár hodin poté, co mě bylo SMSkou doručeno logování do VTV - abych to náhodou nemohl ani den porovnávat.

 

A do vzkazu mě prosím napište,  čím to tedy mám nahradit, protože hádám, že konkurenční nabídky se tu probírat v rámci demokracie nemohou.  Co čtu zatím recenze, tak je to všude tak trochu z deště pod okap.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ahoso_vidaho

@Ondra - Vodafone rád bych se jen zeptal, nevím, možná mi něco uniká, ale proč bych měl najednou platit za TV a internet přes 1242 kč měsíčně? 1250616956_Snmekobrazovky2022-01-22v19_57_56.png.b7d5de0fe33bd6087ab342725b33cce7.png

a další otázka ... stává se někomu z vás, že u nového tv boxu od Vodafone jakoby na sekundu vypadává obraz i zvuk?

Občas pomůže odpojit box od elektřiny, ale za čas to začne dělat znovu ...

 

Připojen je k tv pomocí HDMI kabelu a u předchozího zařízení UPC to nedělalo. 

 

 

Díky

Upraveno uživatelem ahoso_vidaho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete tu nejvyšší možnou kvalitu obrazu, je třeba využít DVB-C signál, tedy pronajmout si na lineární vysílání vysílání zařízení od Vodafone za 70Kč měsíčně (VTV box, CA Modul) nebo Premium VTV box za 120Kč. měsíčně. Vlastní kvalitní HW bude stále využívat jako zdroj OTT, na jehož kvalitu si stěžujete. Tedy pokud nenaleznete DVB-C box, do kterého lze vložit CA modul, což opět vyžaduje hradit pronájem CA modulu.

V jednu chvíli můžete Vodafone TV sledovat nejvýše na 6 zařízeních bez ohledu na to, o jaké zařízení se jedná. Jde o společný limit pro všechna podporovaná zařízení a systémy. Zároveň platí, že Vodafone TV sledovat maximálně na 2 mobilních zařízeních a ve 2 webových prohlížečích. Pro službu VTV-C (DVB-C) si lze pronajmout maximálně 4 zařízení (box či CA modul).

https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/sledovani-televize/

Vodafone tu službu chce dělat, bohužel začíná od znovu tzv. na zelené louce. Vím, že je to na prd, že Horizon se stal postupem doby použitelnou službou a aktuální stav Vodafone TV je návratem v čase.

Pozor, rád bych se ohradil ke spojení legálně a zadarmo v případě kanálů veřejnoprávní televize. Legálně a zadarmo je to za 135Kč měsíčně nehledě na to, zda ji sledujete či nikoliv.

Horizon Go se odřízne prakticky hned po aktivaci Vodafone TV. V jednom systému se služby aktivují a druhé deaktivují. Je to hlavně proto, že je na to navázáno účtování služeb. Pamatuji si doby (dohledatelné zde na fóru), kdy se na Horizon Go nadávalo více, jak na stávající Vodafone TV. Což neznamená, že naše očekávání od náhrady nemají být vysoká.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kabitech
Citovat

Pokud chcete tu nejvyšší možnou kvalitu obrazu, je třeba využít DVB-C signál, tedy pronajmout si na lineární vysílání vysílání zařízení od Vodafone za 70Kč měsíčně (VTV box, CA Modul) nebo Premium VTV box za 120Kč. měsíčně. Vlastní kvalitní HW bude stále využívat jako zdroj OTT, na jehož kvalitu si stěžujete. Tedy pokud nenaleznete DVB-C box, do kterého lze vložit CA modul, což opět vyžaduje hradit pronájem CA modulu.

Jak jsem psal - jediná aktuálně zachovaná funkčnost je onen CA modul - k tomu nemám výtky -  nicméně lineární sledování TV bylo  'in' před drahnou řádkou let a až teď s novým větrem z Vodafonu sem k tomu opětovně nucen  (a jen čekám, kdy Vodafon přijde na to,  že nemálo uživatelů vlastní CA modul a že by se to dalo 'podojit' novým CA typem, za který by se muselo platit a nešel by koupit)

HorizonGO relativně obstojně plnil funkci onoho  sledování   KDYKOLIV, KDEKOLIV, COKOLIV.   Kvalita obrazu rozhodně nebyla hvězdná - nicméně Shield + upscale z toho dělala celkem koukatelnou záležitost.   Horizon omlouvá, že to byla už obstarožní věc  s  h264 a poměrně omezeným bitrate, a pro UPC by bylo asi finančně těžké přejit nějak jednoduše na h265.

Aktuálně jsme jakožto zákazníci o tuto možnost  ochuzeni -  neboť ke sledování na velké TV  je nutné si připlácet  extra  výpalné 120 kč/měsíc  (za čínskou  krabičku s cenou do 1000kč  to dozajista vymyslela nějaká 'hlava pomazaná'  a nechala si za to vyplatit nějakou aspoň milionovou prémii...

Dá se čekat, že dokud se my zákazníci finančně 'nesložíme' a nevykoupíme tento naskladněný šunt a nesplatíme vyplacené bonuse a prémie - tak jakákoliv možnost sledování na TV jinak než přes box bude důsledně potírána  -  sledovat přes PC není volba -  neb to žere docela hodně CPU (hučí chlazení) a  kvalita obrazu  je subjektivně horší proti Horizon (srovnat objektivně sem to jaksi nestihl) ale hlavně primárně se to pořád různě zasekává, rozpadá atd.  a problém není na straně mé sítě ani  32G Core-i7 kompu - navíc  na telefonu to v dané chvíli běží relativně bez problému - takže ten  WEB streaming je asi nějaký 'hosting'  projekt nějaké party najatých brigádníku, který pří vyšší zátěži kolabuje...

 

Čímž se dostáváme k tomu, že licence na sledování filmu na 6" displeji mě k .... -  ale beru to pozitivně  - je víc času na sledování jiného obsahu.  A brzy dojdu asi k závěru, že přidaná hodnota VTV není ekvivalentní platbě a prostě ty peníze dostane někdo, kdo si svých zákazníku váží víc a nebere je jen jako  ovce k bezpracnému oholení....

Citovat

legálně a zadarmo v případě kanálů veřejnoprávní televize. Legálně a zadarmo je to za 135Kč měsíčně nehledě na to, zda ji sledujete či nikoliv.

Pro vysvětlenou bylo myšleno cokoliv, co se aktuálně vysílá pozemním vysíláním dvb-t2 - tj.  ČT*, Nova*, Prima*, Barrandov* 

Samozřejmě  daň ve formě platby rozhlasu i televizi platím, to s tím ale vůbec nesouvisí.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...