Přejít na obsah

Výměna zařízení HD DVR Mediabox za Vodafone TV


Návštěvník pavel8zvonicek

Doporučené příspěvky

Návštěvník silebiscz

Má zkušenost z chybné migrace a plno malých a velkých chyb vyústila v dopis na Vodafone ať mají zpětnou vazbu od nás uživatelů. Část textu viz níže. Čekal jsem hodně, ale že bude aplikace mít i dětské bolesti jsem opravdu nečekal.

 

TV box

  1. Absence řazení a nebo skrytí programů
  2. nefunkční podpora AV receiverů - TV box neposílá signál pro zapnutí a vypnutí AVR a blokuje zvukový výstup do zařízení. Jde evidentně o softwarovou záležitost, neboť při spuštění TV boxu zvuk na pár sekund jde a po úplném naběhnutí je přepnut výstup boxu do televize. Jakým způsobem si pustit např. netflix na domácí kino jsem nepřišel. Box zřejmě nepodporuje ARC ani RSR232
  3. Rozdílná úroveň hlasitosti mezi kanály. Např. ČT24 je hlasitost v pořádku, ČTD, Prima, Nova jsou tišší a nejtišší je HBO.
  4. Nepřišel jsem, jak si pustit program z TV, HBOGO, Netflix v Atmos na domácím kině
  5. nefunkční Netflix - aplikace při spouštění má posunutý zvuk u loga. Zvuk se ozve ne klasicky u loga N.. Netflix, ale až po naběhnutí hlavního menu. Dále při spuštění programu vždy zahlásí chybu. Program není možné spustit.
  6. nefunkční Youtube - po spouštění jakéhokoli pořadu aplikace spadne, nic se nepřehraje
  7. nefunkční Prime - odezva na každé kliknutí 4-50 vteřin, nelze spustit video.
  8. Nízký kontrast mezi UI a pozadím - horší čitelnost
  9. Rozmazané UI při 4K
  10. EPG - nejčastější používaná funkce uživateli je upozaděna na 3 kliknutí DO
  11. Prodlevy mezi ovládáním a akcí. Někdy se box zasekává na vteřinku. Např. v epg se si chcete projít 5 kanálů přes šipky a postupně vidíte jak divně přeskakují loga. UI není plynulé. Působí trhaně.
  12. U programů zpětného zhlédnutí se zobrazují náhledy - super funkce, chválím.
  13. Absence rozdívaných pořadů - pokud uživatel vyjede z rozdívaného pořadu zpětného zhlédnutí, není zde možnost na hlavním menu do něj zpátky najet. Musí hledat dle názvu/data pokud je vůbec zná, aby se do pořadu vrátil. Na iphonu seznam rozdívaný je, ale nefunguje. Nezobrazuje mé rozdívané. Např. programy Sama doma jsem se v životě nedíval, nepřepnu jsem.

 

