Přejít na obsah

CA modul prý nejde použít


MartinW

Doporučené příspěvky

Netflix ma problem, ze nema zdaleka vela kvalitneho obsahu - kedze konkurenti maju (alebo kupili, ako teraz Amazon Prime kupil MGM) katalog historickych kvalitnych filmov a serialov za desatrocia.. Disney so svojou streamovacou sluzbou nabral za rok viac uzivatelov (platiacich) ako Netflix za niekolko rokov! Netflix bol prvy, ale to je tak vsetko.

Cize pride k tomu stavu, aby si si platil niekolko streamovacich sluzieb, pretoze kazda ma svoj vlastny katalog.. alebo sa na to vykasles a budes stahovat z kvalitnych a rychlych zdrojov Blu-ray iso/muxy.

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Prostě co nemá CZ (max. SK) dabing, jakoby pro českého diváka nebylo.

Mě moc nezajímá, jaké potřeby má průměrný český divák. Patřím do generace, která ovládá angličtinu a dabingem pohrdá. 😄

Navíc vzhledem ke globalizaci už žádný typicky "český" divák brzo nebude. Lidi z mého okolí sledují v podstatě to samé, co by sledoval člověk z USA. Právě díky streamovacím službám a díky tomu, že když jsme na internetu, jsme na anglicky mluvícím internetu, což znamená naprosté splynutí se západní pop-kulturou. A Netflix je jenom jeden příklad za všechny. Faktem je, že celosvětově streaming business roste a kabelová televize upadá.

 

Nahrávání pořadů je přežitek. Proč bych čekal, až něco budou dávat, když to můžu mít hned?

Argument s IPTV a omezeným zpětným přehráním beru. Dostupnost TV archivu mě ale nijak moc netrápí, protože většinu zajímavých věcí seženu díky internetu jinde.

 

Pro mě osobně má lineární vysílání význam, pokud jde o živé přenosy. Dále to beru jako způsob, jak objevovat věci, na které bych jinak možná nenarazil. Doporučovací algoritmy jsou sice fajn, ale někdy je lepší ta přidaná náhodnost, že si člověk prohlédne program a třeba ho tam zaujme něco, co by algoritmus nikdy nevyhodnotil jako dostatečně podobné předchozímu konzumovanému obsahu.

 

V praxi to každopádně vypadá tak, že v TV sice něco zajímavého najdu, ale pak nemám důvod to sledovat s dabingem a s reklamami (a ještě čekat, až budou vysílat další díl, abych si ho mohl nahrát...). Zkrátka pro mě televize jako médium je skoro ve všech ohledech horší než video on-demand.

Upraveno uživatelem janmichaelvincent
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Představa je jedna věc a realita pak věc druhá, a to bez ohledu na to, jestli někdo patří do minority a obklopuje se stejně smýšlejícími lidmi. Je zbytečné opakovat stále dokola, že lineární TV obsluhuje kolem 90% diváků a jenom 10% je na nelineáru. Nejvíc nelineáru v Evropě má tuším Švýcarsko, kde je poměr 80% lineár a 20% nelineár. Prostě takto to většinový divák chce a takto to je. Netflix a další streamovací služby se sice mohou snažit a masírovat veřejnost o tom, jak je o jejich služby nevídaný zájem a všechno ostatní údajně upadá, ale ve skutečnosti je tomu přesně opačně.
Další věc u streamovacích služeb je tzv. "garance na vodě" - prostě streamovací služby nemají ani metr vlastní infrastruktury (a mají minimum smluvně garantovaných partnerských sítí), takže když se nějakému ISP nehodí do krámu, tak je prostě z důvodu ochrany vlastní sítě zařízne. A to si ještě mohou streamovací služby v Evropě blahopřát, že tady aspoň nějak funguje síťová neutralita. Bez ní by si ani neškrtli, resp. museli by platit poskytovatelům netu za užívání jejich sítí. Takže nějaké bezmezné nadšení pro Netflixy apod. je lepší vynechat.

