Jump to content

Modem Vodafone Station

Ritchy

Recommended Posts

Jaký máte na 1Gb kdo upload? Dnes jsem měnil Compal za Arrise a za nový Business 1Gb tarif, UPC prý neumí nastavit více než 50Mbps upload, v nabídce je 70, mělo by běžet po převodu na Vodafone. Odpovídá, kdo jste převeden?

• Premium Profi
  • Premium 5G
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • localhost
  • Speedtest

pár dotazů, viděl jsem německý video kde procházeli nastavení vodafone station a tam nešlo snad kromě wifi nic nastavit... nejsem nějak náročný uživatel, ale co základní věci jako DMZ, rezervace IP podle MAC adresy a co bezpečnost, nemůžou mi z vodafonu zjistit hesla na wifi nebo se dostat do LAN?  

Edited by novcze
  • Basic
  • -
  • Základní, Sport
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest

Tak, ten modem už umí konečně bridge režim, takže se za to dá zase vrazit cokoliv člověk potřebuje, tedy slušný router s VPN, AX wifi, rezervací IP adres dle MAC, atd.

• Agree 2
  • Premium Profi
  • Premium 5G
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • localhost
  • Speedtest

Vodafone (celá skupina) testoval dva DOCSIS 3.1 modemy (Arris a Technicolor) v 2016-17, záver bol, že pre pár uživateľov, čo by ich chceli, sa to neoplatí.. pilotná séria (cca 1000 kusov z každého), z ktorej sa sem-tam predávajú kusy na sivom trhu neoficiálne a bez podpory výrobcov.. nemecký Vodafone (exUPC/West aj exKDG/Ost) ich vie pripojiť (backend ich pozná) v rámci routerfreiheit, sám používam Technicolor 4400.

Edited by quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest

před 20 hodinami, Evzen napsal:

Rezim bridge = ciste modem

to vím a na to jsem se neptal 

docela se mi příčí platit kilo za pronájem "prémiového" router/modemu, který ale vůbec nic neumí, z hlediska bezpečnosti je to pochybné a nakonec ho budu používat jen jako modem... předpokládám, že odkoupit taky nejde?

• Agree 2
  • Basic
  • -
  • Základní, Sport
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest