Přejít na obsah

budeš mít Telefon EU Business a basta :)


CableG

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dragokazov

Tak závazek a smluvní pokuta jsou prý povinné, takže nezbývá než podat výpověď a napadnout tuto změnu u ČTÚ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Ano, je to tak. Výpověď jsme již po 15ti letech používání zaslali a podnět k řešení na ČTÚ taktéž. Avizovaná změna nemožnosti objednat cokoliv bez závazku s povinnou mimozákonnou sankcí 700 Kč/měs je naprosto absurdní a volající po nějaké dohře ve sporu s ČTÚ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

UPC rozhodně nemá povinnost něco poskytovat bez závazku. Prostě si nastaví nějaký pravidla, klient s nima nemusí souhlasit a může bez sankcí ze smluvního vztahu odejít. Tady není co řešit a už vůbec ne na ČTÚ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je vidět, jak jsou tu někteří mimo mísu. Vy, co podnikáte, když si změníte pravidla, taky hned někdo z vaší strany běží na ČOI napráskat vás, že už neděláte třeba bazény bagrem ale jen lopatou? Pokud někdo nechce bazén vykopat lopatou, ale bagrem, pak logicky zvolí někoho jiného a má možnost volby. Stejně tak jako UPC nebo vy, jako zákazníci.

Zamyslete se trochu, než něco veřejně plácnete.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skutecnost je takova, ze UPC v mistech, kde ma pokryti, casto nema skutecnou konkurenci (hlavne v oblasti datovych sluzeb). DSL se da povazovat za konkurenci jen nejpomalejsi sluzbe (10 - 30 Mbit/s). WiFi napodobne. V oblasti skutecneho broadbandu (30+ Mbps) pak v pokrytych oblastech bude mit UPC z pohledu poctu zakazniku dominantni postaveni.

 

Vytrvale zdrazovani sluzeb salamovou metodou (vcetne zavedeni poplatku za modem) je neprijemne, ale da se to ekonomicky unest. Vnucovani nekterych sluzeb (televize, telefon), obchazeni zakona (nemoznost vypovedet smlouvu s 20 % penale, protoze zakon ji vyzaduje jen u smluv na dobu urcitou a tu UPC prece nema - haha) nebo povinnost nesmyslnych smluvnich pokut (200 Kc za kazdou sluzbu pro rezidenty, 700 Kc bez DPH pro firmy) uz pak jen tezce smrdi zneuzivanim dominantniho postaveni. A to u nas zakony postihuji.

 

Takze s tim hajenim chovani UPC opatrne.

 

UPC u nas dlouhou dobu melo spatnou povest kvuli protizakaznickemu pristupu (nedovolatelnost na infolinku, vymahani pokut za modemy, ...). Pak se to trochu zlepsilo, ale ted se to zacina vracet do starych koleji. Je to skoda, protoze kabelova sit nabizi hodne kvalitni sluzbu. Bohuzel pokud ve vedeni obchodu a korporace sedi protizakaznicti ignoranti, firme to dost ublizuje.

  • -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

To jsou všechno jenom kecy, protože pokud se někdo nechce uvazovat a platit tak sankci za předčasný ukončení, tak mu nic nebrání platit plnou ceníkovou cenu a odejít kdykoliv, aniž by se ho nějaká sankce týkala. Nejhorší jsou vychcánci ve stylu platit co nejmíň, ale závazky nedodržovat a ještě prskat, že si operátor vůbec dovolí něco požadovat.

 

A to dominantní postavení je holt proto, že UPC nasypala miliardy do rozvoje sítí (a logicky se jí to musí vrátit), zatímco konkurence budovala sítě tak leda v dobách Telecomu za státní prachy, aby to pak socani strčili někomu ve Španělsku, kterej do toho nedal ani floka a z těch zvonkových drátů žije firma (opět s jiným majitelem) prakticky dodnes. Takže ať se konkurence snaží, buduje a pak nemusí nadávat na dominanci UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov
To jsou všechno jenom kecy, protože pokud se někdo nechce uvazovat a platit tak sankci za předčasný ukončení, tak mu nic nebrání platit plnou ceníkovou cenu a odejít kdykoliv, aniž by se ho nějaká sankce týkala.

Něco jsi zase hulil?

Ten závazek a pokuta není vázaný na žádnou slevu.. Platíš plnou cenu + máš nezrušitelný závazek 12 měsíců a pokutu 700 Kč měsíčně. Platíme plnou cenu bez závazku 10 let, teď máme platit ještě víc a jako bonus dostat závazek s pokutou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to viděl tak, že UPC začalo mít strach z CETINu.

Cetin chystá rozjet vectoring, dát do ostrého provozu VDSL až 80/8 a od května plánuje 250/25 a bouřlivě staví předsunuté DSLAMy, které staví na místech síťových rozvaděčů - většinou jim tam vede HDPE chránička, takže se dá čekat, že i ta 250/25 bude dostupná na hodně místech.

Sice rychlostně UPC konkurovat nemůžou, ale stabilitou je CETIN o řád lepší, než UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...