Přejít na obsah

CA Modul


Návštěvník Evzen

Doporučené příspěvky

Návštěvník ritchi

Cena je sice vysoka pri odkupeni,ale ani tych 60€ tiez nebolo terno,ked CA modul v tej dobe ponukalo upc.cz za 30€ plus,minus (asi vyssia zivotna uroven :D ale skor nenazranost)Pri dnesnej cene sa investicia vrati cca do 2,5 roka ked zoberieme do uvahy 2,90€ za prenájom.Prenajom media boxu HD 1,90€.Nemozem sa zbavit dojmu,ze aj tymto spôsobom tlacia silou mocou na ludi do prenajmu krabice pri vyssej cene prenajmu CA a jeho vysokej cene pri odkupeni.

Upraveno uživatelem ritchi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Ale ono to není jen o právech zákazníka, ale taky i o právech obchodníka/poskytovatele služeb.  Zákazník má právo za své peníze na kvalitní služby. Obchodník má zase právo zvolit si svou obchodní strategii, svůj byznys model a nabídku zboží. UPC CZ/SK se rozhodlo, že bude prodávat/pronajímat jen některé druhy stb, jiné ne, stejně jako se rozhodlo, že nebude prodávat ani pronajímat CA moduly. A zákazník má na výběr, jestli bude toto akceptovat nebo nebude a pak jde buď k jinému poskytovateli nebo si pořídí vlastní přijímací zařízení. Pokud se zákazník rozhodne, že bude mít vlastní zařízení, které UPC nenabízí a tudíž ani nepodporuje, tak mu sice vyjdou vstříc a spárují mu kartu, ale nemohou mu už garantovat kvalitu služeb. Buďto šlape dobře nebo ne, ale to už je právě riziko zákazníka a jeho volba, jestli jej podstoupí. Řada lidí tu používá jiné stb (Technisat, AB Cryptobox...), které UPC nenabízí a nikdy nenabízelo, spousta lidí má CA modul přímo v tv a jsou spokojeni. Jiní ne. Je to jako u mobilních operátorů, kde si taky řada lidí pořídí mobily z šedých dovozů nebo s rootem, ale pokud nastane problém, tak s reklamací  samozřejmě neuspějí.

Je třeba pochopit, že UPC CZ/SK se prostě rozhodlo, že v současné době CA moduly nabízet nebude a je to jejich právo. Není povinností obchodníka nabízet veškeré produkty, které jsou v daném segmentu jejich podnikání zrovna na trhu. Proto rozumím tomu, co a jak zde David k tomu píše a oceňuji jeho snahu i přesto vyjít vstříc (bez garance), i když je za tuto svou vstřícnost některými napadán.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, David - UPC napsal:

Tykání je moje chyba, takže se ti omlouvám :) 

Jestli se nepletu, tak je 21. století a tykání je v dnešní době na sociálních siťí a ve forech zcela běžné.  V angličtině si běžně taky nevykáte (samozřejmě to lze, ale nepoužívá se to tolik)

Každopádně k CA modulům. Postup UPC mě tedy mrzí, že je aktivně nenabízí i když každý, kdo je u UPC ví (a zase musí pochopit, že vývoj těch "crippled" firmwarů něco stojí - takže se to musí zaplatit). I kdyby to mělo znamenat, že by např. zákazník vyjádřil souhlas, že bere na vědomí, že MyPrime, zpětné zhlednutí a celkově Horizon GO si musí vyřešit sám např. pomocí Android boxu.
Proč vlastně UPC nemá svůj vlastní Android box? Vlastně já vím... ta podpora, tak nic ;-)

V tom případě by šlo třeba se domluvit s nějakou společností a dát tam jenom logo UPC a hotovo.

 

Já sám mam 3 moduly CA moduly. Chtěl jsem i čtvrtý, ale bohužel mi nebylo vyhověno i když se již UPC obávalo o kvalitu signálu (nebo tuším, že to byl limit zařízení?), tak jsem řekl, že bych si to vyřešil po svém, ale bohužel. A za 3 CA moduly jsem nesmírně rád, protože řešení stb 2v1 se mi nelíbí a o menším stb ani radši nemluvím.
 

Upraveno uživatelem Pepe
  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufám, že zdejší diskuze k CA modulům zapůsobí jako zpětná vazba. Snad i milý David by mohl trochu  zatlačit směrem "nahoru" a přetlumočit trvající zájem o moduly.

Upraveno uživatelem HaWe
  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyby radši vyřešili rozhraní Horizon na CA moduly, resp. vydali aplikaci i pro chytré TV anebo naportovali aplikaci pro AppleTV, když už jí pro ios mají.

né tady se pořád budou připojovat krabičky pochybného hardwaru, v hodnotě asi tak pětistovky - zkušenost s tim stříbrným SD s prominutím sráčem a Kaonem, který jsem po 14 dnech vrátil a nechápal jsem jak zařízení na úrovni 90. let anebo nejlevnějších DVB-T settoboxů může někdo nabízet, o tom posledním zázraku co neumí ani řadit programy nemluvě, přitom všude okolo byl k mání kvalitní STB od Samsungu. Pamatuji si, když přišli CA moduly do nabídky, taky poměrně potichu, ale bylo to prezentováno jako technologický posun a teď zpátky ke krabicím.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Už desítky let existují v podstatě dvě koncepce přijímačů. Univerzální přijímač (televizor), nebo samostatný zobrazovač doplněný o jednoúčelový zdroj signálu (například STB). Obě koncepce a jejich kombinace stále existují vedle sebe, vývoj se zatím nepřiklonil ani k jedné a je na zákazníkovi, čemu dává přednost.... Kombinace STB a plně vybavený (a tedy zcela nevyužitý) televizor mi připadá poněkud, hmm, nešťastná...

Naopak CA moduly byly ve svých počátcích uvažovány jako rozšiřující (plug in) moduly přijímačů, například ladicí tunery, dekodéry h.264, ne jenom moduly dekódovací. Ještě před několika málo lety jsem hledal a našel h.264 CA modul...  Asi není technický problém vyrábět HEVC dekodéry s CI rozhraním...

Vlastním 3 CAM, jeden ještě od fy TechniSat a dva už od SMiT. Každý modul má samozřejmě (podle označení) zcela jiný firmware, al Samozřejmě, každý předpokládá aktualizaci svého firmwaru. Není mi známo, že by kdy nějaká aktualizace dekódovacích CAM Conax  proběhla... Samozřejmě, vývoj softwaru je na většině elektroniky to nejdražší a pokud UPC preferuje své boxy, už nemá zájem investovat do vývoje fw CAM...

UPC prozatím upustilo od provozování/testování HbbTV, možná proto, že některé STB HbbTV neumí (nebo naopak). Před nějakým časem UPC vysílalo HbbTV na několika stanicích (své HbbTV, stejné na všech stanicích). Myslím, že právě HbbTV je jedna z možností, jak zpřístupnit dalším služby i mimo STBpřijímače....

 

Upraveno uživatelem Retiree
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi včera volali ze zákaznické linky. Modul na prodej už žádný nemají, pouze na pronájem.
Modul koupený jinde nezaregistrují. Zaregistrují pouze seriová čísla, která už mají v databázi.
Takže jediná možnost koupě je opravdu jen "secondhand" modulu dříve odprodaného od UPC.

Takže my jsme se na rozšíření o služby kabelové televize bohužel nedomluvili.

Upraveno uživatelem Zlaťák
  • -
  • -
  • Klasik
  • Technicolor, 4x CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...