Přejít na obsah

Dokončení spojení s Vodafonem


marek-81

Doporučené příspěvky

To vim,že nejdříve přijdou na řadu zákazníci s HD DVR Boxem.Měl jsem na mysli spíš to,že například se počítá s tím, že v 1Q chceme mít hotovou Prahu a Str.cechy, 2Q Sev.mor atd.Treba ti,co přijdou na řadu jako poslední,budou mít snad výhodu v tom,že STB a apka budou "vychytaný".Přece jenom ten převod má trvat do roku 2022

  • Super
  • Super
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, jfed said:

nepřehledný EPG průvodce, nejvíc mi vadí, že při příchodu do něj musím na 2 kliky do TV průvodce a vždy skáče na pozici 1 (ČT1), nikoli na právě vybraný kanál/předvolbu

Tak tohle v kombinaci s nemožností seřadit si programy podle sebe je doslova killer feature! To spolehlivě zabije jakékoli pokušení dál platit TV u Vodafonu až přestane fungovat Horizon! Když se tady někdy před rokem a půl či dvěma debatovalo o tom, jestli i když všichni nadáváme na různé věci u UPC, tak zda po nástupu Vodafonu nebudeme se slzou v oku vzpomínat na krásné časy, kdy vše fungovalo aspoň nějak, chtěl jsem být optimistou a doufal, že to průser nebude. Teď už je jasné, že průser je to ještě větší, než jsem se obávali. 🤮

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Pavel M: Vodafone box mam doma uz 14 dni.Zadal jsem je oto abych ho mohl vyzkouset.Nejprve tvrdili ze to nejde a ze se musi pockat az prijde vlna urcena pro Usti nad Labem.rekl jsme jim,ze je to nesmysl a ze si to muzu objednat kdykoli,jako novy zakaznik a vyuzit akci co zrovna nabizeji HBO GO zdarma na mesic,prave abych vse vyzkousel.A neupisuji se tim do zadne smlouvy.A vratim ho pokud nebudu spokojen.Nakonec po mirnem dohadovani souhlasili.Box dorazil na adresu v poradku.Mam tedy doma jak byvale vyrobky,tak novy vodafone za cenu 150 kc mesicne s HBO GO na mesic zdarma.Spusteni a aktualizace a design je v poradku a docela pekny.Ale pak to zaclo.Pri prodeji mi tvrdili,ze aplikace na tel tam pry nejde si seradit kanaly ale na boxu to pry pujde.Nesmysl,nejde to a ve 21 stoleti kdy to umi i byvaly setobx HD ten maly,je to hanba a vysmech uzivatelum.Nikde neni v menu ikona na zapnuti Dolby Atmos aby clovek videl ze to tak treba u Netflixu funguje.Kdyz jsem volal na jejich technickou linku,rekla mi slecna ze nevi co to je Dolby Atmos.Kvalita obrazu a menu v poradku.Zkusil jsem i ty ctyri pohadky co maji byt v 4 K,treba S certy nejsou zerty atd.Ale uprimne byl jsem prekvapen ze obraz zustal s cernymi pruhy a orezany,myslel jsem ze bude pres celou obrazovku,kdyz je 4K.Samozrejme na tv a boxu nastaveno pres celou obrazovku.HBO Go obraz nic moc.Netflix mam placeny,vubec nenabehl jen se tocilo navravam na 30 procentech.Na technicke lince nevedeli co s tim,rychlost mam 500 Mbs stahovani a 30 Mbs odesilani.Tak to predali na technicke reseni.Ovladac nic moc,jednoduchy ale nejvetsi krok zpatky,nelze nastavit a parovat k TV.Tak jako muj HD DVR mediabox ktery mel radiove spokeni a ovladac mohlo stinit cokoli a fungoval presne jak na tv tak na boxu.Na druhou stranu jsem mel strach ze mi bude pro zenu chybet disl z HD DVR Mediaboxu na jeji ulice,ordinace atd.Ale po kritice zakazniku a strachu co zrejme Vodafone dostal zvedl cloud na nahravani ze 30 hod na 100 hod a zvedl i dobu ulozeni ze 30 dni na 90 dni.To uz jde ale stale je to malo.Muj osobni nazor je ten ze Vodafone vypustil nedodelany vyrobek a jeste dlouho velmi dlouho bude trvat,nez bude lepsi,zatim je stale v dost smerech lepsi byvaly setobox od Liberty Global a to jak HD DVR Mediabox jako HD Mediabox maly.Je to velke zklamani a dokud to pujde si necham byvale vyrobky.

Upraveno uživatelem Jirka007
  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Vodafone TV, HD DVR Mediabox, HD mediabox.
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Jirka007 a to máš tu verzi která už jede přes dvb-c, nebo ti to stále běží přes IP TV?

Jinak co jsem slyšel tak ovladač nemá tlačítko pro EPG, s čímž asi bude mít dost lidí problém, ale šikovný programátor dokáže pro tuto funkci namapovat třeba jiné tlačítko pokud bude snaha.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár mých zkušeností:

EPG - mně funguje přímý přístup přes zelené tlačítko, takže toto je OK. Standardní nastavení z krabice Vodafone TV STB.

