Přejít na obsah

HD Mediabox


Návštěvník Zdenek21

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zdenek21

Dobrý den , lze hd media box nastavit tak aby se automaticky zapínala TV pokud je připojený přes HDMI televize LG , vyzkoušel jsem snad vše a nedaří se mně toto nastavit.

Druhý dotaz - mám tv připojenou 5m dlouhým kablem hdmi kupoval jsem SUPER CORD a vždy po cca 1 hod TV - žádný signál po vytažení a zastrčení hdmi TV jede dál, přepojil jsem ho na kabel Evolveo který jsem používal na audio zesilovač (také 5 m délka  to nedělá) a ten jede v pořádku oba by  mněly být kvalitní káble nemáte tip na bezproblémový kábel (Evolveo  druhý už neseženu) nebo na co se při jeho koupi zaměřit aby další nedělal to stejné? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Zdenek21

Co jsem zjistil snad žádná LCD TV neumí zjistit stav na vstupu HDMI - ČILI čili automatické zapínání nepujde.

Narazil jsem ještě na dvě věci které mně štvou.

Nejde prosím nějak ztlumit svícení displeje? Svítí fakt šíleně. (tedy kromě černé lepící pásky)

Druhý výstup audia přes hdmi ukazuje formát PCM i když navolým dolby digital. Tento set top box umí jen PCM?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Máš špatné info. Jmenuje se to HDMI-CEC. Ne každá tv to podporuje a co vím, tak to stejně nepodporuje hd media box :-) ale nemám to ověřené. 

Co se týče káblu - je to spotřebák, u méně kvalitních káblu se mohou ošoupat nebo zkorodovat konektory, případně se někde zlomit (když bude výrobce chtít ušetřit a místo lana tam dá drát). V práci kupuji nejlevnější 5 metrové hdmi káble 4world za 60kč bez dph a  problémy s níma nejsou, ale jak říkám - je to spotřebák. Tento rok jsem snad vyhazoval 2 kusy a z toho 1 byl 10metrový, který stál přes 500kč - ten měl s některýma ntb problém, takže nepoužitelný.

Ohledně PCM - doporučuji pozjišťovat, co to vlastně PCM a dolby digital je :-) PCM je kvalitou výstupu kvalitnější (protože dolby digital je ztrátový formát). Pro přenos mezi zařízeními nic kvalitnějšího neexistuje.

 

 

Upraveno uživatelem warman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Zdenek21

Díky za info HDMI-CEC set top box doopravdy nepodporuje. Kabel je jasný vyzkouším ošoupaný nebo zkorodovaný nebyl byl nový používám svůj starý který funguje korektně.

Co se týče formátu jsou mně jasný i když jsem si myslel že nejkvalitnější je DTS. Zase jsem se špatně vyjádřil spíš mně šlo o to jestli nemají v DD zakodovaných víc jak 2 kanály což jsem u PCM vzhledem k datovým tokům u TV vysílání nepředpokládal.

Dík Zdeněk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Dts maji opravdu nektere kanaly - napriklad hbo :) a ano, pcm 5.1 je sebevrazda, to by opravdu nezvladalo a proto se u 5.1 pouziva dts, ktere je datove mnohem mene narocne (pcm 2.0 je narocnejsi jak dts 5.1).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Michálek

Mám taky dost problém se svícením displeje. Bydlím v garsonce a velmi silné bílé světlo mi v noci vadí. Toto svícení displeje někdo nedomyslel. Používám vypínání "ECCO" a pravidelně se mi v noci sám zapíná (vyhledává aktualizace). Starý Kaon 700 se mi zapínal ve 3:05, tento se zapíná ve 4:15. Ale někdy se sám po 15 minutách nevypne a svítí a běží dál do rána. Mám dost špatné spaní, takže prakticky každé rozsvícení mne probudí. Jediné řešení je přelepit displej. Nechápu UPC, že nasazuje Media Box v tomto stavu.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník penkie

Při zapnutí HD Mediaboxu se zobrazila aktualizace.Po nainstalování se místo loga UPC objevil znak Vodafonu.V EPG u pořadů je spodní lišta v červené barvě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...