Přejít na obsah

Podivné chování Vodafone TV set-top boxu


Návštěvník michalekuba

Doporučené příspěvky

Návštěvník michalekuba

Zdravím všechny,

minulý týden nám vyměnili starý HD DVR Mediabox za Vodafone TV set-top box a modem Compal CH7465VF - co se týče modemu, s tím asi v rámci možností problém nemám, bohužel to samé se nedá říct o tom VTV boxu, který je dle mého naprosto nesrovnatelný s původním Mediaboxem.

První drobný problém je s tím, že na některých kanálech nejde na boxu regulovat hlasitost, resp. jde, ale pouze mezi stavy hraje - nehraje, takže to člověk dost nepohodlně musí regulovat na televizoru, na některých kanálech to jde normálně.

Další problém je s nahráváním, původní Mediabox jsme opravdu využívali jako rekordér, tady je to nahrávání téměř nepoužitelné. Když u nějakého pořadu zvolím "Nahrát seriál", tak bych očekával, že se budou automaticky nahrávat všechny díly, které v budoucnosti poběží - takhle to sice funguje, nicméně nějak záhadně se do nahrávek míchají i díly z minulosti a zbytečně zabírají v cloudu místo. Když zadám nahrávání jenom jedné epizody, tak je zase problém s tím, že nahrávka se tam objeví až o několik dní později. No, a pak je tady ještě jedna drobnost, když se člověk dodívá na jeden díl nějakého nahraného pořadu a chce jej smazat, tak při mazání zjistí, že zmizel sám.

Tímto bych se chtěl zeptat těch, co VTV mají: máte podobné problémy a je to tedy vlastnost tohoto úžasného zařízení, nebo je chyba jenom na mém přijímači a mám otravovat podporu Vodafonu? Reset boxu jsem zkoušel, dle očekávání to nepomohlo.

Všem, kteří to dočetli až sem, děkuji za případné odpovědi.

Upraveno uživatelem michalekuba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak podle toho co píšeš to vypadá že box a možná celý systém má ještě dětské nemoci které nejsou ještě vyladěné, takže jak píše Marek, určitě jim napiš, čím víc podnětů budou mít, tím větší pravděpodobnost že se to bude časem  zlepšovat.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, nejspíš to opravdu má ještě dětské nemoci. Přesto se tímto polofunkčním zmetkem ve velkém nahrazují funkční staré boxy. Na které jsme sice všichni nadávali, ale proti tomuhle to zřejmě byla ještě paráda. Tipnu si, jak to bude pokračovat. Vodafone slíbí, že chyby opraví, že třeba i přidá řazení kanálů, slíbí hory doly, ale nic z toho neudělá. Několik let nás bude utvrzovat v tom, že na tom pracuje, ale nikdy neuvidíme žádný výsledek (přesně stejně, jako to dělalo UPC). Až na to všichni po pár letech rezignují a buď budou se skřípěním zubů tenhle nejhorší set-top box na světě používat nebo odejdou jinam, kde jim dají lepší hardware.

Je neuvěřitelné, že všechny změny, které se dějí, jsou jen k horšímu. Ale to je asi obecný rys současného postkapitalistického světa, kde férová soutěž byla nahrazena diktaturou obřích korporátů, které si kartelově rozdělí trh a nějaké zájmy a potřeby zákazníka jim jsou u (_!_)

  • Souhlasím 3
  • Nesouhlasím 1
  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník michalekuba

@tomus Těch dětských, nebo spíše hodně vážných nemocí to má daleko více, to, co jsem tady napsal, jsou jenom věci, které mě na tom sejří nejvíc, každopádně jim to nějak sepíšu - i když mi to už je asi jedno, stejně budu muset zdrhnout někam jinam.

@marena Pod tohle bych se i podepsal, kdyby tady bylo kam. Je mi dost záhadou, jak tuhle věc může Vodafone srovnávat s původním HD DVR Mediaboxem, ba i říkat, že je to ještě lepší a říct si za to stejnou cenu. Dle mého to absolutně neodpovídá původnímu řešení a je to naprosto nepoužitelné. Problém je bohužel v tom, kam zdrhnout, protože konkurence, která má do našeho baráku natahané dráty, je svými funkcemi stejně nezajímavá jako většina IPTV (7 dní zpětně, naprosto absurdních pár hodin nahrávání na měsíc), takže nakonec stejně skončím u toho, že si na balkon namontuju talíř a pořídím nějaký slušný satelitní dekodér s nahráváním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Tuhle věc" (jak to někdo pojmenoval), tedy STB Vodafone, používá Vodafone v Německu asi druhým rokem (nahrazuje tím mnoho nesourodých STB z časů Kabel Deutschland. A ona "ta věc" tam normálně funguje. Takže kde je u nás zakopaný pes - čert ví.

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě rád uvítám informace o nové Vodafone TV, přímo od těch co už ji mají. Přechod nás čeká všechny, nikdo se tomu nevyhne leda že by odešel. Ale bych byl opatrný s tím okamžitým odsouzením. Některé věci se dají vysvětlit. Třeba když si zvolil "Nahrát seriál" a ono to nahrálo nahrávky, které již proběhli, může prostě znamenat, že to má i zpětné nahrávání a ne jen zpětné přehrávání. U IPTV je to běžná věc a je fajn. Prostě bych nedělal rychlé soudy.

  • Basic 250 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • Modem
  • Litomyšl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník michalekuba

@Ladik Jenže to by to zpětné nahrávání muselo fungovat nějak logicky, ne jak se tomu zachce. Někdy to nahraje opravdu jen to, co bude, někdy to tam nacpe i to, co už běželo, ovšem dost nelogicky, dá to tam třeba jen jeden díl, ač jsou ve zpětném zhlédnutí dostupné díly čtyři. Žádnou věc nikdy nesoudím rychle, bohužel po přechodu z celkem bezproblémového HD DVR Mediaboxu, kde všechno fungovalo jako na drátkách, je tohle dost velké zděšení. Nehledě na to nahrávání jednotlivých dílů, zatímco na původní mašině se prostě nahrály a byly tam hned, tady musím čekat několik dní, než se uráčí v těch nahrávkách objevit. Ale chápu, že to každý můžeme vidět trochu jinak, mým cílem bylo se spíš zeptat, jestli s tímhle má někdo podobné zkušenosti a nebo je problém jenom na mém přijímači.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...