Zvuk - do receiveru mám propojeno přes HDMI, tady žádný problém. Jako nevýhodu ale vnímám to, že např. u ČT musím manuálně měnit zvuk v STB. Pokud vysílá ČT v DD 5.1, tak je vše defaultně OK. Ale takových pořadů je málo. Většinou v nativním 5.1 nevysílají a já musím ručně přepnout zvuk pro danou stanici přes OK a změnit zvukovou stopu tak, aby mi šel hlavní hlas z centrálního reproduktoru. Vypnout vlastně Dolby Digital zvuk. Pokud to nepřepnu, centrální reproduktor je tichý a hlasy konverzaci jsou stereo, receiver mi hlásí DD zvuk, který ale ve skutečnosti DD zvukem není. Toto u HD DVR Mediaboxu nebylo, tam se vše přepnulo automaticky. Nebo netuším, jak to teď v STB nastavit, nepřišel jsem na to. Pokud hlavní nastavení zvuku přepnu na Stereo, tak je DD již nedostupné.  Toto mi vadí. Kdyby bylo aspoň Audio tlačítko na jedno zmáčknutí a nemuselo se složitě přes OK a další podmenu stanice. Navíc informace o DD zvuku není ani v EPG nebo v infu o pořadu, tak to musím dohledávat buď na webu ČT nebo zkoušet na slepo. Fakt opruz.

Řazení stanic - neřeším, stejně to bylo v UPC, nějak jsem si zvyknout a přepínám stejně přes EPG (zelené tlačítko)

Posun v záznamu - lepší jak v UPC, vidím náhled z pořadu, kam se podívám, je to lepší pro orientaci. A mnohem spolehlivější než UPC. Zatím mi to ani jednou nespadlo, ani při přetáčení, posunu. U UPC to byl pravidelný problém.

Ovladač je bohužel IR a pouze pro STB.

4K videa videotéku - nemůžu posoudit, 4K TV nevlastním, ale soudit podle skoro 30 let staré pohádky? Ano, může být 4K remasterovaná, ale pokud je výchozí formát pro remaster zjednodušeně řečeno 4:3, tak z toho přirozené nic jiného nevyleze. Ten obraz se nedovymyslí. Nebo by ho museli oříznout, což by bylo ještě horší. Lepší by bylo ověřit na současném 4K filmu.

Netflix - vyzkoušel jsem krátce a funguje bez problémů. Internet 150 Mb/s

Zásadní minus - aplikace pro zařízení. Není pro PC, používal jsem Horizon na chalupě, teď nevím, jak to řešit. Mobil nelze zrcadlit do PC, vyzkoušeno, pouze černá obrazovka. Budu řešit asi na podpoře, zákaznické lince, jak se k tomu postaví. To je veliké minus a zásadní minus pro bývalé uživatele UPC, kteří ale neměli volbu a přitom měli na tomto postavené řešení příjmu TV. Konkurence s tímto nemá problém a má vše pro PC funkční.

Upraveno uživatelem honza265
  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV STB
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to tak, že nejdříve ti s Horizon DVR a pak až ti ostatní. Mění se i lidem, co mají propojený Horizon USB s modemem. Těch proměnných je tam více, jako způsob platby atd. (prý SIPO např. na řadu ještě nepřišlo). Ale nejrychleji je třeba vyměnit Dawny (DVR), mají jiný backend než mobilní / webové / USB Horizon prostředí (proto v začátcích byly rozdíly v obsahu videotéky, nezřídka výpadky postihly buď jedno nebo druhé ...)

@jfed Snad alespoň malá útěcha je, že nedávno (myslím, že před svátky jsem to tu psal) prodloužili dobu uchování nahrávky na 90 dní. Každopádně přes 802.11g určitě nejelo plnou rychlostí (technicky to není možné). A v daném pásmu jede vždy dle toho nejpomalejšího, tedy když budu mít na modemu navolený mix např. abgn a všechny zařízení mi pojedou na n, tak bude vše OK dokud se nepřipojí starý mobil jen s g, to pak spadne rychlost i ostatním zařízením, jelikož se to celé do g přepne. Zkuste si pohrát s nastavením (šířku pásma nechte zatím 20MHz). Nejsem si tím úplně jist a upřímně jsem teď líný to hledat, ale ovladač by měl jít spárovat s TV (alespoň s většinou od největších výrobců). Jsem si skoro jist, že jdyž jsem to testoval, tak jsem vypínání TV a zvuk řešil přes DO k Vodafone boxu. Na to EPG byl nějaký fígl, aby to nezačínalo na ČT1, ale na to, kde má člověk přepnuto. Musel tam jít jinak, ale už si nepamatuji jak. A nefunguje nějaké barevné tlačítko jako EPG tlačítko? Aplikace by se snad brzy měla zlepšit a měly by přijít i nějaké ty aplikace přímo do některých televizí. Ale nebude to hned, vzpomeňme, jak dlouho to trvalo Horizonu, než se dostal tam co je nyní. Už jste zkoušel stramovat YT z mobilu přes box? To byla moje nekpoužívanější funkce při testování 😄

@namec No, i pro většinu lidí ve Vodafone to bude asi tajemstvím, kdo kdy do jaké vlny migrace spadne a počítám, že dokud tu vlnu nespustí, tak je tam tolik změn, že je to informace k ... A i po spadnutí do dané vlny trvá 2 měsíce nejméně, než dojde k výměně zařízení a je určitě spousta dalších proměnných, které mohou zapříčinit vypadnutí z dané vlny a přesun do pozdější. Jinak není to určitě po městech, to by trvalo o to déle. Jede se současně celá republika, přeci jen se musí zvládnout i normální objednávky a servisy atp. nemůže se vyčlenit většina techniků v nějakém městě jen na to.

@Tube Ovladač je IR.

@tomus Jirka bude mít na 99% tu OTT TV, nikoliv DVB-C.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...