Přejít na obsah

Compal a Wi-Free


Návštěvník jobro

Doporučené příspěvky

Návštěvník jobro

Podle informací z technické podpory UPC, modem Compal nevysílá síť Wi-Free. Nejsem si jist, ale když jsme modem dostal, prošel jsem různé funkce, měl aktivováno Wi-Free a modem tuto síť vysílal.

Marketingovým oddělením UPC je modem prezentován jako "prémiový" a údajně jiné modemy se nyní účastníkům nedávají. Přitom UPC zdůrazňuje možnost připojení v celé Evropě k jeho Wi-Free...

 

Také vám ostatním na Compalu tato síť nepracuje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro

Ano, to jsme se dověděl na technické poradně UPC.

Dodávám: UPC už déle než rok instaluje uživatelům "prémiové" modemy, které neumějí šířit propagovanou síť Wi-Free.

Ne že by mi to vadilo. V domě jsme všichni na UPC, takže si jen vyjímečně potřebujeme vzájemně poskytovat toto síť.

 

Považuji celé to Wi-Free za omezeně použitelné, vzhledem k reálnému dosahu signálu. Běžný modem stěží zasáhne větší byt, okolí jen vyjímečně... Pochybuji, že někdo cizí bude stát venku u baráku, aby si "ulovil" něčí Wi-Free.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Návštěvník Danny

Jako novému zákazníkovi UPC mi byl dodán Compal, který Wi-Free vysílá už z výroby (2,4 i 5ghz) a to nehledě na skutečnost, že v "mojeupc" mám wi-free neaktivní a nikdy k aktivaci ani nedošlo. V současné době řeším s technickou podporou vypnutí této služby. Samotné vypnutí bezdrátového rozhraní v administraci routeru nezpůsobí vypnutí wi-free a nenašel jsem ani žádnou jinou možnost, jak vypnutí dosáhnout standardními způsoby (když pominu vytažení ze zásuvky :) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jobro

Na mém Compalu mám Wi-Fi vypnuté (na to používám vlastní router). Na MojeUPC mám Wi-Free aktivováno. Ale můj modem ho dosud nevysílá, ani o to nestojím.

Před lety jsem měl potíž s Wi-Fi na Technicoloru: on Wi-Free vysílal i když byla deaktivována bezdrátová síť! A naopak, "moji" Wi-Fi nevysílal. Skončilo to reklamací a výměnou za Compal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník jobro

V blíže neuvedeném dni mi UPC dálkově aktivovalo na Compalu vysílání sítě Wi-Free. Připojení k vlastní Wi-Fi síti doma používám jen příležitostně a po většinu času je vypnuté (zakázané). Wi-Free ale běželo nezávisle dále. Deaktivoval jsem na Moje UPC službu Wi-Free a očekával, že vysílání skončí.

Psal jsem dotaz na technické oddělení s tím, že si přeji tuto síť na modemu deaktivovat. V domě jsme všichni na UPC a kolem mám spoustu sítí, které se navzájem ruší.

"Hloupá" zařízení (mobil, tablet) se snaží připojit na síť s nejsilnějším signálem. Protože t.č. nejsem účastníkem Wi-Free, tak se pochopitelně nemohou připojit, ale stále to zkoušejí...

 

Než přijde odpověď z UPC, tak jsem (omylem) přišel na to, jak Wi-Free deaktivovat - resetem modemu. Bude to fungovat, než mi to UPC zase dálkově spustí?

 

Proč jsem musel resetovat Compal?

Přepnul jsem Compal do režimu "modem" a ten poté zůstal v nekonečné smyčce s pověstnou obíhající hvězdou. A nereagoval na nic, nešlo se ani znovu přihlásit do administrace. Reset to řešil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...