Přejít na obsah

Výměna zařízení HD DVR Mediabox za Vodafone TV


Návštěvník pavel8zvonicek

Doporučené příspěvky

před 17 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Z HDMI na SCART se nejedná o "přechodku", ale o D/A převodník. V ČR k mání za 600 Kč, na Ali pak za 8 USD: https://www.aliexpress.com/item/32963849909.html

Díky za tip, za 180kč by se o tom dalo uvažovat, ale máš s tím nějaké osobní zkušenosti, zda tento převodník opravdu funguje bez problémů, protože v recenzích jsi tam na něj někteří lidé stěžovali.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jachym

Tak po týdnu testování můžu za sebe říct, že jsem hodně spokojen. Ale jako každý zákazník mám pár postřehů na změnu.

Nejvíce mi vadí přepínání programů, jsou tam náhledy. Ty ale zdržují celý systém a musím klikat pomalu. Osobně bych náhled načítal až když na daném programu budu stát delší dobu. Případně mít možnost volby. První 2 dny jsem byl docela naštvaný. 

U programu je taková "lišta" která ukazuje kdy začal pořád a kdy končí ale je to tak malé, že to ani nejde rozeznat. Je to docela škoda protože tohle je super funkce. 

Mám 4K TV s úhlopříčkou 165cm a klidně bych zvětšil písmo. Tato možnost chybí. Názvy programu nebo pořadu jsou prostě malé.

Super jsou aplikace jako Netflix. Jede 4K i HDR. Ocenil bych ještě Spotify a HBO GO a je to dokonalé. 

Aplikace v telefonu spolupracuje s TV. Opět rychlé přepnutí nebo nahrávání. Chybí ale podpora pro Chromecast. Mám TV v kuchyni a tam jsem to využíval a teďka nemůžu 😞

Pouze 1x se mi setobox zasekl u Netflix ale jinak reaguje rychle a bez opoždění.

Hlasové ovládání je nejlepší. Řeknu název programu a mám přepnuto. Přesné a rychlé. Při vypnutí setoboxu se vypne TV a naopak.

Samozřejmě může někomu chybět něco nebo má jiný názor ale to co obsahoval box UPC, tak nemůže konkurovat Vodafone TV. Sice nahrávky zůstávají 90 dní a u exUPC jsou uloženy v boxu ale tohle vůbec neřeším. Ale jinak má box Vodafone více funkcí a stabilnější provoz.

Doufám, že budou prostředí vylepšovat nebo prodávat aplikace. Dnes je konkurence vysoká. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Frenky

Vesměs souhlasím s Jachymem (viz výše). Za velký nedostatek považuji chybějící podporu pro Chromecast, kdo má nějakou další TV v domácnosti (což je jistě spousta domácností), tak rozhodně chybí.

Doplnil bych Jáchyma o další věc ke zlepšení a to programového průvodce (EPG). Bylo by dobré, pokud by se zobrazovala v daném časovém rámečku informace o programu a ne že uvidím (zejména u delších pořadů) pouze prázdný rámeček, jak je vidět na fotce. Vysílaný aktuální pořad se zobrazuje na pozadí, což zhoršuje čitelnost a nelze to změnit. Preferoval bych spíš možnost zobrazit více televizních programů (kanálů) najednou a ne pouhých pět. 

Ještě bych dodal, že mi chybí možnost sledování televize na PC.

IMG_20210326_211603.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, on ten rámeček ve skutečnosti prázdný není. Ale protože pořad běží od 18:00 a na obrazovce vidíte pořady zhruba od 20:15, tak ten název pořadu se tam už nevešel. Je ještě mnohem víc vlevo. Což ale nic nemění na tom, že to takto ideální není a přinejmenším to vypadá blbě. Že je to nepraktické, je jasné.

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV STB
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jachym

Dnes jsem si všiml poměrně zásadní věci. Když mám režim setoboxu na 4K, tam mám takové tmavší barvy při sledování TV ( vybledlé) v Netflix je to naopak v pořádku a přehrává se 4K HDR. Zkusil jsem přepnout setobox na 1080p a hned mám obraz v pořádku, plné barvy i při sledování TV ale když zapnu Netflix, tak zas nemám 4K. Doufám, že to je jen nějaká chyba protože nechci pokaždé přepínat režim setoboxu. 

Máte obdobnou zkušenost ? Můžete to prosím někdo otestovat na své TV ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Japhy

Včera proběhla výměna u rodičů a pocity jsou rozporuplné. Přibylo hafo kabelů. TV se musí zapínat samostatným ovladačem. Dostat se k nahraným pořadům trvá věčnost. Používáno na 2 TV a doteď obě několikrát hlásily, že na HDMI není signál.

TV funguje i bez ethernetu, ale asi ne zcela - během testování se jednou STB nespustil, dokud jsem ethernet nezapojil.

Plus problémy s cenou. Nastavit si služby jako nový zákazník, tak to mají o 200,- levnější, navíc jak mají 2 STB a VF se drží vyúčtování UPC, platí za každý jinak (70,- a 120,-). Ještě to bude boj.

Doplnění: spárování ovladače s TV jsem našel, teď už jen zrealizovat. Prostředí se bude postupně upravovat, nejbližší aktualizace duben/květen. Vyvadávající signál mají na triku technici, kteří tam nechali původním HDMI kabely, zřejmě 1.4. Technická podpora tvrdila, že na STB bez ethernetu půjde jen ČT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...