Přejít na obsah

Výpadky modemu Arris (Vodafon Station) v. Compal


Návštěvník Vhb

Doporučené příspěvky

Návštěvník Vhb

Zdravím všechny, cca 2 měsíce mám modem Arris (Vodafon Station, 1 Gbs).

Jedenkrát/dvakrát za týden se stává, že vypadne internet a modem je třeba restartovat. Včera např. vypadla jen WiFi 2.4 GHz, při tom WiFi 5 GHz a LAN jely dál v pohodě, jindy vypadne vše. Přitom není v mé lokalitě žádný globální výpadek Vodafone/UPC, resp. na webu není uveden/hlášen.

Máte prosím někdo podobnou zkušenost s modemem Arris nebo Compal? Při čistě domácím použití by mi to bylo šumák, ale při home office to kulantně řečeno zamrzí. 🙂 BTW co se týče dosahu a kvality signálu jsem s Arris spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, při HO bych volil vždy připojení kabelem. To, že vypadne WiFi síť nebude hromadný výpadek, ale problém v zařízení. S Arrisem takové zkušenosti memám, Compal mi to dělal. Arris bude mít dle zpráv na fóru problémy s narůstajícím packetlossem v průběhu času, viz jedny z posledních příspěvků v tomto vlákně: https://www.upczone.cz/topic/41453-vodafone-spustil-1-gbs-internet/page/16/

 

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník emeykey

Mám ten TG3442 (V. Station) od září, první 3 dny naprosto perfektní. Pak se začali objevovat problémy s takovými skoro výpadky. Respektive připojení se zpomalilo na tak absurdní rychlosti jako 300B/s download, jo BYTŮ. Většinou to trvalo pár minut pak to naskočilo do normálu, většinou se to dělo i 10x do hodiny. Restart pomáhal, někdy ovšem jen na pár minut a pak zase na úroveň bytů. Změnou firmwaru (pár týdnů zpět cca) to vypadalo, že se to zlepšilo, několik dní bez problémů, pak přišli ovšem problémy se ztrátou paketů, vysoká odezva atp, hry se i v nejlepší den několikrát do hodiny prostě kousnou kvůli netu. Podpora mě krmila celou tu dobu nějakou závadou na optice v zemi, dokonce mi po 2 měsících poslali SMS jakože už to je vyřešeno.. :) Ovšem problému přetrvávají a jelikož během těchto "výpadků" se sotva načte administrace modemu, tak to prostě a jednoduše nemůže být nějakou jejich vymyšlenou závadou na optice, navíc když síly DOCSIS jsou na všech kanálech v normě. Na podpoře na nic neodpoví a vymyslí si další blbost s hlášeným výpadkem, který, ale na webu samozřejmě k mojí adrese záhadně není. Na technické dotazy neodpovědí a jedou pořád dokola svojí pohádku, už jsem si s nimi vyměnil asi 10 mailů, naprostá ztráta času. Moje rada je napsat o nich článek ať to zabolí u jejich PR a jít jinam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko říct kde je chyba, může být vadný modem, nebo jeho firmware, nebo problém se signálem, někde ve v lokalitě, modem sice ukazuje úroveň a kvalitu signálu, ale neukazuje chybovost, takže z toho stejně úplně vše nepoznáš, mimochodem co znamená že jsou sily v normě ?

Přinejhorším si nech změnit tarif na nižší 500 Mbit a zároveň si nechat vyměnit modem za Compal.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Omlouvám se všem za nevhodný odkaz na citaci  v mém předešlém postu, nečetl jsem pozorně.
Poslední věta čtvrtého odstavce je, přinejmenším, nešťastně formulovaná: "... když někdo používá kilobyte, může mít na mysli 1024 bytů, ale i jen 1000 bytů.". Samozřejmě se omlouvám i autorovi příspěvku, na který jsem reagoval.

Obávám se, že podobných hovadin jsou wikipedie a internet plné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pagan
před 12 hodinami, Retiree napsal:

Omlouvám se všem za nevhodný odkaz na citaci  v mém předešlém postu, nečetl jsem pozorně.
Poslední věta čtvrtého odstavce je, přinejmenším, nešťastně formulovaná: "... když někdo používá kilobyte, může mít na mysli 1024 bytů, ale i jen 1000 bytů.". Samozřejmě se omlouvám i autorovi příspěvku, na který jsem reagoval.

Obávám se, že podobných hovadin jsou wikipedie a internet plné.

Kilobyte je samozřejmě 1000 bytů. 

před 20 hodinami, emeykey napsal:

Mám ten TG3442 (V. Station) od září, první 3 dny naprosto perfektní. Pak se začali objevovat problémy s takovými skoro výpadky. Respektive připojení se zpomalilo na tak absurdní rychlosti jako 300B/s download, jo BYTŮ. Většinou to trvalo pár minut pak to naskočilo do normálu, většinou se to dělo i 10x do hodiny. Restart pomáhal, někdy ovšem jen na pár minut a pak zase na úroveň bytů. Změnou firmwaru (pár týdnů zpět cca) to vypadalo, že se to zlepšilo, několik dní bez problémů, pak přišli ovšem problémy se ztrátou paketů, vysoká odezva atp, hry se i v nejlepší den několikrát do hodiny prostě kousnou kvůli netu. Podpora mě krmila celou tu dobu nějakou závadou na optice v zemi, dokonce mi po 2 měsících poslali SMS jakože už to je vyřešeno.. 🙂 Ovšem problému přetrvávají a jelikož během těchto "výpadků" se sotva načte administrace modemu, tak to prostě a jednoduše nemůže být nějakou jejich vymyšlenou závadou na optice, navíc když síly DOCSIS jsou na všech kanálech v normě. Na podpoře na nic neodpoví a vymyslí si další blbost s hlášeným výpadkem, který, ale na webu samozřejmě k mojí adrese záhadně není. Na technické dotazy neodpovědí a jedou pořád dokola svojí pohádku, už jsem si s nimi vyměnil asi 10 mailů, naprostá ztráta času. Moje rada je napsat o nich článek ať to zabolí u jejich PR a jít jinam.

Zkoušel jste přepnout modem do bridge? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Ale hovnajs... kilobyte byl odjakziva 1024 bytu. Tecka. A megabyte byl odjakziva 1024 x 1024 = 1048576 bytu. Tecka.
To jenom hotentoti, kteri vedi hovnajs o historii pocitacu, zacali pred casem patlat pomatene elaboraty o 1000 a mást podobne neznalym lidem hlavu (obzvlast nachylni na prejimani techto pomatenych myslenek byli vzdycky mladi lide bez zkusenosti).

Ano, vim, ze predpona "kilo" je obecne definovana jako 1000, ale v pocitacich toto NIKDY neplatilo.

A marketingoví lháři vyrobcu pevnych disku se na tomhle chaosu mileradi svezli a vymysleli svoji definici megabajtu jako 1 000 000 bajtu, aby obelhavali zmatene zakazniky vymyslenymi udaji o kapacite svych disku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...