Přejít na obsah

Opětovná blokace Dvojky od RTVS


Návštěvník notizia

Doporučené příspěvky

V 4. 12. 2020 v 16:01, notizia napsal:

Jinak za první Československé republiky oficiálně existovala Země Moravskoslezská vedle Země české, Země České a Země Podkarpatská Rus. Pa aj fašistické Německo s Hitlerem respektovalo Moravu (Slezsko bylo součástí zabraných Sudet) na rozdíl od Čechů kteří k 1.4.1949 definitivně zrušili Zemi Moravskoslezskou  a byl to jedině projev jejich nacionalismu, zahleděnosti jen sami do sebe a toho že uznávají jen Čechy, český národ a nikoho jiného. Raději v tom to směru mlčte něž tak diskriminačně provokovat.

Vážený pane, za prvé si - jako Čech - vyprošuji to vaše plivání na nás. Já osobně jsem byl vždy příznivcem zemského uspořádání a podle mého názoru měla v roce 1969 vzniknout trojfederace, místo té duální. Takže si odpusťte to všeodsuzující "Vy Češi".

Za druhé, ta vaše Země Moravskoslezská je stejně umělý konstrukt, jako jednotná Česká republika. Až do roku 1928 bylo Slezsko samosprávnou zemí, stejně jako Morava. Nedávno jsem na jednom serveru četl dva články od jedné paní (bohužel si už nepamatuji kde), která se v prvním - stejně, jako vy zde - tvrdě vymezovala vůči Čechocentrizmu a volala po obnovení Moravské samosprávy, a v tom druhém stejně plameně tvrdila, že žádný Slezský národ neexistuje, tudíž Slezsko je nedělitelnou částí Moravské země. To je zase - podle mě - ukázka Moravského nacionalizmu.

Za třetí, Zemi Moravskoslezskou (a ostatní) nezrušili ti zlí Češi, ale v první řadě komunisti, protože jim vyhovovalo tvrdě centralizované řízení s minimální mocí samospráv. A jen tak mimochodem - vrchním komunistou tehdy byl - jak jistě dobře víte - Klement Gottwald. A hádejte, kde se narodil. Takže, když to vezmu kolem a kolem, o zrušení Země Moravskoslezské rozhodl váš rodák... 😉

A všem se omlouvám za rozsáhlé OT. 😐

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...