Přejít na obsah

Náhrada za zesilovač Tratec MSB-10/65


Návštěvník Rebkos

Doporučené příspěvky

Návštěvník Rebkos

Zdravím, sháním náhradu za zesilovač Tratec MSB-10/65.  Jsou na to zapojené 4 TV a modem Technicolor TC7200. Aktivně se využívají jen 2 TV, třetí sporadicky a čtvrtou jsem využil jen při instalaci. Modem je zapojený jen jako bridge, router(y) a switch mám vlastní. 

 

Asi před třemi týdny postupně začal kostičkovat TV signál až přestala TV jít úplně. Nejdříve to začalo od TV která je nejdále od zesilovače až po nejbližší. Nyní nefunguje žádná, maximálně se jednou za dlouhý čas objeví velmi kostičkovaný částečný obraz a zmizí (u TV nejblíže k zesilovači). Po zapojení přímo do účastnické zásuvky je signál úplně bez problému včetně HD programů. 

 

Před víkendem se k tomu přidaly problémy s internetem. Modemu trvá velmi dlouho než se přihlásí do sítě. Často se nepřihlásí vůbec. Když už se přihlásí, download velmi kolísá. Upload je na tom o něco lépe, ale o nějaké spolehlivosti se nedá mluvit. Chvíli to běží, pak se zase odpojí ze sítě. 

Moje lokální síť je v pořádku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Díky za odpověď. 

 

Účastnická zásuvka je u země ve standardní výšce elektrických zásuvek. Rozbočení je o 2 m výš ve sníženém stropě, kam je svedeno 8 ethernetových přípojek a 4 televizní přípojky. Modem bych preferoval mít u rozbočení, jinak bych musel k zásuvce přesunout i router a oboje nechat v prostoru a do sníženého stropu koupit další switch. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Modem v bridge do WAN na routeru. Router spojen se switchem (také ve sníženém stropě) a zbylé ethernety jsou napíchané do routeru a switche. V jedné místnosti je další router pro Wi-Fi podsíť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez znalosti úrovní signálů jsou nákupy nějakých zesilovačů vždy jenom sázka do loterie. Udělal bych to jak píše Marek v první odpovědi (filtr zpětného směru třeba zde: https://www.tvsatshop.cz/p/483/lem-elektronica-hpf85a-filtr-zpetneho-kanalu) a až v případě, že bude signál pro TV nedostatečný, tak bych řešil jeho zesílení.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Přes 6 let tam bez problémů fungoval zesilovač Tratec MSB-10/65 (zakoupený a instalovaný technikem UPC, po měření a sdělení že bez toho tam 4 TV nerozjedu). 

 

Jak jsem psal výše, chci vše nechat ve sníženém stropě. 

Pokud tedy bez zesílení signálu... Tak do kabelu co vede přímo z účastnické zásuvky do sníženého stropu zapojím pasivní rozbočení na dva směry. Do jednoho zapojím modem a do druhého druhé filtr zpětného směru a za něj další pasivní rozbočení na 4? 

 

Mám takové tušení, že účastnická zásuvka žádný filtr nemá a je jen prodloužená až do sníženého stropu a tam je filtr v zesilovači.. 

Upraveno uživatelem Rebkos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Účastnická zásuvka by měla fungovat jako TV / R / DATA. Jestli nefunguje a je to kdovíco zač, pak nechat vyměnit. DATA propojit s modemem. Na TV výstup dát rozbočovač dle počtu televizorů (pokud by byl signál slabý, pak zesílit - ale jenom ten TV výstup, nikoliv DATA).

Jinak výměna zásuvky je žádoucí už proto, že VF bude používat jiné rozložení frekvenčního spektra, než tomu bylo za doby UPC (zpětný kanál se posune na 85 nebo dokonce až k 204 MHz a konec pásma bude na 1200 MHz místo dosavadních 1000 MHz).

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Úplně VŠE je svedené do sníženého stropu. Jakmile bych modem zapojil do účastnické zásuvky v místnosti, musel bych tam přesunout i router a nechat obě zařízení v místnosti (nebo používat Technicolor jako router, což nechci). Do sníženého stropu bych musel koupit druhý switch nebo nahradit stávající za větší.  A z účastnické zásuvky vytáhnou kabel do sníženého stropu kde jsou 4 TV přípojky a tam dát rozbočení. 

 

Hledám řešení které zachová vše ve sníženém stropě. Kdybych chtěl mít kabely visící ze stropu a síťové prvky po pokoji, udělal bych to už dávno a nic tu neřešil. Na účastnické zásuvce nebylo nikdy nic přímo připojeno. Od první instalace je hlavní přívod z účastnické zásuvky ve sníženém stropě zapojen na vstup zesilovače Tratec MSB-10/65. Na prvním výstupu je zapojen modem Technicolor TC7200 v bridge módu. Na dalších 4 výstupech jsou zapojeny coaxy vedoucí do 4 různých pokojů do zásuvek TV/R.  Modem v bridge módu je zapojen do routeru, router je spojen se switchem a zbylých 8 ethernetových přípojek vedoucí do jednotlivých pokojů je zapojeno do switche a routeru. To vše je ve sníženém stropě. 

TV jsou pak napojeny přímo do zásuvek přes coax a do sítě přes ethernet. Používám CA moduly, nikde žádné zbytečnosti a kabely navíc. 

V jedné místnosti je další router pro WiFi pod síť a lepší pokrytí. 

Fungovalo to přes 6 let bez problémů. Lokální síť jako taková je funkční. Chci jen nahradit zesilovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...