Přejít na obsah

Modem Vodafone Station


Ritchy

Doporučené příspěvky

já žádný svoje domněnky nevydávám za fakta, já jenom uvažuju nahlas

a nejde snad o to, že se do benzíňáku leje benzín a do nafťáku nafta, spíš o to, že u jednoho z nich nejsou správný klíče od nádrže a tak to tam prostě neteče 😄 

každopádně když seš tak přesvědčenej o tom, že chyba je jenom a pouze na straně vodafonu, bylo by dobrý na plnou pusinku napsat, kde tam tu chybu mají, ať si ji můžou opravit 😮

nedávno někdo dostal snad deset tisíc dolarů za to, že přišel na to, jak urychlit spouštění gta online, tak třeba by ti vodafone taky něco málo dal 🤔 i když vodafone asi ne... 🙄 ale i tak by bylo určitě pár lidí rádo, žes to pomoh urychlit, když víš, kde je problém 🤔

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Vzdyt to tady pise quadra uz hezkejch par mesicu, boha jeho 😮

O tom, co je konkretne za problem, se vi uz od dob, kdy to zacali resit (a dodnes resi) v tom Nemecku.

Naposledy to quadra psal ted v patek tady v tomto threadu (https://www.upczone.cz/topic/59770-gigabit-za-půlku-napořád/?do=findComment&comment=443286)

Upraveno uživatelem Evzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 hours ago, Slamb said:

hyba je jenom a pouze na straně vodafonu, bylo by dobrý na plnou pusinku napsat, kde tam tu chybu mají, ať si ji můžou opravit

Myslim, ze to vo Vodafone velmi dobre vedia.. ale zase nie je sranda migrovat a integrovat cudzie systemy za chodu, na ktorych bezia online desattisice az statisice uzivatelov, pridaj si k tomu este akcnu (ne)schopnost velkeho korporatu a zrazu aj tie dva roky u susedov (DE) nie su take vynimocne 😁

Ono to naozaj nie je iba o jednom TFTP serveri a niekolkych DOCSIS konfiguracnych suboroch.. integracia backendu znamena automatizacia, t.j. ked nejaka slecna klikne na hotline vo svojom PC na uzivatela a aktivuje/deaktivuje/meni sluzbu, tak sa to musi online premietnut do celeho systemu po celej republike.. a obavam sa, ze v sucasnej dobe musi spominana slecna vo Vodafone pracovat (minimalne) v dvoch systemoch (Vodafone a exUPC), ak nie este viac!

V DE sa riesi aj ina vec - exUnitymedia poskytovala full IPv4/IPv6 dual stack (sice nie kazdemu a obcas si to bolo treba vyhandlovat ako na trhu, oficialne nebol nikdy na dual stack narok pre domacich uzivatelov) ako nahradu pre IPv4 only uzivatelov (ostatni dostali skripleny dual stack lite), po nastupe Vodafonu je to zrazu problem v tej casti siete (Vodafone West) - minimalne pokial nebude dokoncena integracia do Vodafone systemu.

 

 

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

A tak jasne, ze vime, ze integrace neni na lusknuti prstu... Ovsem neni ani nezbytne nutne, aby to trvalo nekolik let... za to nemuze slozitost systemu, ale z 99% neschopnost manazerskych budizknicemu a darmozroutu. Kdyby do toho technikum nepindali, tak je to do pul roku hotovy. U podobnych integraci jsem v minulosti uz byl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě se tady můžeme ztrhat diskuzí nad VF nedodělkem a povoleným/nepovoleným bridgem.

Taky se dá do určité míry říct, že VF je v téhle oblasti vláčen svou vlastní technologií. Kdyby nám běžným uživatelům pouštěli internet způsobem, jakým běží po optice, vzduchem, nebo po "nekoaxiálním" kabelu, nemuseli bychom třeba řešit ani routerovou nesvobodu.

(Jen mě ctění kolegové nechytejte za slovíčko, nejsem odborník na technologie připojení, určitě by se našly nějaké jiné problémy i na těch ostatních připojovacích technologiích a jejich rychlostech. Jen se mi to tak jeví z laického pohledu. Mě v podstatě míjí technologie ze strany dodavatele. Zajímá mě rychlost a kvalita připojení. Jak to ke mně provider dostane je jeho věc a že mě dusí routerovou nesvobodou mě trošku mrzí. Naštěstí mám bridge. Tolik pohled mírně informovaného laika. Spoustě termínů, které tady zmiňujete, jako GPON, DOCSIS atd.. nepotřebuji rozumět😎)

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 25 minutami, sodekcz napsal:

VF je v téhle oblasti vláčen svou vlastní technologií

Vidim to podobne, i kdyz z jineho duvodu - kdyby si nevymysleli tu kravinu, ze bridge bude v Arrisu by default zakazany a ze povolit pujde jen na povel z ridiciho systemu VF (tj. kdyby nechali normalni funkcionalitu firmware, kde si to muze uzivatel prepnout sam), nebylo by nutne cekat na integraci s ridicim systemem VF a stacila by infrastruktura dosud fungujici se stavajicimi modemy - tam se samozrejme taky taha ruzny konfigurak podle nastaveni modemu, takze na tohle uz je vsechno nachystane... a, velmi zjednodusene receno(!), stacilo by jenom nekam na servery placnout vedle konfiguraku pro Compal & spol. placnout konfiguraky pro Arris a je to.

Ale jenom proto, ze nejaky velky bratr potreboval mit kontrolu nad tim, komu bridge povoli a komu ne, jsou hromady lidi - jak z rad uzivatelu, tak z rad pracovniku Vodafonu - na nervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marku - chápu a píšu to jinde. Vadí mi v principu řekněme technické nedostatky VF zařízení, ale dokážu s tím žít a nějak to neřeším. Resp. jsem rád, že mě ta jejich technická nedokonalost v ničem co potřebuji neomezuje. Proto to dávno nehrotím. (ale diskutovat nad tím můžu)

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

×
×
  • Vytvořit...