Přejít na obsah

EPG


Návštěvník mipo

Doporučené příspěvky

Návštěvník David R.

To prokleté EPG.... :) 

Pravdou je, že například v posledním prosincovém týdnu jsme zaznamenali 10 chyb u aktuálních pořadů. Tyhle nedostatky postupně odstraňuje náš dodavatel (Red Bee a GoNet) tím, že u velkých programových společností generují data přímo z dostupných xml souborů. To se týká i časů pořadů, cílem je získat opravené EPG v den vysílání, kdy budou jasné přesné časy reklamních bloků a tím i časy pořadů.

Druhý problém je obsah. Využíváme společné platformy pro Mediaboxy, televize a Horizon Go ..a tady narážíme na velikost dostupné paměti, zejména u TV přijímačů. Například Samsungy evidentně nápor dat nezvládají a 4 dny EPG jsou strop. Po loňském testu přidat upravit data pro televize (bez obrázků, ale delší synopse, označení sérií a dílů) zkusíme jinou variantu: první 2-3 dny plné EPG s dlouhými synopsemi (1000+ znaků) u vybraných top 30-40 TV programů, další dny omezit na 200 znaků. Programy mimo top 30-40 mohou zůstat na 200 znacích na celých 7 dnů.

Ač se to nezdá, je to taková alchymie. Protože v každém z 30 multiplexů, tedy bloku programů vysíláme komplet EPG pro všechny programy (bez nutnosti přepínat), je to balanc mezi datovou náročností a časem nutným na načtení EPG a možností využívaných platform. Obecně (opravdu můj názor) ale je, že EPG má dobrou kvalitu, jen je potřeba zpřesnit časy vysílání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

No Davide, konečně po letech nějaká trochu smysluplnější informace o EPG... I když s těmi Samsungy bych si nebyl tak docela jist. Srovnávám Sam 2011 (D) se Samsungem 2015 (JU). První zobrazoval data na cca 4 dny, druhý nemá problém s daty na 8 dnů (v DVB-C samozřejmě, s daty v DVB-T neměl problém ani první přístroj). Jistě, asi se liší i jednotlivé typy co do velikosti paměti....

V EPG se více či méně často objevují různé chyby typu překlepů, přehlédnutí a podobných problémů, zcela zjevně se EPG v čase mění v závislosti na inteligenci toho kterého aktuálního opisovatele, stále však postrádám zcela jednoznačný název pořadu, sestávajícího z více částí (série, díl), případně i aktuální jazyková mutace. Na tom by snad UPC coby zákazník Tebou uvedených firem (Red Bee a GoNet) trvat mohlo...

Upraveno uživatelem Retiree
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Presne tak.
Je mi opravdu celkem u pr*ele informace jestli program zacina kvuli reklame az ve 20:07 a ne ve 20:05, ale chci PRESNOU a SPRAVNOU informaci o poradu, vcetne informace o serii a dilu.

40 minutes ago, David - UPC napsal:

Po loňském testu přidat upravit data pro televize (bez obrázků, ale delší synopse, označení sérií a dílů) zkusíme jinou variantu: první 2-3 dny plné EPG s dlouhými synopsemi (1000+ znaků) u vybraných top 30-40 TV programů, další dny omezit na 200 znaků.

Zaprve jsem nezaznamenal (a podle reakci ve foru ani ostatni ne) ZADNOU zmenu pri tom "lonskem testu"... takze nevim, co, jak a kde jste testovali...
A zadruhe, mam tuhle formulaci chapat tak, ze ta "jina varianta" nebude obsahovat oznaceni serii a dilu?! :-O

Jde o to, ze na delku synopsi tak nejak se*e bilej tesak, kdyz v radkovem prehledu programu nepoznam, ze ktere serie je ten, cojavim, "Mentalista (11.dil)"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, David - UPC napsal:

 ... a tady narážíme na velikost dostupné paměti, zejména u TV přijímačů. Například Samsungy evidentně nápor dat nezvládají a 4 dny EPG jsou strop.

... Obecně (opravdu můj názor) ale je, že EPG má dobrou kvalitu, jen je potřeba zpřesnit časy vysílání.

