Přejít na obsah

Compal CH7465VF krátke výpadky


Návštěvník pubso

Doporučené příspěvky

Návštěvník pubso

Ahoj, prešiel som asi pred mesiacom na Vodafone, dali mi Compal CH7465VF. Občas, keď je pripojených viac zariadení naraz cez wifi (4), tak sa zvykne pripojenie spomaliť, niekedy sa až wifi odpojí z niektorých zariadení, hlavne pri videocalloch cez Zoom. Stáva sa to tak raz do dňa. Keď sa wifi znovu pripojí za pár sekúnd, tak rýchlosť sa obnoví.  Skúšal som hneď v čase výpadku zapojiť notebook cez sieťový kábel a tam bez problémov, rýchlosť sťahovania ukazovala skoro 300mbit/s. Modem sa nereštartuje počas výpadku. Čo sa týka dropped forward packetov, tak sa objavia tak 1-2 za deň.

Čítal som, že Compal CH7465VF zrovna nie je bezstarostný modem. Myslíte, že prepnutie do bridge a použitie vlastného wifi routeru tento problém vyrieši?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šance je dost vysoká. Doma tak fungujeme několik let (ale s Technicolorem) a přes WiFi určitě více, než 4 zařízení. Bez sekání.

Další možnost je reklamovat a nechat si vyměnit Compal. Zkusíš a uvidíš.

Kdyby ti někdo nějakou slušnou WiFinu/router s WiFi půjčil, mohl bys to vyzkoušet.

Pokud budeš mít vlastní zařízení s WiFi, není úplně nezbytně nutné dávat Compal do bridge. Stačí na Compalu vypnout WiFi a použít WiFi na svém zařízení (bez routování).

Možností se nabízí více. Jsem zastánce toho co popisuješ (bridge + vlastní zařízení), ale není to úplně pro každého a není nutné jít hned do bridge. Navíc u bridge zřejmě budeš muset požádat o veřejnou IP4 adresu.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na Compalu míval těch zařízení na WiFi klidně přes 10 a problémy jsem neměl. Je fakt, že svůj notebook jsem měl raději připojen na kabel a na tom jsem byl nejvíce. Ale na mobilu jsme měli často videohovory (Messenger, Zoom, Skype ...) a kromě občasného snížení kvality / výpadků  hovorů do zahraničí jsem popisované problémy neměl. Někdy mi "zamrzla" 5GHz WiFi a musel jsem modem restartovat, ale nebylo to nějak často (střílím od boku - 1x za 3 měsíce?).

Začal bych klasickou radou každého IT. Restart a reset do továrního nastavení, tím bych začal. U té WiFi, děje se to na 5GHz, 2.4GHz nebo na obou dvou?

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pubso

Ďakujem za odpovede. Vždy, keď sa to deje tak som pripojený na 5GHz. Resetoval som nedávno, nepomohlo veľmi. Asi vyskúšam zohnať nejaký ten wifi router a otestujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dcvojta

Mám to taky tak. Krátké výpadky pouze na wifi 5GHz. Mám to tak už 2 roky co jsem u exUPC. Nic s tím nejde dělat. Mám vše připojené přes 2,4GHz wifi a je to v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
Návštěvník pubso

Nakoniec som to vyriešil zapojením vlastného routeru a prepnutím Compalu do bridge/modem. Odvtedy ani jeden stratený packet, žiadne výpadky, wifi a internet šľape perfektne. Smutné, že UPC poskytuje také hrozné zariadenia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník evlo2

Mě se tohle, konektivita do zahraničí a výpadky hovorů přes internet, dějí od doby co je UPC vodafone, vyměnili mě modem už 2x, s technicolorem upc to nedělelo ani s ubee upc to nedělalo ani s cisco upc to nedělalo. 😄 Já to prostě beru jako nic moc službu, i jsem se jich ptal na to jestli 1G s tím novým modemem je lepší a tp mě nepotvrdili 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...