Přejít na obsah

Rozpadávání obrazu po výměně za VTV STB


Návštěvník Budulman

Doporučené příspěvky

Návštěvník Budulman

Dnes u nás proběhla změna z exUPC na Vodafone TV a nafasovali jsme VTV Set-Top-Box 2G_B.

Po výměně jsem neměl na nějaké zkoumání moc čas, tak jsem to nechal na odpoledne/podvečer. Na první zapnutí/pohled to fungovalo, tak jsem dál nezkoumal...

Překvapení přišlo, když jsem v podvečer začal přepínat programy... Prvních sedm až po Déčko bez problémů, pak dva (Nova Cinema a Nova Action) totálně rozpadený obraz a zvuk), další dva Nova Gold a Nova Fun zase OK, a pak pro změnu Paramount kaput... Prima Cool a Prima Zoom taky kaput... Prima Love cajk (fuj) až po Seznam TV, kterej je zase mrtvej...

A takhle zase dál, na přeskáčku jich pár jde OK a pak zase jeden dva programy mrtvý...

Podotýkám, že doposud vše na HD Mediaboxu vše fungovalo bez sebemenšího zaškobrtnutí - ještě dnes dopoledne (a přetím na Cihle). To samé obě CA v dalších televizích (ty běží dál bez jakýchkoliv výpadků).

Kromě set top boxu se neměnilo vůbec nic dalšího, žádné kabely, vše je jako před dnešní výměnou, přívod ze zásuvky rozvodů furt stejnej, internet furt stejnej... Nechápu proč...

Proběhlo klasický zkoušení restartování internet modemu (1Gb), restart a reset nového set top boxu, zatím všechno beze změny.

Dá se s tím něco dělat? Úplně se bojím doobjednat HBO (Komplet), abych nezjistil, že mi pak z toho půlka z nějakého podivného důvodu nepůjde.

Takhle vypadá třeba Nova Cinema

Nova Cinema.jpg

Upraveno uživatelem Budulman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Budulman

Vodafone by se měl ozvat na základě SMS po instalaci, tak uvidím.

Každopádně zapojení je léta takové, že:

- z TV zásuvky jde signál do dvou CA přes jeden rozbočovač (bez sebemenšího problému doposud a i teď)

- od doby Horizon HDR Mediaboxu šel jeden kabel z DATA zásuvky právě do HDR Mediaboxu a po zapojení 1Gb internetu na jaře šel ten samý kabel z DATA zásuvky do druhého rozbočovače a z toho jeden do modemu a druhý do HD Mediaboxu. Do včerejšího dne obraz na všech zařízeních bez sebemenšího problému.

- od včera se jen ten jeden káblík přepojil (na DATA zásuvce) z HD Mediaboxu do VTV Set-Top-Box 2G_B a tam to prostě dělá to co to dělá.

 

Proč to doteď mohlo fungovat opravdu bez jakéhokoliv vlivu na kvalitu obrazu a jen s jiným zařízením "některé" programy prostě nefungují?

Proč třeba Nova běží, ale Nova Cinema ne?

Jak jinak se dá tedy řešit zapojení tří televizí? Nevěřím, že jsem jediný, kdo to takto potřebuje / chce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Budulman

Zítra zkusím koupit nový kabel (nemám doma po ruce F konektor vs antenní) a vezmu tovnou 3-way splitter a nechám na zásuvce DATA jen internet a na zásuvku TV dám tenhle splitter a z něj 3 směry na televizi.

Paradox je, že na TV, kde mám CA karty a obraz čistej jak křišťál vedou nejdelší koaxy a tam, kde to teď blbne je sotva 4m kabel, relativně novej, dodanej technikem při zapojování HDR Mediaboxu.

Proč vlastně na jaře HD Mediabox zapojoval technik na DATA (přes rozdvojku, kdy jeden pak šel do modemu a druhej do stb)? Je to v pořádku? Neměl by být TV signál vždycky na z TV zásuvky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Televizor může být připojený i na zásuvku data, ale pokud je tam zároveň připojený s modemem, tak by tam pak na výstupu k televizoru měl být filtr zpětného směru, možná je integrovaný v tom rozbočovači, pokud ho tam dává technik, můžeš sem hodit fotku toho rozbočovače.

Nicméně zrovna tak může být nějaký problém s kabelem, nebo konektorem, Vodafone box může mít třeba méně citlivý tuner a je na to náchylnější, nebo co já vím.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tento rozbočovač dle specifikací integrovaný filtr zpětného směru nemá, pokud se tedy filtr nenachází ještě někde po cestě mezi rozbočovačem a televizorem, Mivardi takový kovový váleček.

Myslím že nejlepší varianta bude si tam pozvat technika Vodafone aby to vyřešil sám, když instalací prováděl Vodafone.

Kupovat rozbočovač na tři televizory podle mě není úplně ideální řešení, protože takový rozbočovač už bude mít dvojnásobný útlum a hrozí že zase můžou blbnout ty zbylé dvě televize, ale risknout to klidně můžeš, pakk ale nezapomeň demontovat ten rozbočovač u modemu který už nebude plnit svou funkci a zbytečně bude tlumit signál.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Budulman

Díky za rady, počkám tedy, až se mi ozve Vodafone ohledně nahlášeného kostičkování a domluvím se s nimi, jestli pošlou technika.

Pokud to neklapne (doufám že snad ano), budu pokračovat ve zkoušení sám a zkusím to přepojit jak jsem psal výše... ty 3m kabelu co potřebuju vyjdou na stovku a ten 3-way rozbočovač podobně, tak to nebude tak bolet peněženku, pokud nic jinýho nezafunguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Změřit signál a je jasno, což ale bez měřáku nelze. V home podmínkách bych zatím zkusil ten STB přemístit tam, kde jsou TV s CAM a zkusit. Jestli bude fungovat, pak to může být domovním rozvodem. Ale pokud ne, což bych spíš viděl jako reálné, tak bude problém v samotném STB (tam stačí studeňák na vstupu do tuneru a hned je po signálu).
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...