Možná  kdyby polovina pořadů neměla zbytečný popis "Rok: Režie: Hrají:" ale radši prázdno, ušetřilo by se dost kilobajtů.

A s vaším názorem nesouhlasím, EPG bude nepřijatelné, dokud u seriálů nebudou správně čísla řady a dílu (nikdo nechce kilobajtový podrobný popis děje epizody, to už bych na to pak ani nemusel koukat, stačily by skutečně jen název, série, díl) a u filmů základní informace, přesně to "Rok: Režie: Hrají:", ale aby za těmi dvojtečkami nebylo prázdno, ale aby tam opravdu byl rok vzniku a jméno režiséra a aspoň několika herců.

A taky by bylo fajn, kdyby STB (aspoň můj malý Kaon) ukazoval informace o pořadu stejně při stisku infotlačítka jak přímo při sledování pořadu, tak v EPG. Teď se třeba informace o hercích nebo roku (když už u pořadu zrovna jsou) totiž ukážou, jen když stisknu info v EPG. Když ho stisknu rovnou při sledování programu, zobrazí se jen popis děje, ale ne ty informace o hercích, horní část info okna je prázdná.

  • Souhlasím 1
  • Nesouhlasím 1
  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

 

V ‎5‎.‎1‎.‎2018 at 4:05, marena napsal:

... stačily by skutečně jen název, série, díl) a u filmů základní informace, přesně to "Rok: Režie: Hrají:", ale aby za těmi dvojtečkami nebylo prázdno, ale aby tam opravdu byl rok vzniku a jméno režiséra a aspoň několika herců. ...

Také bych se přimlouval, aby u pořadů byly ty údaje "Rok:, Režie:, Hrají:", protože teď jsou tam ty prázdné nadpisy jen k naštvání a navíc jen zbytečně zatěžují datový přenos EPG.

Také bych uvítal jednoznačné názvy dílů seriálů. Někdy tam označení řady + dílu je, někdy něco z toho chybí.

V ‎4‎.‎1‎.‎2018 at 13:33, David - UPC napsal:

...  zkusíme jinou variantu: první 2-3 dny plné EPG s dlouhými synopsemi (1000+ znaků) u vybraných top 30-40 TV programů, další dny omezit na 200 znaků. Programy mimo top 30-40 mohou zůstat na 200 znacích na celých 7 dnů. ...

K těm starším Samsungům - OK, pokud nedokáží pobrat do své malé paměti velké množství dat EPG a to se u nich projeví tím, že chybí data na více než na 3-4 dny dopředu, tak je to věc uživatelů těch starých Samsungů. Proč by kvůli nim měli trpět všichni ostatní?

Jinak to řešení s plnými informacemi na nejbližší 2-3 dny a další dny už jen omezené mi přijde jako šikovné kompromisní řešení. Jen mám vždy obavy, když čtu "u vybraných top 30-40 TV programů". To je hodně subjektivní. Každý klient má své "top" programy. Nebylo by možné plné EPG vysílat pro nejbližší dva dny pro všechny TV programy?

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

 

Před asi dvěma-třemi lety tu probíhala obsáhlejší debata o EPG. Tehdy se mj. na žádost technika testovala velikost paměti tv Samsung. Pokud David - UPC v roce 2018 argumentuje daty z roku 2015, o čemsi to svědčí.

Zápis Serie, Díl v běžném zkráceném formátu S99E99 představuje 6 bajtů, chcete-li, 6 znaků z cca 1000 možných. Současný zápis pouze čísla dílu (99. díl) představuje 9 znaků...

Jinou možnost šetřit místo nabízí zápis veškerého nebo části textu pouze v ASCII (bez diakritiky), ISO 6937 to umožňuje a UPC to má odzkoušené z doby rozsáhlého výpadku EPG před asi třemi lety...

Zkrátka, technických možností existuje celá řada, jen chybí vůle šéfů k realizaci

Upraveno uživatelem Retiree
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda
V 4. 1. 2018 at 13:33, David - UPC napsal:

Obecně (opravdu můj názor) ale je, že EPG má dobrou kvalitu, jen je potřeba zpřesnit časy vysílání.

A to jako vážně? :-D

Výstřižek.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...