Velký mýtus je, že se na netu dá sehnat všechno - nedá. Je spousta věcí, o které divák stojí a běžně se k nim na netu nedostane. Autorská lobby (zejména BlueSkyFilm) je dnes na takové úrovni, že už se maže třeba i Pytlákova schovanka z roku 1949, a to i z ulozto (o YT nemluvě). A lepší to nebude, doba warezu dávno skončila.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Adolf.Shitler Vaše statistiky nám říkají pouze to, jaký je současný stav. Důležitější je ale trend. Když se podíváte na trend např. v USA, obliba kabelové televize klesá, zatímco obliba streamovacích služeb stoupá. Pak si to navíc rozdělíte na věkové skupiny a zjistíte, že mladší sledují televizi méně než starší, takže se nám v příštích letech ta realita bude logicky měnit. 🙂

 

Jinak naprosto souhlasím s tím, že garance jsou čím dál slabší a možnosti pořizování a uchovávání kopií horší. Ani tzv. koupené filmy z Amazonu nebo Google Play vám nepatří, pouze si na ně pořizujete omezenou licenci. S tím asi nic moc nenaděláme. Můžeme akorát tak podporovat politické strany, které prosazují rozumné změny v autorských zákonech.

 

Každopádně s tím uloz.to a youtube jste mě dost pobavil. Warez bude žít vždy, akorát to bude spíš underground než mainstream.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Adolf.Shitler No, jestli se jako reprezentativní vzorem berou lidé, kteří mají people metry a mají TV zapnutou jako kulisu nebo je jim jedno co dávají, svoji detektivku / romanťárnu si vždy v nabídce najdou nebo je spousta lidí navyklých, že si např. v sobotu pustí objektiv a nechají se unášet reportážemi ze zemí, které je ani nezajímají (cíleně by si dokument z této země nepustili) a tak bych mohl pokračovat ... A už i ti, kteří x let nevynechali ani jeden díl ulice se pomalu učí využívat zpětné shlédnutí (ať už archiv, HBBTV ...), jelikož díky tomu mohou déle zůstat na zahrádce nebo si o víkendu přispat či nesedět doma v době, kdy dávají autosalon a přesto ho moci shlédnout ...

Jak píše @janmichaelvincent, opravdu nemáme potřebu si něco archivovat (vidím často v popelnicích desítky VHS kazen, DVD ...), dnes už jsou možnosti jak si to stáhnout, když na to mám chuť, zvláště pokud nejsem limitován neexistencí dabingu. Jediné co je podobné s rituály typu koupím si Tv program, projdu si celý týden a zakroužkuji si co chci vidět či nastavím nahrávání je pro mě to, že když chci něco vidět, co je na streamingové platformě kterou si nepředplácím, tak si ji předplatím na měsíc či dva a během toho shlédnu většinu toho, co chci vidět, co mi doporučili známí atd.

U lineární televize mi bohatě stačí týdenní zpětné shlédnutí, protože co nestihnu zkouknout do týdne, to jsem asi zas tak nutně vidět nepotřeboval a ono se to dostane do pár měsíců opět do rotace. Navíc já zas tak moc nemusím koukat na jeden film / seriál vícekrát (jo, ty pohádky si na vánoce pustím, mám koupenou kompletní Stargate a FireFly a třeba až budu marod, tak si to pustím, s přítelkyní přežiju 50x viděného Harryho Pottera nebo Pána prstenů).

Co se mi líbí a co tu někdo psal je ta funkce uchování nahrávky 90 dní od vysílání s tím, že si takto označím i pořady co dávali týden zpětně. To nevím, zda Vodafone umí, ale umím si představit, že bych tuto funkci občas využil.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 5. 2021 v 14:37, tomus napsal:

Chápu to správně že ti Vodafone  migroval účet ze systému UPC do Vodafone (nedošlo k ukončení původní smlouvy a uzavření úplně nové) ?

Ten CA modul máš v pronájmu, nebo vlastní koupený?

Je to právě tak, že původní smlouva je ukončená a mám úplně novou u Vodafone. Co jsem tak četl tu smršť, kterou jsem tu rozpoutal, tak v systémech Vodafone to asi fakt nepůjde.
CA modul jsem měl v pronájmu, řešíl jsem s UPC odkup a řekli mi, že si ho můžu klidně nechat. To mě docela překvapilo, ale teď už tu jejich ochotu chápu. Je jim to k ničemu, stejně jako mě :-D 

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone station
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 5. 2021 v 15:05, janmichaelvincent napsal:

@MartinW Pokud vím, není to technické omezení. Problém je čistě v tom, že CA modul nelze evidovat v novém Vodafone systému.

