Přejít na obsah

Výběr modemu pro pokrytí rodinného domu


Návštěvník dallas

Doporučené příspěvky

Návštěvník dallas

Zdravím všechny diskutéry a omlouvám se, pokud pokládám mnohokrát zodpovězený dotaz, ale prostě jsem odpovědi nenašel, tak prosím o shovívavost :wink:

 

Plánujeme připojit rodinný dům (běžný řadový rodinný dům, přízemí plus jedno patro) manželčiných rodičů k internetu od UPC. Nejprve by se začal používat internet na stolním počítači (1. patro), během pár týdnů/měsíců pak i internet v přízemí (TV, případně tablet/mobil) nebo na malé přilehlé zahrádce (tablet/mobil). Tablet mobil pak i v prvním patře.

Sami bydlíme v paneláku, proto si nejsem jistý s tím internetem v rodinném domě a zajímá mě:

 

1) Je v pořádku záměr nechat si zásuvku od UPC zřídit v přízemí v obývacím pokoji v blízkosti TV (už tam jednou měli od UPC kabelovou televizi, takže asi se jen vymění zásuvka a připojí k ní modem) a počítat s pokrytím zbytku domku pomocí WiFi, aniž by se muselo budovat kabelové vedení k počítači v 1. patře? Je třeba rozumné instalovat ten modem někde u stropu, aby tak WiFi lépe prostoupilo do prvního patra?

 

2) Je nějaký výraznější rozdíl mezi vysílacím výkonem a stabilitou modemů Technicolor a Compal co se týče pokrytí rodinného domu a který byste doporučili? Postačí výkon jednoho z těchto modemů/AP nebo bude potřeba dokoupit samostatný router/AP (vzdušnou čarou od modemu k počítači to může být cca 5 metrů, v cestě bude strop a jedna zeď)?

 

3) Předpokládám správně, že 5 GHz má horší prostupnost zdmi, takže k bezdrátovému připojení počítače stačí v každém případě zakoupit USB WiFi adaptér s podporou jen 2,4 GHz?

 

4) Má v této souvislosti (rodiče nebudou nijak nároční) vůbec smysl uvažovat o 100 Mbit připojení (= modem Compal), když reálně (alespoň z mé panelákové zkušenosti s modemem Technicolor a USB WiFi adaptérem 2,4 GHz se pohybuji max. kolem 40 Mbit) by asi stačilo 30 Mbit připojení (= modem Technicolor, nižší měsíční cena připojení o 100 Kč)

 

Předem děkuji mockrát za všechny odpovědi :diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Na WiFi mezi patrama zapomeň a natáhni kabel. Cenově pár kaček a spolehlivost nebe a dudy oproti nějakým pochybným bezdrátům v budově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud můžeš, natáhni k PC kabel. Propustnost WiFi bude hodně záležet na konstrukci stropu, takže případné WiFi řeš až následně. Nevím jak s modemy ale nejspíš dostaneš Compal. Mně wifina běhá i rychleji, rychlost a adaptéry si budeš muset nějak rozmyslet sám. Jestli ti půjde jen o peníze a nenáročné používání, pak by mělo 30 Mbit stačit.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro
Ja bych to nevidel tak cerne. ...nasviti patro nahoru a patro dolu ve starem cihlovem baraku.

 

V paneláku taktéž: vyzkoušeno na sousedovic Wi-Free.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...