Přejít na obsah

WiFi výpadky s Homepod


Návštěvník zaleskyp

Doporučené příspěvky

Návštěvník zaleskyp

Dobrý den,

v bytě využívám router od CH7465LG-LC s kterým jsem neměl více méně nikdy žádný problém, v posledních dnech ale po zapojení Apple Homepod do sítě se začli objevovat krátkodobé výpadky v řádu pár sekund což se projevuje na všech ostatních zařízeních. Po zkoušce odpojení Homepod se vše zase chová správně. Po nahlídnutí do logů se mi tam mimo jiné objevuje v čase výpadku zpráva tohoto typu:

Illegal - Dropped FORWARD packet: SRC=2a01:b740:0a41:0606:0000:0000:0000:000e MAC=01:5C:79:EC:46:86;CM-MAC=34:2c:c4:96:da:5a;CMTS-MAC=00:01:5c:79:ec:b9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

Chci se zeptat zda jste se s tímto problémem někdo nesetkal náhodou. Má to vůbec řešení nebo se můžu s celkovou ideou "smart home" v případě UPC routeru rozloučit?

 

Předem díky

EDIT: Restart, tovární reset - vše jsem zkoušel

Upraveno uživatelem zaleskyp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pagan

Apple si spoustu věcí dělá po svém, kde je možnost doporučuji odebírat zboží jiného vendora... Každopádně máte hlášku takže trocha Googlení nejspíš vyřeší váš problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zaleskyp

Co se týče Googlování - samo že jsem si nejdřív zkusil poradit sám než jsem začal řešit topic na fóru. Mám to prolezlé i zde a zkoušel jsem skoro všelicos - resetovani zapamatovaných sití v Apple acc aby se vše napárovalo se sítí znova, různé resety, restarty, pohrát si s nastavením routeru - pásma aj., dokonce i kontaktovat Vodafone kde je samozřejmě všechno z jejich strany v pořádku.  Jediné co jsem prozatím nezkoušel je koupit si jiný wifi router, napojit ho na ten Vodafone a používat wifi přes ten nový. Pouze jsem před koupí chtěl ještě zkusit jestli náhodou nemá někdo podobný problém / zkušenost a nenašel v mezičase řešení.

 

Edit: Těžko říct zda dělá něco Apple "po svém". Mám ve svém okolí ale několik lidí, kteří Apple produkty používají bez problému, proto píšu sem a ne na Apple, protože podezřívám že spíš ten router od Vodafone si dělá něco "po svém".

Upraveno uživatelem zaleskyp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Ondřej Baše

Zdravím, mám úplně stejný problém se stejným routerem, už jsem vyzkoušel 3 Homepody jen abych si ověřil, že přístrojem samotným to není (= není chybový). Jak jste to nakonec vyřešil prosím? Poradil Vám tech support, proběhla výměna routeru? Díky!

 

Mimochodem, na Apple forum už jsem psal, odpověděli mi, že chyba je v routeru a ať se obrátím na jeho výrobce / internet providera.

Upraveno uživatelem Ondřej Baše
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondřej Baše

Tak kdyby někdo narazil na podobný problém a nevěděl, co s tím:

Volal jsem na UPC podporu a tam mi řekli, že ten bílý router (CH7465LG) má starší firmware a nelze do něj nahrát novější, takže může mít konkrétně s HomePod mini přesně tyhle problémy (příčinou je častý ping ze strany HomePodu směrem ke coru routeru, či co). Vyměnili mi ho tedy okamžitě za novější, černý (CH7465VF). Od té doby tento konkrétní problém přestal, nicméně HomePody mini jsou stále velmi nestabilní (mám je ve stereo režimu), každou chvíli se nějaký z nich odpojí a Siri hlásí, že má problémy s připojením se k Wifi. Už nehodlám zkoumat, zda náhodou nejde o vadný výrobek, a definitivně je vracím, v aktuálním stavu je to prakticky nepoužitelné. Nicméně jen potvrzuji, že tento konkrétní problém (krátkodobé výpadky všech zařízení v síti) se tím vyřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...