Ovládání na iPadu

  1. Ovládání je sekané. Při dotyku obrazovky v EPG a při pokračujícím dotyku a posunutí o n programů se posunete a po uvolnění prstu se opět posunete o dalších n programů
  2. Při procházení EPG nevidíte název běžícího programu. Uživatel musí neustále rolovat doleva a doprava. Ve finále tak uživatel při hledání na co bude koukat roluje nahoru a dolů mezi programy a doleva a doprava aby našel název. Stačilo by, kdyby u programu, jenž začas a jeho průběh pokračuje se název zobrazoval. U Horizon toto měli v UI správně vyřešené.
  3. Chybí svislá linka napříč tv programy ukazující aktuální čas.. V TVT boxu se zobrazuje. Linka je přehlednější než vodorovný ukazatel průběhu.
  4. Absence ovládání hlasitosti. Ne vždy lze využít HW tlačítka
  5. Absence posunu obrazu o 10 s zpátky a 30 s dopředu a to formou tlačítek a dvojkliků na obraz. 
  6. U posunu obrazu zpětného zhlednutí mi chybí náhledy - tuto super funkci z TVboxu by chtělo dopracovat.
  7. Zpětné zhlédnutí spíše nefunguje než funguje. U většiny pořadů mi vyskakuje chyba MV1821?
  8. Přístup k geolokačním údajům. Nerozumím, proč vyžadujete při spuštění co n pořad přístup k geolokaci. Během 5 minut jsem byl požádán 4krát. Proč se kontrola neprovádí jen při spuštění/přihlášení?  Pominu-li fakt, že stačí k určení polohy z důvodu licencí pracovat s IP adresou. Obávám se, že mé údaje jsou sledovány i pro jiné účely a nad rámec licenčních potřeb.
  9. při hledání pořadu se špatná čitelnost některých položek. Nalezený text se zvýrazní do barvy, ale ostatní část názvu je upozaděna. Často se tak stává, že pozadí splývá s nezvýrazněným textem a vy nemáte šanci přečíst výsledek vyhledávání.
  10. posouvání a navigace v epg je nepraktické. Vhodnější by bylo aby uživatel při dotyku na programy si je mohl posouvat doleva/doprava. Namísto toho se posouvá mezi "hlavním menu a videotékou. Stačilo by, aby se tyto stránky posouvaly jen v záhlaví. Taktéž záhlaví by mohlo být aktivní i přes logo Vodafone TV 
  11. iphone ne všechny texty jsou přeloženy. Např. při vyhledávání "Latest Catchup", Allright now, All
  12. Vyhledávání zobrazuje výsledky programů, které nikde v názvu, popisu, detailu, název nemají. Např. při výrazu MASH se zobrazí na druhém místě: Fazolčina kavárna, Butterbeans Cafe, Animovaný seriál o víle, která provozuje sousední kavárnu se svými přáteli..
  13. Výsledky vyhledávání - při nalezení seriálu se nezobrazí jednotlivé epizody. Např. MASH zobrazí jen jeden "záznam" . Ano po dlouhém hledání jsem nalezl fci "další díly", ale to že jeden díl je vysílaný dvakrát, zde už nezjistíte. Přitom je právě výhodnější si pouštět jen určité vysílání. Z vyhledávání toto nelze provést.
  14. Je zcela běžné, že program nekončí dle času v EPG. To vodafone TV vůbec neřeší a ukončí vám přehrávání přesně. V reálu tak máte nedodívaný program. Uživatel následně musí pracně dohledávat, kdy se program vysílal (ve výsledku vyhledávání datum a čas není), pustit si následující program. Co je zajímavé, tak přijdete o prozatím nezjištěnou délku pořadu. Odhadem tak jednu minutu, protože konec a začátek na sebe nenavazují. Chtělo by to zapracovat podobně jako u horizon, kdy pořad pokračuje v přehrávání cca 15-20 minut i po skončení.
  15. Po ukončení přehrávání pořadu je aplikace stále v režimu přehrávání. Appka nepřejde do jiného módu ani menu. Pokud si pustíte program na večer, u programu usnete, očekávejte vytřískanou baterii. Opět by stačila drobná úprava přechodu do úsporného režimu. Ušetří se nejen uživatelova baterie, ale i zdroje pro "nechtěné přehrávání. V režimu živého vysílání by docházelo k neustálému přehrávání přestože se na něj nikdo nedívá.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pinacle

Tak ve čtvrtek u nás proběhla migrace na Vodafone Tv.  Zde je několik postřehů.

1. - kvalita obrazu je lepší, to je ale asi tak vše.

2. - stává se, že při přehrávání pořadu začne každých 10 vypadávat zvuk, pomůže jedině vytažení boxu ze zásuvky.

3. - při současném zapnutí tv a boxu nejde zvuk z tv do soundbaru LG 10, když se snažím nastavit v menu na přijímač HDMI tak okamžitě přepne na reproduktor Tv, pomůže jedině vytažení         síťové šňůry ze zásuvky, jenom vypnutí ovladačem nepomůže. 

4. - EPG lze spustit přímo malým zeleným tlačítkem, ale to je asi neovlivníme.

5. - Netflix spustit lze, ale Atmos nepřehraje. Ať zkouším nastavit zvukový výstup na jakoukoli možnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník silebiscz
před 12 hodinami, Pinacle napsal:

3. - při současném zapnutí tv a boxu nejde zvuk z tv do soundbaru LG 10, když se snažím nastavit v menu na přijímač HDMI tak okamžitě přepne na reproduktor Tv, pomůže jedině vytažení         síťové šňůry ze zásuvky, jenom vypnutí ovladačem nepomůže. 