Zákazníci, kteří jsou stále pod exUPC, nemají s CA moduly problém. Mně dokonce pronajali nový modul, když jsem si o něj řekl (2 - 3 týdny zpátky).

 

Bohužel asi nelze převést smlouvu z Vodafone zpátky pod exUPC, takže nezbývá než čekat, co bude dál...

Jj, to mi taky říkali, že to tam nejde zadat. No zatím si ho nechám, možná to tam někdy zase půjde, ale dost o tom pochybuju. 

S CA to bylo fajn, v televizi to bylo dobře řešený a fungovalo mi to bez problémů 7 let. S tím stb to ... no funguje to taky, asi si zvyknu. Zatím teda zkušenosti nic moc, první den to šlo, druhej den ráno si děcka chtějí zapnout televizi a ejhle "nelze naladit daný transportní tok", musel jsem dát přeladění, pak to začalo fungovat. Dneska ráno zase byl stb v režimu offline, takže TV taky nešla (krom základních kanálů). Mám od předchodu k Vodafone výpadky internetu dost často, řekl bych že internet funguje každý den tak 80% času. Tendence je spíš zlepšující se, tak snad to bude ok. Ze začátku to bylo, že fakt šel třeba 10 minut ano, 5 minut ne, 10 minut ano... teď se dá říct, že převážně funguje 😃 A co jsem pochopil, tenhle stb v sobě nemá dekódovací kartu, ale ověřuje si to nějak přes internet, takže nejde internet = nejde TV. (Díky tomu i poladit blokaci youtube byla trochu větší challenge. U TV jsem prostě v určitý čas zablokoval internet, tady to musím řešit na konkrétních asi 20 IP rozsahů, které youtube používá)

Na druhou stranu mě to trochu méně irituje po tom, co jsem zjistil že ovladač stb jde spárovat s televizí, takže teď ovladačem od stb: zapnu obojí, volume to ladí na televizi a dá se přepnout i hdmi vstup. Takže ovladač od TV není pro "běžný provoz" vůbec potřeba, nemám dvě nezávislé úrovně hlasitosti co je potřeba ladit... je to podobné jako předtím, jen mám ošklivější ovladač 😃

před 11 minutami, Marek-26 napsal:

@MartinW Ty jo s tím nevrácením pronajatého CA modulu bych si to raději ještě ověřil. Ty se dle mě ještě vracet musejí, jelikož se s nimi počítá i do budoucna (narozdíl od Horizon boxů).

Pravda, vzhledem k tomu zmatku, co tam teď panuje... 🙂

před 6 minutami, tomus napsal:

Co přesně je to za modul, TechniSat, Smit,....? 

SMIT

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone station
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 17 hodinami, janmichaelvincent napsal:

Když nejede kabelový internet, často nejede ani kabelová TV.

Omyl. V naproste vetsine pripadu praveze pri vypadku Internetu ta TV porad funguje.
Protoze kabel je jen transportni medium, po nemz ovsem jdou zcela ruzne signaly ze zcela jinych zdroju.

 

před 15 hodinami, PavelB napsal:

Aha, vy si pod pojmem lineární vysílání představujete nahraji a přehrávám vlastní záznam. To jsme se minuli v pochopení. To je samozřejmě jiná liga.

Jasneze. Protoze jde o ten signal, ktery ke mne doputuje. Co si s nim udelam na svoji strane, je uz zcela moje vec.
A v neposledni rade jde taky o to, co si s tim signalem vubec muzu delat - na rozdil od DVB-C, se kterym si muzu delat, co se mi zlibi, pri nejakem streamovacim nesmyslu si ho defacto nikdy - kvuli nesmyslum jako DRM - nemuzu nejen nahrat (mysleno u sebe, na medium, na ktere ja chci), ale kolikrat ani prehrat na zobrazovadle, na kterem chci (protoze autor prehravaci aplikace "zapomnel", nebo dokonce zcela zamerne znemoznil, pouziti chromecastu & spol.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...