Přejít na obsah

Modem Vodafone Station


Ritchy

Doporučené příspěvky

Tak šlendrián u Vodafonů nebere konců. Nahodil jsem dotaz na bridge u Vodafone Station. Když odmažu omáčku, otázka zněla:

Citovat

Plánujete zprovoznit na zařízení Vodafone Station režim "Pouze modem" - Bridge, jako je tomu u Compalu? Je to totiž podmínka, abych mohl gigabit používat, zřejmě by nás bylo i mnohem více.

No a týden jim trvala tato odpověď:

Citovat

Krásné dopoledne, pane XYZ,
děkuji, že jste se obrátil na Centrum péče. Ráda Vám odpovím.
Velice mě to mrzí, ale modem Vodafone Station nepodporuje Bridge mode 😞
Je mi líto, že pro Vás nemám přiznivou odpověď.
Pane XYZ, pokud byste měl ještě nějaké dotazy či bych pro Vás mohla něco udělat, neváhejte se na mě obrátit. Jsem tu pro Vás.
Přeji Vám krásný a pohodový víkend.
Lada XYZ
Centrum on-line péče

Tak jsem jim odpověděl, ať mi odpoví na mou otázku, pokud se něco dozvím, šoupnu to sem.

  • 1000 Mb/s
  • -
  • -
  • Vodafone StationDOCSIS 3.1
  • Severočech
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsal jsem mail, ze bych rad nizsi cenu, i kdyz uz mam gigabit za plnou (protoze jsem dlouholetej zakaznik VF co jim sype do kapsy x tisic mesicne, ale chapu, ze na to uz se dneska nehraje), a dostalo se mi docela necekane odpovedi, tak se tesim, co z nich vyleze. Spis jsem cekal neco ve stylu „poridil sis to za plnou cenu, tak nedrzkuj a odprejskni“.

dovolte, abych reagoval na Váš email. Požadavek jsem předal na specializované oddělení ze kterého se s Vámi spojí v průběhu 3 až 5 pracovních dnů a domluví s Vámi úpravu služby. Pevně věřím, že se domluvíte i bez zbytečného ukončení a založení smlouvy nové. [emoji846]
[mention=50]Ritchy[/mention] Chce to z nich pacit silou, nedavno mi napsali tohle.
Pěkný den, Michale, poslední informace, co máme, jsou o tom, že Vodafone Station bude umět bridge během jara. Tak věřím, že to čekání už tak dlouhé nebude [emoji846]
[mention=4268]Adolf.Shitler[/mention] Co z toho? Uklidneni v situaci, kdy proklinam Arris/VF/kohokoli kdo za to muze, protoze jsem narazil na dalsi vec, co mi absence bridge zneprijemnuje. Lepsi vedet aktualni stav nez nevedet nic, kdybych te zavrel do mistnosti bez dveri a svetel, tak taky budes radsi, kdyz ti reknu, co s tebou bude, nez kdyz ti nereknu vubec nic. A v situaci, kdy sam VF mi pri sjednavani gigabitu bez ptani rekl, ze bridge to zatim neumi, ale bude do konce brezna, mi v pulce dubna otazka na bridge prijde vice nez relevantni.
  • Nesouhlasím 2
  • Zmatený 1
  • 4G LTE
  • -
  • -
  • Huawei B2368-66
  • JMK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pagan

Pro jistotu bych vyrazil kromě emailové cesty i cestou zapalených loučí a militarizovaných zemědělských nástrojů, jinak si s námi jako obvykle utřou nos.

Slavnostně jsem po asi 9 letech odběru ukončil smlouvu s VF (UPC) a zřídil zde WISP připojení, snad to bude menší tragédie 😄 Akorát škoda že v kanceláři se VF nevyhnu, leda bych měl slabou chvíli a přihoršil si ještě víc u O2 😄

 

@tomus tak to dopadá když se první kouká na design (který je mimochodem odporný u VF station) a top-tier služba kterou budou chtít využít hlavně power uživatelé se udělá na platformě vhodné leda pro základní použití...

Upraveno uživatelem Pagan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 6 hodinami, Ritchy napsal:

Tak jsem jim odpověděl, ať mi odpoví na mou otázku

Mnojo, to je poznat malo zkusenosti... 😉

Musis otazku polozit tak, aby z ni nemohla vypatlana kikina, ktera je tam tak leda na brigade a jejimz jedinym ukolem je Copy&Paste prefabrikovanych odpovedi, uhnout.

Tedy musis vyslovne napsat, ze vis, ze ted bridge neni a ze tvoje otazka je, kdy bridge bude.

Nicmene, i tak je mozne, ze kikina stejne udela to svoje Copy&Paste, protoze otazku stejne nepochopi a zareaguje pouze na pritomnost klicoveho slova "bridge" (aniz by se obtezovala premyslet nad kontextem, ve kterem je klicove slovo pouzito)...

Upraveno uživatelem Evzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, tomus said:

protože integrace bridge módu je spíš na výrobci modemu

Arris za to nemoze, pretoze pri spravnej konfiguracii backend serverov funguje bridge mode aj v sucasnej verzii fw Vodafone Station (ako je to vo Vodafone DE Ost, t.j. exKDG), pricom fw je rovnaky pre celu skupinu Vodafone (DE/CZ/RO/etc.).. a pre info, oficialna odpoved z podpory Vodafone DE pre zakaznika Vodafone DE West, t.j. exUnitymedia/UPC:

Die Vodafone Station kann im Gebiet von Vodafone West wohl erst nach der vollständigen Integration (Stichwort Kundencenter) in den Bridge Modus versetzt werden.

Ze Vodafone zvolil taku cestu vo svojich backend systemoch (nemoznost aktivovat bridge mode v rozhrani modemu, iba cez support system/hotline), je druha vec.. Arris customizoval fw podla poziadaviek Vodafonu, nic viac! Pre inych operatorov ostala vo fw moznost prepnut do bridge mode zachovana..

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pagan

@Adolf.Shitler no je pravda že osobně jsem zažil snad asi jen 5 lidí co na GPON vyžadovali bridge ale nám tam alespoň fungovalo DMZ 😄 

Na druhou stranu když je nás málo můžem to uhrát na utlačovanou menšinu a donutit poweruserföbní VF implementovat potřebné změny 😄 v americe podobnej přístup fungoval skvěle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...