Toho jsem se bál. Jde o obecný bug v VTV boxu. 

 

Další doplnění mého seznamu. Bohužel se jedná o velmi závažné nedostatky.

iPad

16. Na 10% nabitém ipadu si večer pustím do postele program. Jako nepříjemné překvapení, když se ráno probudíte a ipad stále svítí s menu a baterka na 5%.  Tzn. TVT aplikace nepřechází po dokončení přehrávání a bez reakce do úsporného režimu a nevypíná režim přehrávání. 

17. Většina programů zpětného zhlédnutí nelze spustit. Načítá se jen úvodní kolečko.

18. Pravidelně vypadává obraz, zvuk jede.

19. Přehrávání programu samovolně poskakuje dopředu o cca 20minut (i jinak)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden mě přišel email, že se chystají na výměnu zařízení. Cihlička půjde pryč (což je škoda) a místo jednoho "kusu nábytku" dostanu  dva "kusy nábytku". Mám prý čekat na další email. ... Dnes dorazil další email. Je tam nový platební výměr (který se liší o nějakých 50 haléřů), kde mě už píší, že budu platit za nový prémiový Vodafone set-top-box.  Že ho ještě nemám? Koho to zajímá ........

 

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě dnes došel email s rozúčtováním  ceny po migraci a beru to info tak,že je to oznámení,kolik se bude po té migraci platit.Navic mam dvě smlouvy a u jedné je pronajem modemu 0 kč a prémiového stb 70 kč a na druhé smlouvě je uvedeno za pronájem modemu 70 kč a pronájem prémioveho stb 29 kč.Důležitý ale je,že cena bude stejná jako doposud.

 

Upraveno uživatelem namec
  • Super
  • Super
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Budulman

Mě to přišlo úplně stejně minulej týden a dnes potvrzující email se sumářem služeb co se na co převede a mám platit o cca 30 kaček víc než doteď.

Mám balíček Komfort+ a 300Mb/s internet (a cihlu).

Cinknul jsem rovnou na tu jejich linku a rovnou jsme domluvili "akční" internet 1Gb s tím, že to mi zprovozní tuhle středu odpoledne.
Aby mi zůstala funkčí TV a mohl jsem mít ryhlejší net, tak mi dočasně přivezou nějaký zařízení, který to umožní (nevím co to bude, ale bude to dočasně namísto cihly).

Mno a po převodu mi už zůstane 1Gb internet za 450+100 a prozatím Komfort balíček od VF, kterej pak asi navýším na Komplet.

 

Mám jeden dotaz (vlastně dva):

1) Má cenu brát Premium set top box, kterej mi v tom sumáři uvedli, že dostanu za 120Kč pronájem, když mám chytrou bednu? Podle mě je to zbytečný... budou tam úplně stejný aplikace jako má chytrá telka předpokládám (Samsung) - i operátorka mi říkala, že je to takhle zbytečný... Má to něco "navíc"?

2) CA karty - ví někdo, jak to bude po přechodu na VF s CA kartama? Budou dál fungovat? To mi nedokázala slečna na lince říct. Jen že VF překvapilo, kolik lidí to má a že nad tím hluboce bloumali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

K tomu poslednimu bodu - a jeje, zase nejakyho podle-sebe-soudim-tebe yntelygenta prekvapilo, ze ne kazdej ma potrebu pouzivat kraviny typu videoteka nebo polofunkcni zpetny zhlidnuti...

Kdyz produktova rozhodnuti delaji takovyhle omezenci (nejspis opet ze skupiny "ja to samozrejme zvladnu, sefe" cerstvych absolventu), pak se uz neda divit vubec nicemu... 😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Budulman

S tím boxem mi jde spíš o to, jestli právě na základ, čili na ZZ a videotéku nebude stačit ten základní box za sedm pětek? Jako je to rozdíl jen pajdík, ale když je to měsíčně, už se to projeví...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prý ten prémiový box je svižnější a uživatelsky přívětivější.Říkal technik,co mě měnil odumřelou cihliu

Je ale zajímavý,ze když se začalo mluvit o migraci,tak tvrdily,ze se s cenou nebude hýbat.A ejhle,někdo to má dražší,někomu se s cenou nehýbalo...

  • Super
  • Super
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...