Přejít na obsah

Horizon GO cez Windows XP


Návštěvník zorro

Doporučené příspěvky

Návštěvník zorro

Ahojte, ake mate skusenosti s Horizon Go cez stary Windows XP? Funguje to niekomu?

Mam taky problem, potrebujem, aby to fungovalo na Windows XP (stale aktualizovany cez POSReady), neviem preco UPC obmedzuje tuto sluzbu a neumoznuje to normalne prehravat cez Flash alebo HTML5 v akomkolvek web prehliadaci bez rozdielu OS. Chapem, ze WinXP nema nativnu podporu MP4, ale to je detail, kedze Chrome to podporuje aj na WinXP. Vtip je v tom, ze tato sluzba mi bezala dobre cez Chrome v49 na tomto istom systeme. Obcas to vypadlo alebo mi uplne zamrzol PC, ale mohol som pozerat vsetko kazdy den, live aj archiv bez sekania. Avsak som musel nedavno Chrome preinstalovat a odvtedy to nechce vobec ist (nemal som tam ziadne extra pluginy). Cez Firefox to nejde vobec ani neslo, aj keby malo. Bol som v soku, ze UPC preferovalo a spustilo tuto sluzbu prave cez Silverlight. Pritom toto nikdy nebolo tak popularne ani podporovane ako Flash. A vraj od aprila (ci odkedy) to bezi (aj alebo iba?) v HTML5/MP4 (aj ked na webe je stale napisane, ze na sputenie potrebujem na PC Firefox alebo IE so Silverlightom). Uz som o tom cital vselico, aj to, ze problemom je aj krizovanie dat cez HTTP/HTTPS a pod. Vsetky zasuvne moduly mam aktualne a vzdy dobre fungovali. Ziadne preinstalacie mi nepomohli. Skusal som aj rady ohladom DRM, kedze aj to byva problemom na tejto sluzbe. Vyskusal som to pre istotu aj cez Operu v36, ta taha vsetko (Flash, Silverlight aj DRM). A nic :S

Zaujimave je, ze ine IPTV alebo podobne TV stream sluzby nemaju problem s takmer nicim a bezia bez problemov cez Flash aj HTML5, pripadne cez prehravace tretich stran, napriklad VLC player. Keby UPC umoznilo prehravanie cez VLC, tak kaslat na cely horizon.tv :D

Komplet video: Test Horizon Go na WinXP (vratane vypisov konzoly prehliadacov)

Keby mi vedel niekto fundovane poradit, co podla tych vypisov je problemom pri prehravani a co si treba doinstalovat alebo aktivovat, tak to by bolo super! Kedze mi to predtym islo.

Dakujem!

P.S. A nepiste mi tu prosim, ze preco pouzivam Win XP, na tomto stroji to nemienim menit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPC nic neblokuje, win XP nemají v sobě požadované knihovny atd.

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk

Viz můj předchozí post na toto téma (týká se Firefoxu):

No, normálě to tam nejde, kvůli nepodpoře Adobe pluginů (H.264)atd. Musel bys nakopírovat příslušné soubory, zaregistrovat v XP příslušné dynamické knihovny, upravit nějaké json soubory a přidat záznamy do about:config
Jestli to nutně chceš, tak napiš [emoji41] že doporučuji přechod z XP na něco jiného napíše hned, ale to je jen takové plácnutí do vody [emoji14]
Jen doplňuji:
https://www.mozilla.cz/zpravic...indows-s-podporou-h-264aacmp3/

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, resil jsem stejny problem, vyzkousel jsem nekolik prohlizecu, pokousel se to podle jakehosi navodu rozchodit v Mozille a nic, nakonec jsem preinstaloval na Windows 10 a slape to jako hodinky a jsem rad ze jsem se konecne diky tomu zbavil zastaraleho systemu.

Jinak me napada, jakou verzi Chromu tam mas nyni nainstalovanou, neni to nejaka novejsi, ktera to treba jiz nepodporuje ?

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník zorro

Netreba nic registrovat, Chrome ma priamo v sebe podporu HTML5/MP4 bez rozdielu OS. Nie je problem to ani aplikovat ako nativnu podporu do OS, ide len o registraciu filtrov/dekoderov, ale to tento problem neriesi.

V linku na video v prvom prispevku su komplet popisy aj s chybami, aj verzie prehliadacov, na ktorych sa to testovalo. Aktivoval som si dodatocne HTML5/MP4 aj vo Firefoxe, ktory tam mam a tiez na tom nejdu prehrat videa cez Horizon.tv. Vracia to rovnake chyby v konzole ako predtym.

Myslim, ze chyba je v citani chraneho obsahu (DRM). Videa MP4 mi idu dobre v Chrome aj Firefoxe. Takze video nemoze byt problem. Ako som aj pisal, Chrome nepotrebuje nativnu podporu zo strany OS.

Pozitivny mam aj test HTML5 cez YouTube - vid https://uloz.to/!7kjdmAhDR3db/test-html5-browser-avi

Prvykrat som si kvoli Horizon.tv nainstaloval Chrome nejak v marci-aprili a pouzivam 49.0.2623.112, vsetko islo. Teraz v oktobri som Chrome musel premazat a znovu nainstalovat a odvtedy sa mi uz nechcu tie videa prehrat. Preto potrebujem niekoho, kto presne vie, co tie konzolove hlasky toho ich blbeho HRZ prehravaca znamenaju ;) Vid vypis v tomto videu.

Vdaka za pripadne tipy ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K videu, Flash ani Silverlight nepotřebujete (na Horizon Go).

MP4 je jen kontejner, nějaká koncovka jako třeba AVI a vůbec to neříká, jaký kodek je použit. Horizon Go bude nejspíše běžet s kodekem H.264 a ten Firefox nativně neumí (je licencovaný, tedy musí se za něj platit), Chrome myslím též ne - Google má vlastní kodek pro HTML5 video a to VP8 resp VP9, který používá i Mozilla.

Video je setsakra problém :) Některé stránky s videem pořádají takové harakiri, že dle prohlížeče nabídnou video v příslušném formátu.

<video>
<source type="video/mp4" src="demo.mp4" />
<source type="video/webm" src="demo.webm" />
<embed type="application/x-shockwave-flash"...
atd.

první se chce přehrát video v H.264, poté VP8 a pak ve Flashi.

Teď nemám tolik času se tu rozepisovat, ale problém je, že Windows XP nepodporují nativně H.264 kodek a prohlížeče ho v sobě též nemají. Windows XP je zastaralý systém bez podpory. Jinak v Chrome ty errorové hlášky souvisí s DRM, ale jsou tam z důvodu té nepodpory kodeku.

PS: Minimálně ve FF to zprovoznit na XP jde

Mrkněte sem https://www.youtube.com/html5

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zorro

Mne funguje vsetko v prehliadacoch. Ako vidim, nikto si tu nepozera prilozene testovacie videa na danom stroji, ktore som robil a vlozil do prispevkov :D

https://uloz.to/!7kjdmAhDR3db/test-html5-browser-avi

V 4. 11. 2017 at 7:46, Marek-26 napsal:

Jinak v Chrome ty errorové hlášky souvisí s DRM, ale jsou tam z důvodu té nepodpory kodeku.

Aspon nejake info, co som aj predpokladal. Zaujimalo by ma, ako to, ze to na tomto systeme islo a nic som s tym nerobil. To je zahada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...