Přejít na obsah

WiFi Mesh systém


Návštěvník cajky

Doporučené příspěvky

Návštěvník cajky

Zdravím všechny.

Uvažuji o pořízení Mesh sytému a tak mám nějaké otázky, jestli mi pomůžete, protože po přečtení různých recenzí, spousty hodnocení uživatelů, zkouknutí několika videí už v tom mám docela hokej. V tuto chvíli používám doma - TP-Link TL-WPA7510 KIT,  jelikož můj modem Technicolor v mém bytě má slabý dosah do jiných místností a jiný router nepomohl v lepšímu signálu, ale už mi to přestává vyhovovat, jelikož to není jako jedna síť, ale při přechodu do vzdálené místnosti se přepíná na vytvořenou wifi od powerlinu.
Mám 150Mb/s, rozumím tomu Mesh dobře, že bych měl mít i oproti tomu powerlinu v každé místnosti takřka plnou rychlost a bez toho přepínání?
V tuto chvíli bych si vybral TP-Link Deco M5 3ks, jeden kus k modemu, druhý do kuchyně a třetí pokojíček. Několikrát jsem se dočetl, že x lidí muselo modem přepnout na bridge, jde to u tohoto a musel bych to též udělat?
Pak jakési přepínání satelitů na AP. 
Též jsem se několikrát dočetl, že ještě k tomu systému Mesh x lidí pořizovalo wifi extender třeba TP-Link RE300, je něco takového nutné? K čemu je to dobré? Rád bych prostě jen zapojil tři satelity a fungoval.

Za reakce děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Deco ( v jiné verzi) jsem viděl u známých. Je to systém, který funguje, včetně roamingu. Přesto musím napsat - ideální stav je, když se podaří  WiFi satelity propojit LAN kabelem.

V případě co jsem viděl, routování bylo ponecháno v Compalu a Deco dělalo jen WiFi pokrytí. Co se týká Technicoloru, do bridge přepnout jde. To už ale je otázka co, by ti na místě vyhovovalo víc.

Určitě by se dalo začít tím, že necháš Technicolor v režimu router, vypneš na něm WiFi a Deco použiješ jen jako WiFi access pointy. Pokud nebudeš chtít nějaké další funkce Deca, je to varianta, kterou bych doporučil do začátku vyzkoušet.

Ještě jedna věc - vybalíš z krabice, nastavíš u routeru první jednotku jako hlavní, případně vypneš  routování  na Decu a hned si začneš ve stejné místnosti přidávat postupně další. Pak už jen rozneseš po bytě.

Upraveno uživatelem sodekcz
  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pagan

Tvůj technicolor nehraje roli, ať už routuje nebo ne. Ten TP link Deco doporučuju zapojit kabelem jestli si chceš ušetřit práci, případně bez kabelu do 5/6m od sebe, to by mělo stále i na mesh zvládat vyšší rychlost. Nějaký další repeater nemá smysl, akorát si zaděláš 2.4GHz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Technicolor do určité míry hraje roli - nemělo by být routování na Technicoloru a k tomu na TP-Linku. Došlo by k dvojitému NATu a pokud by měl nějaké zařízení na kabelu rovnou za Technicolorem, třeba síťovou tiskárnu (televizi), pak by na něj neviděla zařízení za TP-Linkem.

Upraveno uživatelem sodekcz
  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník cajky

Je mi jasný, že kabelem bude vždycky lepší, bohužel to nejde, jsem odkázán na vzduch.
A dosáhnu tedy pomocí Meshe toho, že budu mít doma po celém bytě jen jednu jedinou wifinu a ne jako u toho powerlinu, že mi vytvoří další dvě wifiny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vláčet pluh za osobákem by jistě taky nějak šlo, ale bude to vždy drhnout a za traktorem naopak žádný problém neboli je potřeba používat věci k tomu, k čemu jsou určené - WiFi je na připojení koncových zařízení, ale nikoliv na budování sítí. Na to je kabel. Pokud toto nepochopíš, tak výsledkem bude ztracený čas, vyhozené peníze a efekt stejně nula. Ale to je pochopitelně tvoje věc, dobře míněné rady se ti dostalo :)

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Zakladni problem byva v naproste vetsine pripadu v umisteni routeru s WiFi - lidi to zastrci nekam do kouta pod stul (manzelka pindá kvuli kabelum, apod.) a pak se divi, ze WiFi signal stoji za prd.
Pak samozrejme ani vymena za jine WiFi zarizeni nepomuze, kdyz ho strci zase do toho sameho kouta...

Pristupovy bod musi byt umisteny viditelne a nejlepe samozrejme na vyvysenem miste, aby sireni signalu nebranily nejen obligatni zdi, ale ani skrine, stoly, zidle, apod.
Plus, vzhledem ke všesměrovému sireni signalu, je idealni ho mit nekde uprostred bytu... rozhodne ne v tom nejzastrcenejsim koute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...